הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי - ניוזלטר #58 (11 - 24 לפברואר, 2022)

לעדכונים קודמים

מכירים מישהו שנרשם ללימודי רפואה בפקולטה? הרישום לתוכנית אילנות עדיין פתוח!Ilanot

בקשות לתוכנית "אילנות צוערים לרפואה" של משרד הבריאות בגליל, יתקבלו עד סוף מרץ 2022.

מועמדים לתוכנית הארבע שנתית מוזמנים להגיש מועמדות לתוכנית אילנות במקביל לתהליך הקבלה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. אם אתם מכירים מועמדים, אנא עזרו לנו להפיץ את הבשורה על מנת שהם לא יפסידו הזדמנות מצוינת זו!

עונת רישום, ראיונות ובחינות!

אנו מאחלים הצלחה רבה לסטודנטים הנוכחיים והעתידיים שלנו, בין אם הם בשלב הגשת המועמדות, בשלב הראיונות או עמוק עד הצוואר בבחינות. ושוב מורידים את הכובע בפני הצוות האנרגטי והתומך שלנו שעמל קשה בימים אלה כדי לגרום לעונה הזו להתנהל בצורה חלקה.

ימים פתוחים של הפקולטה ע"ש עזריאלי ואוניברסיטת בר-אילן!

• הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ערכה יום פתוח באמצעות הזום ביום ה-9 בפברואר 2022. תודה לסגנית מנהלית למשנה לדיקן לחינוך רפואי, שרון מינס, שהובילה את האירוע. הערב נפתח בכמה מילים מאתBIU cup הדיקן, פרופ' קרל סקורצקי; משנה הדיקן לחינוך רפואי, פרופ' אריק שינוול; סגן הדיקן ללימודים פרה-קליניים, פרופ' דניאל גליקמן; וראש ועדת הקבלה למסלול הארבע שנתי, פרופ' איתי און. לאחר מכן הסטודנטים הפוטנציאליים חולקו ל"חדרים" נפרדים כדי להיפגש עם סטודנטים בהווה למפגש שאלות ותשובות.
  • אוניברסיטת בר-אילן קיימה יום פתוח כפול בזום בתאריכים ה- 18 וה-20 בפברואר 2022. הפקולטה לרפואה בעזריאלי קיימה שני מפגשים אינפורמטיביים לסטודנטים עתידיים לרפואה ולתארים מתקדמים. תודה רבה לדוברים פרופ' דניאל גליקמן, סגן דיקן ללימודים פרה-קליניים, ופרופ' מיטל גל-תנעמי העומדת בראש הוועדה לתארים מתקדמים, וכן לפרופ' עומרי קורן וד"ר אורלי אבני שהציגו ושיתפו את המחקרים שלהם. חני רובין ושלומית נשרי נכחו באופן מקוון כדי לענות על שאלות, וכך גם סטודנטים בהווה (הנא אבו רביעה, סאמר איוב, מיכאל גנדלר, ליהי גרינברג, אינה נייגרציק, נטליה סלייב), שהתנדבו מזמנם החופשי בתקופה עמוסה זו.

לצייץ או לא לצייץ?Twitter

מחלקת השיווק של אוניברסיטת בר-אילן קיימה סמינר זום אינפורמטיבי מאוד ב-21 בפברואר 2022 בנוגע לשימוש נכון בטוויטר Twitter. השתתפו בו גם חוקרי הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי.

הדוברים הדגישו כי החל מהתפרצות נגיף הקורונה, טוויטר הפכה ליותר ויותר פופולרית ומשפיעה - והחוקרים שלנו מדורבנים לעשות שימוש בפלטפורמת המדיה החברתית החשובה הזו.

סמינרים

עם פתיחת הסמסטר החדש, הישארו מעודכנים לליין אפ חדש של סמינרים שבועיים של הפקולטה, שיפורסם כאן.

בנוסף, ב-8 במרץ 2022 תנחה ד"ר סיון שפיצר אירוע זום של אוניברסיטת בר-אילן לכבוד יום האישה הבינלאומי. עלון בעברית בסוף הניוזלטר כאן.

אתר: מה חדש?

פרסומים

שימו לב: כל הפרסומים של חוקרים בפקולטה ע"ש עזריאלי או במרכזי המחקר המסונפים לה מתבקשים לצטט כראוי את השיוך: Azrieli Faculty of Medicine, Bar-Ilan University, Safed, Israel

אם אינכם בטוחים או זקוקים להדרכה, אנא צרו אתנו קשר.

• Jacob Bornstein, Eilam Palzur: Vulvodynia: a neuroinflammatory pain syndrome originating in pelvic visceral nerve plexuses due to mechanical factors (Arch Gynecol Obstet .)
  • Irith Weissman, Efrat Shuster Biton, Limor Kalfon, Ayalla Fedida, Elite Arnon-Sheleg, Tzipora C Falik Zaccai: A Founder Mutation in EHD1 Presents with Tubular Proteinuria and Deafness (J Am Soc Nephrol .)
  • Michael Edelstein: Providing early indication of regional anomalies in COVID-19 case counts in England using search engine queries (Sci Rep .)
  • Maya Frank Wolf, Maayan Ben-Nun, Inshirah Sgayer, Oleg Shnaider, Alaa Aiob, Marwan Odeh, Jacob Bornstein: The association between acute lower abdominal pain over a previous caesarean scar and uterine rupture (J Obstet Gynaecol .)
  • Tawfik Khoury, Wisam Sbeit: Fatty Pancreas and Pancreatic Cancer: An Overlooked Association? (J Clin Med .)
  • Rachel Weitzman, Ortal Calfon-Peretz, Trishna Saha, Naamah Bloch, Karin Ben Zaken, Abraham O Samson: Resistance to Antimalarial Monotherapy Is Cyclic (J Clin Med . )
  • Maria Elias, Itay Onn: Disrupting the MAD2L2-Rev1 Complex Enhances Cell Death upon DNA Damage (Molecules . )
  • Tawfik Khoury, Amir Mari: The impact of ethnicity on chronic hepatitis B infection course and outcome: big data analysis from Israel (Ethn Health .)
  • Lior Lowenstein: The efficacy and safety of a single maintenance laser treatment for stress urinary incontinence: a double-blinded randomized controlled trial (Int Urogynecol J .)
  • Ayelet Shai: Breast cancer complications during the covid-19 pandemic - lessons learnt (Harefuah . )
  • Miriam Ethel Bentwich, Nehora Amar-Gavrilman: To debate or not to debate? Examining the contribution of debating when studying medical ethics in small groups (BMC Med Educ .)
  • Nomy Dickman: Social Positioning of Arab Female Students in a Culturally Homogeneous Space in the Context of Leadership, Equality, and Gender Rights (מפגש)

חשיפה בתקשורת

גלריה