M.Sc במדעי הרפואה מגמת מדעי הבריאות

תואר במגמת מדעי הבריאות – להשפיע על האדם והאוכלוסייה

מדעי הבריאות

תוכנית הלימודים לתארים מתקדמים במגמת מדעי הבריאות מיועדת לבוגרי\ות תואר במגוון תחומים: מדעי החברה, מדעי המח, stem  הנדסה, מדעים מדויקים, מתמטיקה ומקצועות הבריאות ומאפשרת להם להשתלב בתואר שני שמתאים להכשרתם ולתחום עיסוקם.

תואר מתקדם (MSc, PhD) במדעי הבריאות יספק לך את הכלים לחקור ולהבין את בריאות האדם בראייה כוללת: מנגנונים, תהליכים והשלכות.

התואר מאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות לעסוק במחקר במגוון אפשרויות: מחקר במעבדה, מחקר אפידמיולוגי ומחקר בקליניקות, בבתי -חולים ובקהילה. במסגרת התואר הסטודנטים והסטודנטיות נהנים משיתופי פעולה עם קליניקה, קופות החולים ומרכזים רפואיים.

הרשמה

ההרשמה לשנת הלימודים תשפ״ה בעיצומה

תנאי קבלהתכנית לימודים | קורסים | עבודת המחקר | מלגות | סגל הוראה

תנאי קבלה לתוכנית

• בוגרי תואר ראשון – ממוצע 80 ומעלה
  • בוגרי תואר שני – ממוצע 85 לתואר השני, וציון 85 ומעלה על התזה

שימו לב - לפני ההרשמה למועמדות לתואר שני, על המועמד לבחור מנחה:

תכנית הלימודים

הלימודים לתואר שני מתחילים בתחילת סמסטר א' של שנת הלימודים ומחייבים את הסטודנט להקדיש זמן ניכר להתעדכנות שוטפת בחידושים בנושא המחקר, וזאת מעבר לעבודה עצמה ולקורסים.

לסטודנט מוקצות שנתיים בלבד להשלמת לימודיו, כולל לימוד הקורסים, ביצוע עבודת המחקר וכתיבת התיזה.

תואר שני מחקרי עם תיזה מחייב הקדשת זמן מלא בהתאם לתקנון, ויכול להתבצע במקביל לכל עבודה אחרת.

הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן מציעה לימודי תואר שני (MSc), במדעי הבריאות.

התואר השני יכול להתקיים בפקולטה גם בתחומים נוספים. לרשימת התחומים המלאה ניתן למצוא באתרי החוקרים.

סגל מחקרי - מדעי הבריאות

תואר

שם משפחה

שם פרטי

תיאור תחום מומחיות

אגאי-שי

קרן

אפידימיולוגיה סביבתית; הקשר בין חשיפות חוץ-מבניות ותוצאי בריאות כגון הריון, בריאות הילד וסרטן  אתר אישי

פרופ' אדלשטיין

מיכאל

בריאות הציבור ואפידמיולוגיה אתר אישי מדעי הבריאות

בנטואיץ'

מרים

ביואתיקה ואתיקה רפואית, כולל ביו-רפואה, משפט, פילוסופיה ומדיניות ציבורית בהקשר של רפואה וקהילה.  אתר אישי

ד"ר דאון יאיר אפידמיולוגיה חישובית. אתר אישי מדעי הבריאות
ד"ר כחלון רותם תהליכים פסיכולוגיים חברתיים והשפעתם על בריאות ובריאות נפשית. אתר אישי מדעי הרפואה/מדעי הבריאות
ד"ר מעודד-דנון לימור סוציולוגיה של גוף ורפואה. אתר אישי מדעי הבריאות

קרן

חנה

מחקר חישובי של פסיכופתולוגיות ומצב רוח באדם: פיתוח שיטות הנדסיות וממשקי אדם-מכונה לבקרה ואפיון של התנהגות ומצב רוח בסביבות דינמיות מורכבות. אתר אישי

מדעי הרפואה/מדעי הבריאות

רוזנקרנץ

לירון

נוירו-פיזיולוגיה של תפיסות, אמונות וציפיות: כיצד תפיסות, אמונות וציפיות הקשורות להיבטים יומיומיים כגון בריאות נפשית ופיזית, פעילות הגוף ועוד - משפיעות על מערכות פיזיולוגיות שונות, ולבסוף על הבריאות עצמה אתר אישי

מדעי הרפואה/מדעי הבריאות
ד"ר שפיצר סיוון אי-שוויון בבריאות וחקר הטמעה. אתר אישי מדעי הבריאות

לרשימה המלאה, כאן

מלגות

סטודנטים לתארים מתקדמים זכאים למלגת מחיה מלאה ולמימון מלא של תכנית הלימודים. לפרטים נוספים  Med.Tm@biu.ac.il

עבודת המחקר

• בתום שנה"ל הראשונה הסטודנט\ית יגיש לוועדה הפקולטית לתלמידי מחקר, הצעת תכנית לעבודת המחקר לאחר שאושרה ע"י המנחה. לאחר אישור ההצעה ע"י הועדה הפקולטית, היא תוגש לוועדה האוניברסיטאית לתלמידי מחקר לאישור סופי.
  • לאחר סיום המחקר ולאחר אישור המנחה, תוגש התיזה כתובה לוועדה הפקולטית לתלמידי מחקר לצורך קביעת בוחנים ומועד מבחן. ועדת הבחינה תכלול 2 בוחנים ומנחה. הסטודנט\ית יציג את עיקרי ממצאיו במצגת ויענה על שאלות הבוחנים.

קורסים

כל הסטודנטים\יות נדרשים לקחת אשכול קורסים בהיקף של 12 ש''ש (שעות שנתיות) בהתאם לאופי המגמה. בכל מגמה, יהיה חייב כל סטודנט לקחת את הקורסים הבאים:

1. קורסי חובה המשותפים לכלל המגמות:

• קורס מס' 81-900 – "אופקים חדשים במדעי הבריאות והרפואה",  קורס סמסטריאלי – 1 ש''ש
  • קורס מס' 81-901 – " שיטות מחקר ועקרונות השימוש במכשור וטכנולוגיה מדעית", קורס שנתי –  2 ש''ש
  • קורס מס' 81-933-01 – כתיבה מדעית – 1 ש"ש
  • קורס מס' 81-927-01 – סוגיות של אתיקה במחקר מדעי – 1 ש"ש

2. מתוך אשכול הקורסים, חובה להגיש שני סמינריונים שמהווים כל אחד 0.5 ש''ש וכן כ-6  קורסי בחירה (6 ש''ש) בכל מגמה.

3. ניתן לבחור עד כ-2 קורסי בחירה (2 ש''ש) ממגמה אחרת.

בנוסף, הסטודנטים מחויבים לקחת קורסי יסוד בהיקף של  4 ש''ש. (למי שלא למד בעבר באוניברסיטת בר-אילן).

הקורסים לסטודנטים בתואר שני בתוך המגמות נלקחים לפי הכוונת המנחים בתחומי התמחותם של הסטודנטים בעבודת המחקר, מתוך רשימת הקורסים לתארים מתקדמים.

הסטודנטים נדרשים גם לשמוע את ה"קולוקוויום הפקולטי" (הרצאות בנושאי מחקר).