המרכז הגנומי
המהפכה הגנומית שבה רוצף הגנום האנושי הסתיימה בראשית שנות ה2000 והביאה להתפתחות טכנולוגית המאפשרת ריצוף בו זמני של הגנום האנושי או האקסום בזמנים קצרים יותר ובעלויות הולכות ויורדות.
הרצף הגנטי הוא זה שמקדד את התכונות (של האורגניזם). בעזרת ריצוף ניתן לדעת את רצף כל הגנים באדם (כ20000) על מנת לגלות שינוים בDNA במגוון רחב של מחלות גנטיות וביניהן סרטן.
ריצוף גנומי פותח צוהר לרפואה מותאמת אישית- כלומר טיפול בחולה ולא במחלה בהתאם לפרופיל הגנטי של החולה.
המרכז הגנומי משמש כמכון מחקר לכלל החוקרים בארץ באקדמיה ובמכונים הרפואיים בתחומים של דיאגנוסטיקה, חקלאות, חקר מחלות גנטיות, פיתוח תרופות ועוד.
במרכז הגנומי בצפת ישנם מכשירי ריצוף של Illumina מהדור החדש: NextSeq ו-MiSeq המאפשרים קריאה בו זמנית של כל החומר הגנטי הנבדק, על ידי חיתוכו למקטעים קטנים וקריאה שלהם. בעזרת שיטות חישוביות מתאפשר חיבור סך המקטעים לרצף מלא וזיהוי השינויים לעומת הרצף הסטנדרטי. לאחר אנליזה חישובית ניתן יהיה להתאים טיפול מוכוון מטרה ומותאם לחולה בהתאם לממצאים ולמצוי בקליניקה.
יותר מ-60 אחוז מהמחקר שנעשה בפקולטה מתרחש במרכז הגנומי. כמות הנתונים שמייצר המרכז הגנומי היא עצומה. עיבוד הנתונים נעשה על ידי מחשב העל של הפקולטה, אחת ממערכות מחשבי העל המתקדמות בישראל.
היחידה לביו-אינפורמטיקה, משלימה את יכולתו של המרכז הגנומי לנתח את נתוני הרצף הגנטי. מטרת היחידה לביואינפורמטיקה היא להתאים כלים ולפתח אלגוריתמים חדשים לניתוח כמות המידע העצומה המופקת במרכז הגנומי.
לפרטים טכניים נוספים, לחץ כאן.