פרחי רפואה

תכנית פרחי רפואה הינה תוכנית ייעודית לבנות ובני נוער מצטיינים.

התוכנית מובלת על ידי עמותת גליליום בשותפות עם הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, בשיתוף ומימון של משרד החינוך וקדם עתידים.

התוכנית הינה תלת שנתית המיועדת לתלמידים מצטיינים מכיתות י'-יב', ומשלבת לימודים בתחומי הביו-רפואה וכתיבה מדעית, ומסתיימת בכתיבה מחקר המזכה את בוגריה בחמש יחידות לימוד לתעודת הבגרות. מנחי התוכנית, מבין מדעני הפקולטה, מלווים את התלמידים לאורך שלוש שנים:

בשנה הראשונה יחשפו התלמידים לשלושה תחומים בעולם הרפואה והמחקר הרפואי, בהם גם יתקיימו סיורים מקצועיים: אנטומיה, מערכת החיסון וגנטיקה וביולוגיה מולקולרית. משך כל קורס 7 שבועות.

בשנה השנייה והשלישית יבצעו התלמידים עבודת חקר באופן פרטני בצמוד לחוקר או חוקרת, אשר תוצאותיה יסוכמו בעבודת גמר. הם ייהנו מהרצאות בתחום הרפואה וסיורים מקצועיים.

התלמידים והתלמידות, מיישובי הגליל העליון, יהודים ערבים ודרוזים, נבחרים לתוכנית על בסיס הצטיינותם בלימודים ושאיפתם להתקדם בתחום מדעי הרפואה.

לכנס הצגת עבודות גמר גליליום של פרחי רפואה האחרון, שנערך ב-10 מרץ, 2022, לחצו כאן.

גליליום 2022

בתמונה מעלה, 33 תלמידים בכנס (10 מרץ, 2022) שהגישו עבודות מחקר.