ארגון הבוגרים ע"ש פרופ' מיכאל וינגרטן ז"ל

מיכאל ('מיקי') וינגרטן ז"ל היה ממייסדי הפקולטה  לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בצפת, סגן דיקן.

פרופ' וינגרטן נטל חלק מרכזי בהקמת הפקולטה ושימש כמשנה לדיקן לחינוך רפואי עד לצאתו לגמלאות. בתפקידו זה היה אחראי לפיתוח תוכנית הלימודים בפקולטה, המבוססת באופן ייחודי על הוראה אינטגרטיבית ושילוב של הוראה בקהילה. בשנותיו האחרונות עסק רבות בתחום האתיקה וחקר גם את נושא הסָפֵק - הרפואי, ההילכתי והקיומי, עליו הספיק לתת הרצאה אך לא לפרסם מאמר. כמו כן, החליט לתרגם לאנגלית את הספר הראשון על הלכה רפואית, ''עניין הסכנה'' של הרמב''ן.

בתקופת פעילותו בבית ספר לרפואה פעל פרופ' וינגרטן במסגרת פורומים לקידום בריאות האוכלוסיות השונות בגליל, והיה חבר מייסד של פורום בריאות האזרחים בגליל.

פרופ' וינגרטן נולד בלונדון ועלה ארצה בשנת 1973, ניהל המרפאה לרפואת משפחה בראש העין בין השנים 2011-1978. בעבודתו במרפאה בראש העין ממש את ערכי רפואת המשפחה והיה לדמות נערצת על מטופליו ומודל לחיקוי בעיני דורות של מתמחים ברפואת משפחה. הפעילות האקדמית של פרופ' וינגרטן התקיימה במשך רוב השנים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. שם לימד, כהן כראש החוג לרפואת המשפחה וגם ראש החוג למדעי ההתנהגות.

לאות הוקרה נקרא רחוב על שמו (לסרטון לחצו כאן). הוא זכה בפרס האיגוד הישראלי לרופאי המשפחה על תרומה יוצאת דופן למקצוע.

פעילותו של פרופ' וינגרטן חצתה את גבול ישראל, בהיותו חבר פעיל ודמות מובילה בארגון WONCA, שם כהן כחבר בוועדת החינוך הרפואי ובהמשך כיו"ר משותף של ועדת האתיקה של אזור אירופה בארגון.

ללמוד עוד על פרופ' וינגרטן, לחצו כאן וכאן וכאן.

סרטונים לצפיה: כנס זכויות האדם בלידה: חופש בחירה בלידה: פרספקטיבה של רופא משפחה -פרופ' מיכאל וינגרטןפרופ' מיכאל וינגרטן: מתחילים מחדש.

Michael Weingarten z"l