שאלות נפוצות

1. מי יכול להירשם לתוכנית?

תנאי הסף לקבלה מפורטים כאן.

2. איזה ציונים נדרשים כדי להרשם?

נדרשת בגרות ישראלית בציון ממוצע משוקלל של 101 או יותר, בחינת בגרות במתמטיקה בהיקף של 4 יח"ל בציון 85 או יותר או 5 יח"ל  בציון של 80 או יותר. ציון מבחן פסיכומטרי תקף 680 או גבוה יותר.

3 .האם אוכל להירשם לתוכנית אם סיימתי בי"ס תיכון בחו"ל?

תעודות מחו"ל שאושרו ע"י המזכירות האקדמית של האוניברסיטה ועומדות בתנאי הקבלה יוכרו. רק מבחן פסיכומטרי ישראלי תקף.

4. איזה תואר מקבלים בסיום הלימודים?

התואר הוא (Medical Doctor) M.D תואר הזהה לתואר המתקבל מלימודי רפואה בכל אוניברסיטה אחרת בארץ.

5. מה קורה אם הפסקתי את לימודי לפני קבלת התואר?

סטודנטים שהשלימו 3 שנות לימודים מלאות יהיו זכאים לתואר B.Sc במדעי הרפואה.

6. מתי ואיך נרשמים?

תאריכי הרישום והנחיות מופעים באתר האינטרנט של הפקולטה.

7. מי מתקבל?

המועמדים מדורגים על בסיס ציוני הסכם והודעות הקבלה נשלחות לפי הדרוג ברשימה בלבד. לא קיימות ועדות עירעורים או חריגים לקבלה.

8. האם אוכל להירשם לאוניברסיטה גם אם עדיין לא קיבלתי את ציון הבחינה הפסיכומטרית?

מועד מרץ/אפריל של המבחן הפסיכומטרי הוא המועד האחרון שתקף לשנת הלימודים שמתחילה באקטובר של אותה שנה.

9. מהו המיון האישיותי?

המיון האישיותי כולל סדרת מבדקים שנועדה להעריך תכונות אישיותיות של המועמד החשובות לעבודתו כרופא. לתשומת ליבך, ההשתתפות במבדקים כרוכה בתשלום נוסף.

10. האם מתקבלים ציוני מור/מרקם?

לא. אוניברסיטת בר אילן הקימה מערך מיון אישיותי חדשני והיא אינה מכירה במבדקים של מוסדות אחרים.

11. מתי מתחילים הלימודים?

הלימודים לשנת תשפ"ד יתחילו ב 18/10/2023.

12. פטור באנגלית והכרה בלימודים קודמים- איך ניתן לברר?

את תקנון הפטורים והכרה בלימודים קודמים באנגלית ניתן לראות באתר היחידה בקישור הזה

13. למי ניתן לפנות בשאלות על התוכנית ותנאי הקבלה?

ניתן לשלוח דוא"ל md.6year@biu.ac.il . מענה יינתן תוך 10 ימי עבודה.

14. למי ניתן לפנות לעזרה בתהליך הרישום?

בכל נושאי רישום ניתן לפנות למרכז השירות והגיוס בטלפון 9392*