בית חולים לדובים

בית חולים לדובים 2

"בית חולים לדובים" של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן בצפת, מתקיים כמדי שנה כחלק מפעילות קהילתית-חינוכית שמטרתה להפיג פחדים של ילדים וילדות בגילאי 3-8 מטיפול רפואי ומאשפוז בבית החולים.

שנת 2023 הייתה השנה ה-11 של פרויקט "בית חולים לדובים", שמתאפשר באמצעות התנדבות ויוזמת הסטודנטים וסטודנטיות, ובשיתוף עם הנהלת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן וקרן מת"ת מייסודו של פרדי זינגר.

במסגרת "בית החולים לדובים", סטודנטים וסטודנטיות לרפואה ומחקר בשיתוף סגל הפקולטה הופכים את הקמפוס ל"בית חולים" ליום אחד. במתחם הפקולטה נמצאות "עמדות טיפול" מגוונות: חדר מיון, מחלקות כירורגיה, אורתופדיה, אף אוזן גרון, עיניים, לב, מוח, אורח חיים בריא, מעבדה. הורים וילדיהם מוזמנים ומוזמנות להגיע בשמחה ללא עלות, אל מתחם הפקולטה שבצפת, ולציין את הפניה הרפואית בגינה הגיעו להתייעצות עבור הדובי/הבובה האהובה של ילדיהם, וישוחחו עם רופא לפי מומחיותו.

"הרופאים ורופאות" המוצבים ב"מחלקות" של בית החולים המדומה הם סטודנטים פעילים לרפואה בפקולטה ע"ש עזריאלי, והילדים מוזמנים להביא למפגש בובה או דובי אהובים, ולשאול שאלות הקשורות למחלות, פציעות או טיפולים רפואיים. הסטודנטים וסגל הפקולטה ישוחחו עם הילדים, יציעו טיפול רפואי לבובות ולדובים, יסבירו ויענו על שאלות. כך הילדים זוכים להדמיה עבור טיפול רפואי המתבצע בבית חולים אמיתי.

בסוף האירוע כל ילד וילדה מקבל ומקבלת תעודת בוגר\ת "בית חולים לדובים".

הילדים נהנים מגישה לסטודנטים לרפואה, ויוכלו לשתף את הרופאים הצעירים לעתיד בבעיה הרפואית של הדובים או הבובות שלהם ש"נפצעו" או "חלו", כמו כן הילדים שותפים פעילים בתהליך הקבלה במיון והבדיקה, האבחון וההפניה למחלקות השונות וחווים הדמיה של טיפול רפואי בבית חולים. במחלקות הם נחשפים לטיפול רפואי מלא, בהתאם לבעיה הרפואית, שהגדירו הילדים בטופס הקבלה לבית החולים. הסטודנטים, כרופאים מטפלים, מלווים את הטיפול בהסברים ועונים על שאלות הילדים.

לסיקור אירוע בית חולים לדובים האחרון, אשר נערך ב-27 מרץ 2023, לחצו כאן, ולתמונות כאן.

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי מודה למר פרדי זינגר, יו"ר קרן מת"ת, על שנים של עשייה משותפת והשפעה מיטיבה על הקהילה הגלילית.

בי"ח לדובים