M.Sc מוסמך במדעי הרפואה

תוכנית הלימודים לתארים מתקדמים במדעי הרפואה מיועדת לבוגרים ולבוגרות מתחומים מגוונים, כולל מדעי החיים, ביוטכנולוגיה, מדעים מדויקים, הנדסה ועוד.

תואר מתקדם (MSc, PhD) במדעי הרפואה יספק לך את הכלים המתקדמים ביותר לביצוע מחקר בסיסי ויישומי פורץ דרך וללמידת שיטות מחקר וטכנולוגיות מתקדמות. התוכנית מאפשרת חשיפה למגוון רחב של קורסים לצד מרצים מובילים ומומחים מהשורה הראשונה.

בנוסף, התוכנית מציעה שיתופי פעולה ייחודיים עם קליניקות, קופות חולים ומרכזים רפואיים מובילים, שמעשירים את חווית הלימוד ומעצימים את הפוטנציאל היישומי של המחקרים. התוכנית מספקת סביבת למידה דינאמית ומאתגרת, שבה תוכל/י להשתלב במעבדות המתקדמות ביותר ולהוביל מחקרים המשפיעים על עולם הרפואה והמדע.

מעבדה - קרדיט דסאו

להרשמה לשנת תשפ"ה לחץ כאן.

תנאי קבלהקורסים | עבודת המחקר | מלגות | סגל הוראה\מחקרי

תנאי קבלה

שלב ראשון לפני הההרשמה למועמדות לתואר שני, על המועמד\ת לבחור מנחה.

רשימת המנחים מופיעה בקישור הבא:

סגל מחקרי בפקולטה: https://medicine.biu.ac.il/pre_clinical

תחום מומחיות: https://medicine.biu.ac.il/node/2727

על המועמד\ת להציג ציון ממוצע מינימלי 80 בלימודי תואר ראשון- B.Sc ממוסדות אקדמיים מוכרים.

קורסים

סטודנט\ית הנרשם\ת למגמה מסוימת יהיה חייב לקחת אשכול קורסים בהיקף של 12 ש''ש

(שעות  שנתיות) בהתאם לאופי המגמה. בכל מגמה, יהיה חייב כל סטודנט.ית לקחת את הקורסים הבאים:

א. קורסי חובה המשותפים לכלל המגמות:

קורס מס' 81-900 – "אופקים חדשים בביולוגיה מולקולרית ותאית",  קורס סמסטריאלי -1 ש''ש.

קורס מס' 81-901- " שיטות מחקר ועקרונות השימוש במכשור וטכנולוגיה מדעית", קורס שנתי-      2 ש''ש.

קורס מס' 81-933-01, כתיבה מדעית – 1 ש"ש

קורס מס' 81-927-01, סוגיות של אתיקה במחקר מדעי – 1 ש"ש

ב. מתוך אשכול הקורסים בכל מגמה, חובה להגיש שני סמינריונים שמהווים כל אחד 0.5 ש''ש וכן כ-6  קורסי בחירה (6 ש''ש) בכל מגמה.

ג. ניתן לבחור עד כ-2 קורסי בחירה (2 ש''ש) ממגמה אחרת.

בנוסף, הסטודנטים\יות מחויבים לקחת קורסי יסוד בהיקף של  4 ש''ש. (למי שלא למד בעבר באוניברסיטת בר-אילן).

הקורסים לתלמידי תואר שני בתוך המגמות נלקחים לפי הכוונת המנחים בתחומי התמחותם של הסטודנטים\יות בעבודת המחקר, מתוך רשימת הקורסים לתארים מתקדמים.

הסטודנטים\יות נדרשים גם לשמוע את ה"קולוקוויום הפקולטי" (הרצאות בנושאי מחקר),

קורס מס' 81-898.

הסטודנטים\יות שיעבדו במעבדה עם בעלי חיים, נדרשים לפני תחילת עבודתם במעבדה להירשם לקורס מקוון דרך ועדת האתיקה האוניברסיטאית

(ללא נק"ז).

עבודת המחקר

א. בתום שנה"ל הראשונה הסטודנט.ית יגישו לוועדה הפקולטית לתלמידי מחקר, הצעת תכנית לעבודת המחקר לאחר שאושרה ע"י המנחה.

לאחר אישור ההצעה ע"י הועדה הפקולטית, היא תוגש לוועדה האוניברסיטאית לתלמידי מחקר לאישור סופי.

ב. לאחר סיום המחקר ולאחר אישור המנחה, תוגש התיזה כתובה לוועדה הפקולטית לתלמידי מחקר לצורך קביעת בוחנים ומועד מבחן.

ועדת הבחינה תכלול 2 בוחנים ומנחה. הסטודנט.ית יציגו את עיקרי ממצאיהם במצגת ויענו על שאלות הבוחנים.

מלגות

סטודנטים\יות לתארים מתקדמים זכאים למלגת מחיה מלאה ולמימון מלא של תכנית הלימודים. לפרטים נוספים  Med.Tm@biu.ac.il

סגל הוראה\מחקרי - מדעי הרפואה

תואר