פרופ' מיכאל בלנק
סרטן: בקרת מבנה כרומטין ויציבות הגנום באמצעות פקטור מדכא סרטן
CV
ד"ר מיכאל בלנק הצטרף לפקולטה לרפואה כמרצה בכיר וראש מעבדה לביולוגיה מולקולרית של סרטן ב-2012.
סיים את לימודי Ph.D. והשתלמות פוסט-דוקטורט באוניברסיטת תל אביב ולאחר מכן עשה פוסט-דוקטורט נוסף במכון הלאומי לחקר הסרטן בארה"ב (NIH).
ד"ר בלנק פרסם 12 מאמרים מדעיים בעיתונות מובילה בעולם
קיבל פרס הצטיינות במחקר מ NIH
חבר במספר ארגונים מדעיים בין–לאומיים וחבר בוועדות שונות של הפקולטה לרפואה כולל וועדת בע"ח וועדת אתיקה.
Research
בקרת מבנה הכרומטין ויציבות הגנום באמצעות E3 יוביקוויטין ליגאזות
מחלת הסרטן מאופיינת בפגיעה רב גונית של בקרת ביטוי גנים שונים ופעילויות תאיות שונות, המהוות בסיס הכרחי להיווצרות הגידול הממאיר הראשוני ולהמשך התפתחותו. אחד ממנגנוני הבקרה המרכזיים המווסתים ביטוי גנים הוא מנגנון היוביקוויטינציה של חלבונים. במרכזו של מסלול ביוכימי זה, השמור אבולוציונית, נמצאים חלבוני -E3 יוביקוויטין ליגאזות שמפעילים את התהליך דרך חלבון מטרה ספציפי. מבין סוגי ה-E3 ליגאזות השונים, אלו שהן מסוג HECT נחקרו במידה הפחותה ביותר, והמידע הקיים על חלבוני המטרה שלהם, פעילותם הביולוגית ומעורבותם בבקרת התהליך הסרטני, מוגבל ביותר.
לפיכך, מטרתו העיקרית של מחקרנו היא להגדיר את טווח הפעילויות הביולוגיות של תוצר הגן Smurf2 המשתייך ליוביקוויטין ליגאזות מסוג HECT. לאחרונה זיהינו בעבודתנו את Smurf2 כגן מעכב סרטן (Nat Med 2012). התעניינותנו בגן זה ממשיכה להתמקד בהבנת התפקידים של Smurf2 בבקרה על ביטוי גנים המעורבים בגדילת תאים, בתגובה לנזקי DNA ובתיקונם, ובתהליכים הקשורים לויסות ובקרת הביולוגיה של מבנה הכרומטין הכוללת את התהליכים האפיגנטיים ובשמירה על תקינות הגנום. תהליכים אלה קשורים אחד בשני באופן הדוק במהלך התקין של חיי התא, אולם הקשרים ביניהם נפגמים לעתים קרובות בתאים סרטניים. בעזרת שימוש בגישות חדשניות מתקדמות, אנו נחושים לחשוף את התפקידים הרב-גוניים שישנם ל-E3 ליגאזות מטיפוס HECT בכלל, ולגן Smurf2 בפרט בביולוגיה של גידולים סרטניים.
אנו מאמינים שהמידע שיתקבל יאפשר בהמשך לאפיין מטרות חדשות להתערבות תרופתית שתמנע בעתיד את התפתחות מחלת הסרטן.
תאריך עדכון אחרון : 17/08/2023