שאלות נפוצות- מסלול תלת שנתי

מי יכול להירשם לתוכנית התלת שנתית?

כל סטודנט, אזרח ישראלי או תושב קבע, מעל גיל 20, שלמד בפועל בחו"ל רפואה כללית 3 שנים מלאות, בתוכנית 6 שנתית, באוניברסיטה המוכרת ע"י אוניברסיטת בר-אילן- זכאי להגיש מועמדות.

באיזה שלב של לימודי בחו"ל אני יכול להירשם?

ההרשמה לתוכנית תתאפשר בסוף סמסטר הרביעי ללימודיו של המועמד (ההרשמה מתקיימת במהלך החודשים מאי-יוני, בדרך כלל) כשתהליך המיון יתקיים בקיץ של אותה שנה. בכל מקרה יש לעקוב אחרי המידע המתפרסם באתר הפקולטה.

האם אפשר להירשם לתוכנית יותר מפעם אחת?

ניתן להירשם לתוכנית רק פעם אחת ורק בזמן שהמועמד נמצא בסוף סמסטר רביעי ללימודיו וההרשמה פתוחה.

מהו סף ציוני המבחן הפסיכומטרי והבגרות הנדרשים?

ציון 600 לפחות במבחן הפסיכומטרי. בגרות מלאה.

מה היה ממוצע ציוני המבחן הפסיכומטרי של המתקבלים בשנה הקודמת?

ממוצע ציוני המבחן הפסיכומטרי של המתקבלים לתוכנית עמד על 680 לשנת תשפ"ד.

מתי נפתחת ההרשמה?

ההרשמה נפתחת בחודש מאי בדרך כלל ונמשכת כחודשיים. פרסום לגבי פתיחת ההרשמה וטפסים מקוונים יהיו באתר.

לא הספקתי להירשם. האם יש הרשמה מאוחרת?

ניתן להירשם אך ורק בזמן שההרשמה פתוחה. אין הרשמה מאוחרת ואין חריגים לנושא זה משום סיבה.

מהו שכר הלימוד?

שכר הלימוד הוא שכר לימוד אוניברסיטאי ללימודי תואר שני.

מהם שלבי תהליך הקבלה?

תהליך הקבלה כולל 3 שלבים עיקריים: בשלב הראשון- הנתונים ששלחו המועמדים (ציוני הבגרות והמבחן הפסיכומטרי) ממויינים ע"י ועדת קבלה ובתוך כשבועיים מסוף מועד ההרשמה נשלחים זימונים למבחן הידע. לאחר קבלת תוצאות מבחן הידע, יישלחו זימונים לראיונות למועמדים שיקבלו במבחן ציון 60 ומעלה. השלב השלישי הוא שלב הראיונות- המועמד מגיע ליום ראיונות בפקולטה לרפואה ועובר 2 ראיונות ע"י אנשי מקצוע שונים. ביום הראיונות מתקיים גם מבחן שאו"ל. אורך מבחן שאו"ל עד שעה. עם סיום כל השלבים נשלחות תשובות במייל למתקבלים הסופיים. הקבלה הינה על תנאי. על התהליך באופן מפורט, ניתן לקרוא כאן.

מתי(באיזה שלב) קבלתי הינה סופית?

בשלב הראשוני מתקבלת הודעת קבלה על תנאי מהפקולטה ולאחריה תגיע גם הודעה רשמית מוועדת קבלה בדבר קבלה על תנאי. הודעת קבלה סופית תתקבל מוועדת קבלה של האוניברסיטה במהלך חודש אוגוסט-תחילת חודש ספטמבר שלפני תחילת שנת הלימודים האקדמית, בכפוף לבדיקת עמידת המועמד בכל תנאי הקבלה וגליונות הציונים הסופיים שיעביר לפקולטה לרפואה

למי ניתן לפנות לקבלת מידע נוסף?

למידע נוסף, ניתן לפנות בטלפון, בין הימים ב'-ד' בשעות 10:00-12:00 לטלפון: 072-2644980 או למייל בכתובת:biu.medicine@biu.ac.il   מענה יינתן תוך 10 ימי עבודה.