טקס יום השואה של אגודת הסטודנטים בסימן "רופאים בין שואה לתקומה: לאחות את השברים"

תאריך
טקס יום השואה תשפ"ד

אגודת הסטודנטים של הפקולטה לרפואה ע"ש עזאריאלי ציינה את יום השואה והגבורה ב-6 מאי 2024.

לאחר התכנסות באודיטוריום ע"ש קרסו, פתחו המנחים, רז קרויטורו ואליזבט שוחט, סטודנטים לרפואה, את האירוע.

אליזבט: "במסגרת התפקיד שלי באגודת הסטודנטים היה עלי לתכנן את טקס יום השואה השנה.... השנה הנושא רגיש במיוחד ומעלה תחושות קשות מאי פעם. מאוד התקשתי למצוא נושא שיכול להתאים לשנה כה מורכבת, ועם התחושות הללו פניתי לד"ר הדס שאשא-לבסקי. בפגישה משותפת, ד"ר הדס הציעה לדבר על נושא התקומה. בן רגע התחברתי מאוד לרעיון.... חיפשתי את קרן האור הקטנה בכל החשכה שעוטפת אותנו מזה זמן רב. הבנתי שזה גם המסר שאני רוצה להעביר בטקס. מסר של תקווה, של יכולת לקום עם ראש מורם ולבחור בחיים. במהלך קריאת החומרים בנושא תקומה של ניצולי שואה ככלל, ותפקיד הרופאים בתהליך התקומה והשיקום בפרט,  גיליתי עולם שלם שלא הכרתי לפני. עולם של גיבורים אמיתיים. הרופאים שבעצמם היו ניצולים וסבלו מפגיעות קשות בנפש ובגוף, מצאו בתוכם כוחות לעזור לאחרים. אותם רופאים אף עלו לארץ ישראל והקימו את מערך הרפואה בארץ. לצד הכאב הרב על הזוועות של השואה והשבעה באוקטובר, התעוררה בליבי תקווה לעתיד טוב יותר. ולמרות שלא הכל תלוי בנו, דור הרופאים העתידי. אבל אני מאמינה שיש לנו את ההזדמנות והכוחות לרפא ולשקם את עצמינו ואת הסובבים אותנו".

בטקס הקהל זכה ללמוד על הרופאים ד"ר Leopold Kohlberg, רופאים פרטיזנים שעלו ארצה אחרי המלחמה (בסוף שנת 1952 היו הרופאים הניצולים כשליש מרופאי ישראל)ד"ר נוח קפלינסקי, פרופ' משה פריבס, ד"ר מרדכי לנסקי, ד"ר ויוֹלָה וגבריאל טוֹרֶק. היו גם קטעי שירה.

לאחר הקראת יזכור לרופאים מאת ד"ר מארק דבורז'צקי, נדלק נר לזכר הרופאים שנספו בשואה, ולזכר הרופאים שהיו חלק מתהליך השיקום, התקומה והקמת מדינת ישראל.

יום השואה

תאריך עדכון אחרון : 07/05/2024