חדשות הפקולטה הקשורות למלחמה - כולל חמ"ל סטודנטים צפת
11.12.23
משלוח כביסה למפונים מבצת וראש הנקרה בטבריה (תודה ליאיר דאון):
19.11.23
בשבוע שעבר, הסטודנטיות מהפרה קליני (שעוד לא התחילו את הלימודים) התנדבו לעזור להורים עם הילדים שלהם שהם גם סטודנטים שלנו ונמצאים בלימודים קליניים (התחילו ללמוד לפני שבועיים).
16.11.23
לימודים בצל המלחמה
ד"ר ענבר בן שחר (מנהל מחלקת נשים יולדות במרכז הרפואי זיו) שלח תמונה מרגשת: לימודים קליניים התחילו למרות ובצל המלחמה.
29.10.23
סיכום פעילויות הפקולטה
עברו 3 שבועות מאז תחילת המלחמה. להלן רשימת הפעילוית שיזמו סטודנטים, סטודנטיות וסגל כאחד. תודה לסטודנת לרפואה, רז קרויטורו, על הריכוז ודיווח:
- הוקם חמ"ל סטודנטים עם דאטה-בייס של כ-800 סטודנטים
- מיקומם בארץ או בחו"ל + עם מי שוהים
- האם בקו עימות וצריכים עזרה
- האם הם או בני זוגם גויסו
- האם הם מתנדבים ואיפה / רוצים להתנדב
- האם יש פצועים/נעדרים במשפחה
- מספר ילדים + מסגרות לילדים
- בעיות נוספות
- התקשרו לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו לבדוק לשלומם ואיך אפשר לעזור להם.
- התקיים זום לקבלת כלים להתמודדות במצב טראומה עם המטופלים/משפחות/חברים נפגעי טראומה ועל התפקוד במצב אי ודאות + בשורה מרה.
- הייתה סדנה לשעת חירום להכשרת סטודנטים בתל השומר - לקיחת דם ורידי לבדיקות מעבדה, הכנסת סט לעירוי נוזלים, החדרת עירוי לווריד פריפרי והתקנת עירוי נוזלים לווריד פריפרי.
- עזרנו להקים מרפאת חירום באמירים ובפרוד.
- התנדבו סטודנטים לרפואה במכון לרפואה משפטית בתור עוזרי רופא.
- יצרנו טפסים לרישום מתנדבים בבתי החולים בנצרת, העמק וזיו, לצד קופות החולים בצפון ופרויקט ספֵרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי
- תחנו לוח מודעות אינטרנטי מתעדכן שמתעדכן בהתאם, לנוחיות הסטודנטים והסטודנטיות, בשל העומס שנוצר מכל ההודעות החשובות שהעברנו.
- קישרנו בין צרכים ליכולות שעלו מהשטח.
פירוט מלא, כולל שמות האחראים לפעילויות, כאן.
24.10.23
מרכז חוזק לדובים
הפיילוט היה מוצלח! קראו עוד כאן.
22.10.23
איסוף בגדים וציוד
ד"ר נעמי דיקמן וד"ר מורן ידיד ריכזו איסוף של ביגוד ילדים ונוער, משחקים, וציוד נוסף לטובת תושבי העוטף שאיבדו את ביתם במאורעות האחרונים. תוך ימים ספורים נאספו עשרות רבות של חבילות מחברי הפקולטה וקהילותיהם, במיוחד מהמושבה ראש פינה וקיבוצי הגליל שרוכזו ע"י מורן טייטלבאום ושונטל בכר, ורבים התגייסו למאמץ, בהעמסה ובשינוע. ההיענות היתה מרשימה בהיקפה, ומבטאת את הרוח הכללית בעמנו בימים אלו – ערבות הדדית וגיוס כלל השכבות לצמיחתנו מחדש.
הציוד הועבר למשפחות דרך מתנדבי איחוד ההצלה ודרך הפרויקט של המתנדבת מאיה, שמיינו את הציוד והעבירו למשפחות לפי הביקוש.
19.10.23
פתחנו חמ"ל סטודנטים צפת!
18.10.23
מבט אישי: שיר גלעין
שיר גלעין, בשגרה מרכזת את צוות הפסיכולוגים הרפואיים בבית חולים זיו, וסטודנטית במעבדה של ד"ר חנה קרן, מספרת: מאז פרוץ המלחמה לפני שבועיים, אני מארגנת את מענה החירום של הפסיכולוגים ואנשי בריאות הנפש בבית חולים זיו. בשבועיים האחרונים אנחנו מטפלים בנפגעי דחק מהדרום ומהצפון, ונמצאים בכוננות לכל אירוע שיתרחש בגזרה שלנו.
גם לכם יש סיפור אישי? שתפו אותנו.
17.10.23
הרצאת זום: התמודדות בחולה טראומה נפשית ותפקוד במצב אי וודאות
אמש התקיימה הרצאה בזום לכלל הסטודנטים של הפקולטה ולאור בקשות שעלו מסטודנטים.
הם והן קיבלו את ההזמנה הבאה:
סטודנטים יקרים,
בימים מורכבים אלה, כאשר כל אחד מכם מנסה לתרום בכל הכוח במה שניתן, כאשר אתם מתנדבים בבתי החולים ומתקשים למצוא מילים נכונות לעודד, לתמוך ולעטוף, קיבלנו בקשה מחלק מהסטודנטים להעביר לכם בזום נושא שמתוכנן לתחילת השנה: מסירת בשורה מרה - שיכול לתת לכם כלים.
בנוסף, גייסנו רופאה פסיכיאטרית, ד"ר איילה אורן, שהסכימה להעביר לכם בזום נושא התמודדות בחולה טראומה נפשית ותפקוד במצב אי וודאות.
תודה לדר' ריטה משוב רכזת קורס יקר אשר ארגנה.
השתתפו כ 80 סטודנטים ודווח שהיה מוצלח מאד.
13.10.23
גיוס חירום לרכישת 200 מכשירי אולטרא-סאונד ניידים קטנים (מעמודי הפייסבוק ולינקדאין של האוניברסיטה)
אוניברסיטת בר-אילן והפקולטה לרפואה שלה בגליל, פתחו בגיוס חירום לרכישת 200 מכשירי אולטרא-סאונד ניידים קטנים שישמשו את הלוחמים וצוותי הרפואה בשטחי הלחימה. המכשירים החדשניים יסייעו לאבחן פגיעות קריטיות בשדה הקרב, לתעדף היטב ולפנות במסוק את מי שבמצב הקשה ביותר.
עלות מכשיר אחד $4,000. ניתן לתרום כל סכום לרכישת המכשירים באתר המאובטח https://did.li/J3waa
הרעיון להשתמש במכשירים אלה בשדה הקרב נולד במוחו של אחד הסטודנטים בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, שמשרת בימים אלה בגבול עם עזה. הנהלת הפקולטה בראשות פרופ' אורלי אבני, אימצה את הרעיון והחליטה לסייע ברכישת המכשיר לצוותי הרפואה בצה"ל. היא קיבלה לכך אישור מצה"ל ובשיתוף עם מנכ"ל האוניברסיטה זהר ינון, כבר הושג התקציב הראשוני לרכישת עשרות מכשירים. כעת אוניברסיטת בר-אילן פונה לקהל הרחב במטרה לרכוש מכשירים נוספים, ולתת מענה לצורך העולה מהשטח.
יחד עם חלוקת המכשירים ללוחמים, רופאיה ובוגריה של הפקולטה לרפואה המיומנים בעבודה עם המכשיר החדשני, התגייסו להכשיר באופן מזורז את הצוותים הרפואיים בשטח; והם יעשו זאת בכל זמן ומקום שיידרש.
לתרומה מאובטחת https://did.li/J3waa
תאריך עדכון אחרון : 19/12/2023