הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי - ניוזלטר #63 (יוני, 2022)
לגרסת PDF לחצו כאן.
טקס חלוק לבן
ברכות ל-75 הסטודנטים והסטודנטיות של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי לכבוד קבלת החלוק הלבן בתאריך ה-1 יוני, 2022. זהו המחזור העשירי של הפקולטה ע"ש עזריאלי בתוכנית הארבע שנתית ללימודי רפואה. קראו עוד כאן, ולתמונות לחצו כאן. אנו מאחלים להם הצלחה רבה בסבבים הקליניים, שהתחילו מיד לאחר חופשת חג השבועות.
תודה למרצים הקליניים
כמדי שנה, זו העונה להודות למרצים הקליניים המסורים שלנו (בין היתר!). טקסים נערכו עד כה במרכז הרפואי זיו ובמרכז הרפואי לגליל. קרא עוד כאן. תודה; המסירות שלכם מוערכת!
כנסים
- יום מחקר המוקדש לזכרו של פרופ' שאול שאשא ז"ל (לשעבר מנהל המרכז הרפואי לגליל) נערך ב-GMC (המרכז הרפואי לגליל) בנהריה ב-2 ביוני 2022. קרא עוד באתר GMC, כאן.
- כנס נהריה על רפואה ושואה 2022 התקיים ב-11 במאי 2022 במרכז הרפואי לגליל. כנס זה הוקדש גם לזכרו של פרופ' שאשא ז"ל. קרא עוד באתר GMC, כאן.
- ד"ר חנה קרן (משמאל) הוזמנה לשאת דברים בכנס השנתי ה-78 של האיגוד הישראלי לפסיכיאטריה ביולוגית, שם גם קיבלה פרס מלגת נסיעות של חוקרת בתחילת הקריירה.
- ד"ר חוה גיל-חן, ד"ר חנה קרן, ד"ר רונית אילוז, ד"ר לירון רוזנקרנץ ופרופ' אוון אליוט הציגו את מחקריהם בכנס אשר נערך בהנחיית המרכז הרב-תחומי לחקר המוח ע"ש לסלי וסוזן גונדה של אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן ב-30 במאי 2022. קרא עוד כאן.
- בקרוב: הקונגרס הבינלאומי הרביעי על טיפול מולקולרי ממוקד ואימונותרפיה בסרטן (27-30 ביולי 2022).
אירועים וביקורים
- השקת יחידת פוריות והפריה חוץ-גופית של בית החולים נצרת EMMS (בית חולים מסונף לפקולטה ע"ש עזריאלי) התקיימה באירוע חגיגי ב-16 ביוני 2022.
- מנהל הקרן הגרמנית-ישראלית למחקר ופיתוח מדעי (GIF), ד"ר אריק צימרמן, ביקר בפקולטה ע"ש עזריאלי ב-29 במאי 2022. הוא נפגש עם הנהלת הפקולטה וחוקרים נוספים.
- כ-40 מנהלי מעבדות מאוניברסיטת בר-אילן התארחו בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ב-23 ביוני 2022 לכנס מיוחד. הם נפגשו עם הנהלת הפקולטה וחוקרים נוספים, סיירו במתקנים ובקמפוס, ואפילו קיבלו הדרכה על שולחן האנטומאז'. קרא עוד כאן.
קידומים
ברכות לד"ר איילת שי על קידומתה למרצה קלינית בכירה.
פרסים והישגים!
- ברכות לד"ר רונית אילוז (משמאל) על הענקת פרס ICRF לפיתוח קריירת המחקר.
- ברכות למזל טוב לפרופ' מיטל גל-תנעמי, ד"ר פאדי חסן וד"ר סעיד אבוזיד על קבלת פרס המרצה המצטיין של סגן הרקטור של אוניברסיטת בר-אילן. הטקס נערך ב-30 במאי 2022.
- ברכות לטל אביטן, סטודנטית לתואר שני מהמעבדה של פרופ' אורלי אבני, ובווסאל סואעד, סטודנטית לדוקטורט מהמעבדה של ד"ר רון פירן עם קבלת פרס הצטיינות הרקטור לשנת 2022.
סמינרים
- Special Seminar: Trauma, Illness and Narrative in the Medical Humanities: The Case of Combat Veterans (Dr. Rakefet Zalashik, TAU, hosted by Dr. Miri Bentwich)
- PhD Seminar: A role for neuronal chromatin organizer CTCF in neurons (Liron Davis, supervised by Prof. Evan Elliott)
- Special Seminar: Motherhood in Surrogacy and Egg Donation: Legal, Religious, and Bioethical Perspectives (Prof. Avishalom Westreich, College of Law and Business, Ramat Gan; Shalom Hartman Institute, Jerusalem, hosted by Dr. Miri Bentwich)
- Special Seminar: Advanced in vitro systems to model physiology and disease (Dr. Moran Yadid Shmunis, School of Biomedicine and Cancer Research, Faculty of Life Science, Tel Aviv University, hosted by Dr. Ron Piran)
- Faculty Seminar: The phagocytic cyst cells in Drosophila testis eliminate germ cell progenitors via phagoptosis (Prof. Hila Toledano, Haifa University)
- Special Seminar: Can empathy be learned? Unpacking the challenge and promise in growing interpersonal understanding (Dr. Jacob Israelshvili, HUJI, Dept. of Psychology, hosted by Dr. Liron Rozenkrantz)
- Special Seminar: Studying the Healthy and Diseased Brain at Biologically Relevant Resolutions (Dr. Or Shemesh, Department of Neurobiology, Department of Bioengineering, University of Pittsburgh, hosted by Prof. Amnon Harel)
- PhD Seminar: Application of bioinformatics and computational drug discovery to screen FDA approved drug for repurposing in Cancer and Alzheimer's disease (Trishna Saha Detroja supervised by Dr. Avraham Samson and Dr. Hava Gil-Henn)
JIMS – The Journal of Israeli Medical Students
הגיליון השני פורסם! ניתן לקרוא אונליין כאן.
חיי הסטודנטים
- ברכות לראשי אגודת הסטודנטים לרפואה בגליל החדשים: דור איזון וענבר יוריש-צור. דור, בן 29, סטודנט בשנה ב' ללימודי רפואה בתוכנית הארבע שנתית, יחד עם אשתו אינה איזון. ענבר, בת 30, גם היא סטודנטית בשנה ב' בתוכנית הארבע שנתית, גם היא לומדת יחד עם בעלה עומרי באותו המחזור.
- לאחר שהשתתף בהשקת מחלקת הדיאליזה החדשה בבית החולים EMMS נצרת, ערך פרופ' קרל סקורצקי ביקור פתע אצל סטודנטים שנה ב' שזה עתה החלו את השלב הקליני של לימודיהם ב-EMMS. לאחר שבירך אותם בחום, הוא קיבל משוב של סטודנטים על חוויותיהם הקליניות עד כה. בתמונה (משמאל) גם פרופ' בשארה בשאראת, לשעבר מנהל בית החולים, שזה עתה העביר לסטודנטים שיעור ברפואה מונעת.
תובנות מהמדריכים שלנו
כמה מהמדריכים שלנו יצרו קשר, ברצון לשתף מניסיונם בהוראת הסטודנטים שלנו לרפואה. אנו מקווים שתמצאו את התובנות והתמונות שלהם מאירות עיניים.
ד"ר אמיתי אוברמן (ראש מחלקת שיקום גריאטרי, המרכז הרפואי ברוך פדה, פוריה):
במסגרת סבב קליני במחלקה לשיקום גריאטרי בפוריה ובמטרה לחשוף את הסטודנטים לאתגרים טיפוליים מחד אך גם ליופי הזקנה מאידך, כל סטודנט מקבל מטופל אחד, קולט אותו בצורה מסודרת, ולאחר מכן עוקב אחר התקדמות המטופל במהלך האשפוז. הסטודנטים נדרשים להכיר לא רק את הבעיות הרפואיות של המטופל אלא גם את המטופל במכלול המלא, את נקודות החוזק והחולשה שלו/ה, ואילו יתרונות ויכולות מאפשרים למטופל/ת המבוגר/ת לשמור על איכות חיים גבוהה ואורח חיים בריא ככל האפשר. בסבב שנערך בשבוע שעבר נפגשו הסטודנטים עם חולה קשיש בן 86 שאושפז במחלקה השיקומית לאחר תיקון כירורגי של שבר בירך. משיחה עמו למדנו שהוא מתרגל ומלמד טאי צ'י כבר שנים רבות. ביקשנו ממנו לעשות שיעור הדגמה לתלמידים (בתמונה למטה).
ד"ר נעמי דיקמן (ראש היחידה להערכה ולקידום ההוראה):
TBL-Team Based Learning מאפשר למידה בקרב קבוצות קטנות בכיתה. הוא פותח על ידי ד"ר לארי ק. מייקלסן Dr. Larry K. Michaelsen בשנות ה-70 ומפתח חשיבה ביקורתית וכישורי עבודת צוות. בקורס יק"ר (עקרונות קליניים בסיסיים) לסטודנטים במסלול הארבע-שנתי שנערך באפריל-מאי 2022, נעשה שימוש במספר שיעורים בשיטה זו על ידי המרצים ד"ר בטחיש יונס, ד"ר סימסולו קלאודיה וד"ר ישראלי זאב. השיעורים הוכנו בעזרתי, בתודה לרכז הקורס, ד"ר דלי נג'יב ועוזרת ההוראה הגב' לילך צליק. עבור הסטודנטים הייתה זו חוויה חדשנית ומרעננת, להגיע לכיתה מבעוד מועד עם הבנה וידע בנושא הנלמד, לאחר מכן עבודה משותפת בכיתה ונבחנים בקבוצות קטנות. השיטה סייעה להם להטמיע את החומר בצורה יעילה יותר מאשר בשיטה המקובלת, ותרמה להבנתם את הנושאים השונים. בתמונה למטה: ד"ר בטחיש, ד"ר דיקמן וד"ר נג'יב עם הסטודנטים.
ד"ר מייקל דה פריס, MRCGP (רופא משפחה והוספיס/טיפול פליאטיבי):
איך הופכים לרופא/ה ממש טוב/ה? זה לא רק דורש ידע רפואי, אלא מגוון שלם של מיומנויות. במהלך קורס היל"ה הייחודי בן השנתיים אנו מלמדים את הסטודנטים והסטודנטיות שלנו כיצד להקשיב באמת למטופלים שלהם. לפגוש אותם עין בעין. בעזרת שחקנים שעברו הכשרה מיוחדת אנו מלמדים אותם לקחת את ההיסטוריה של המטופל, בדגש על חמלה ואמפתיה. איך מקלים על חרדה? איך את/ה מכבד את פרטיות המטופל שלך? איך מעבירים חדשות רעות למטופל? איך מעלים את נושא המוות? אנו מלמדים אותם כיצד לבחון מטופל, כיצד לקבוע אבחנה סבירה ואנו מלמדים אותם מגוון מיומנויות, החל מפענוח צילום חזה ועד סגירת פצע והכנסת עירוי. אנחנו צוות של רופאים ורופאות בעלי מוטיבציה גבוהה עם התמחויות שונות, שבמהלך השנתיים הללו נשארים עם אותה קבוצת סטודנטים ומשקיעים חצי יום בשבוע, לפעמים יותר, כדי ללמד אותם ולהוות להם דוגמה. בדרך זו אנו מקווים לתרום לדור חדש של רופאים ורופאות מצטיינים/ות בישראל. [קרדיט תמונה ד"ר דה פריס]
הכירו את הרופאים שלנו
החודש ברצוננו להציג בפניכם את ד"ר סעיד אבוזיד, ראש אגף רפואת ילדים בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ומנהל מחלקת רפואת ילדים במרכז הרפואי ברוך פדה בפוריה. הוא כותב:
נולדתי בעילבון בשנת 1961 וממשיך לגור בה, נשוי עם ארבעה ילדים, אחד מהם המשיך את מסורת הרפואה, ושני נכדים. אני מאוד אוהב את עילבון בפרט ואת הצפון בכלל, אין פלא שעם ישראל עולה צפונה בסופי השבוע להנות מהטבע והאוירה שאנו נהנים מהם כל יום.
סיימתי את לימודיי בכפר והתחלתי את לימודי הרפואה בטכניון אותם סיימתי ב 1986, לאחר הסטאז' התחלתי את ההתמחות ברפואת הילדים בבית חולים פוריה ומאז אני עובד במחלקת ילדים כמתמחה, כרופא בכיר, כסגן מנהל מחלקה ומאז 2013 כמנהל המחלקה.
מאז כניסתי לתפקיד מנהל מחלקת ילדים אנחנו שותפים לחינוך ולימוד סטודנטים מהפקולטה שלנו בגליל, עברו אצלנו עשרות רבות של סטודנטים, במסגרת זו המחלקה בכלל ואני בפרט דואגים לתת לסטודנטים את הכלים הטובים ביותר ליציאה לחיים המקצועיים עם הידע הרחב ביותר וההתנסות הטובה ביותר, ועל כן הן הפקולטה והן האוניברסיטה של בר אילן העניקו לי אישית ולנו כמחלקה וגם כחוג לרפואת הילדים שאני עומר בראשו מזה כארבע שנים אות הצטיינות.
אין ספק ששילוב העשיה הרפואית עם משימות הלימוד והחינוך נותנת לי סיפוק אדיר, מצד אחד אני רואה את פרי עמלי בטיפול בחולים ומצד שני אני רואה את ההתפתחות המדעית והקלינית של המתמחים הסטאז'רים והסטודנטים המתלמדים אצלנו. רואים את הצעירים שבאים ללא ניסיון משמעותי יוצאים כמומחים ברפואת הילדים ואת הסטודנטים הצעירים שעוברים את המחלקה כסטאז'רים ומתמחים בכל רחבי הארץ עם תגובות מצוינות על יכולתם ואיכותם.
אין לי ספק שפתיחת הפקולטה לפני כעשור שינתה לא מעט בפעילות הכללית קלינית ואקדמית בבתי החולים המסונפים אליה, המעורבות של הרופאים בחינוך, לימוד ומחקר גדלה מאוד. תקוותי שנראה את הפירות של פעילות הפקולטה באזור הצפון וכל השיפור שקרה ימשוך אליו רופאים בוגרי הפקולטה שלנו, ויגרום להם להשתקע באזור; הישארותם בצפון הינה מצב של ניצחון לשני הצדדים, לכם הסטודנטים ולבתי החולים. בתי החולים ישקיעו בכל הסטודנטים בעלי הרצון להתקדם ולהתפתח באזור את כל המשאבים העומדים לרשותם כדי לקבל בחזרה רופאים איכותיים המשרתים נאמנה את האוכלוסייה ולהשוות את הרפואה לזו של המרכז. הצפון מזמין אותנו ליהנות מאיכות חיים טובה ופחות לחוצה מאזורים אחרים בארץ.
למרות הכל עדיין חסרים לנו משאבים לבתי החולים והמחלקות השונות באזור הצפון, הדבר מחייב השקעה רבה מצד הגורמים האחראים, ואין לי ספק שבעזרת שילוב רפואה מרחוק, שימוש באמצעים דיגיטליים, קיצור המרחקים על ידי שימוש בטכנולוגיות חדשות בהחלט אפשר להוביל לטשטוש הפערים בין חלקי הארץ.
ספירת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי
התעדכן בפעילויות הספרה בעמוד הפייסבוק שלהם, כאן.
תוכל לקרוא על הפעילויות וההישגים הרבים שלהם כגון:
- רכזי הספרה ברשויות המקומיות (נצרת, נוף הגליל, שפרעם, סכנין, צפת) מראיינים גורמים למיפוי התשתית והסטטוס בנושא קידום הבריאות.
-
בפגישת הפורום נכחו 13 רופאי משפחה מקופות החולים כללית, מכבי ומאוחדת הלוקחים חלק בקורס הכשרה מיוחד שמשכו שנתיים ומטרתו להעשיר את הידע שלהם בתחום הסוכרת ולתת להם כלים לטפל ולשרת את הציבור. את תוכנית ההכשרה מרכז ד"ר אליאס סרור, רופא משפחה ומומחה בסוכרת. במהלך הערב נהנו הרופאים מהרצאותיהם של פרופ' נעים שחאדה, מנהל ספירת הסוכרת, אשר שוחח על מקומו של הטיפול במעכבי SGLT2 בחולי סוכרת ושל ד"ר דורון שגיא, מנהל פרויקט המרכז החינוכי של הספרה, אשר דן בחשיבות המחקר בקהילה ובתכנון מחקרים עתידיים.
-
11 במאי 2022: השקה רשמית של פרויקט הכשרה ל-50 אנשי רפואה כללית ומכבי (רפואת משפחה, סיעוד, תזונה ועבודה סוציאלית) בנצרת כדי לסייע בזיהוי מוקדם של טרום סוכרת. הפרויקט שואף לצמצם את המעבר מקדם סוכרת לסוכרת ב-50% תוך קידום שינויים באורח חיים בריא.
- 31 במאי 2022: ספירת הסוכרת ועיריית שפרעם חתמו על הסכם שיתוף פעולה (תמונה משמאל).
- 7-8 ביוני 2022: ד"ר סיון שפיצר, מרטין דויפהויז'ן וטלי לאנג (פוסט דוקטורנטית של הספירה), השתתפו בתנועת מתנדבי ההיי-טק הישראלית "קוד ישראל". המטרה היא לבנות כלי דיגיטלי שיעזור להנגיש שירותים התומכים באורח חיים בריא.
- 14 יוני, 2022: נחתם הסכם שיתוף פעולה בין ספירת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי ובין עיריית סח'נין,
- 15 ביוני 2022: ד"ר סיון שפיצר השתתפה באירוע מקוון שנערך בשיתוף עם HealthIL, שנועד להדגיש את אתגרי השוויון בבריאות ולהציג פתרונות טכנולוגיים (סטארטפים) שיכולים להתמודד עם האתגרים.
בוגרי עזריאלי שימו לב!
אנא עזרו לנו להפיץ את הבשורה לבוגרי עזריאלי שאנו רוצים לשמור על קשר! אנחנו רוצים לשמוע מהם. עבור לדף "מכתב פנייה לבוגרים" שלנו, כאן.
אתר: מה חדש?
פרסומים
שימו לב: כל הפרסומים של חוקרים בפקולטה ע"ש עזריאלי או במרכזי המחקר המסונפים לה מתבקשים לצטט כראוי את השיוך: Azrieli Faculty of Medicine, Bar-Ilan University, Safed, Israel
אם אינכם בטוחים או זקוקים להדרכה, אנא צרו אתנו קשר.
- Khalaf Kridin: The association of six autoimmune bullous diseases with thyroid disorders: A population-based study (J Eur Acad Dermatol Venereol .)
- Shaul Atar: Peripheral Arterial Disease in Patients With Acute Coronary Syndrome: Results From a Large Real-World Registry (Heart Lung Circ .)
- Khalaf Kridin, Keren Lyakhovitsky, Erez Onn: Investigating the epidemiological relationship between vitiligo and psoriasis: a population-based study (Arch Dermatol Res .)
- M Grinberg, R Levin, H Neuman, O Ziv, S Turjeman, Gila Gamliel, R Nosenko, O Koren: Antibiotics increase aggression behavior and aggression-related pheromones and receptors in Drosophila melanogaster (iScience . )
- Omry Koren: Ontogeny of the B Cell Receptor Repertoire and Microbiome in Mice (J Immunol .)
- Nir Qvit: How Similar Are Proteins and Origami? (Biomolecules . )
- Amir Mari: Advances on Neurogastroenterology and Motility Disorders: Pathophysiology, Diagnostics and Management (J Clin Med .)
- Chaim Putterman: Choroid plexus-infiltrating T cells drive murine neuropsychiatric lupus (Arthritis Rheumatol .)
- Avi Benov: Remote Damage Control Resuscitation: A Case Report of Hemorrhagic Shock Secondary to Multiple Gunshot Wounds (Mil Med . )
- Ala Aiob, Karina Naskovica, Inna Amdur Zilberfarb, Avishalom Sharon, Jacob Bornstein, Lior Lowenstein: Changes in diagnostic sensitivity, incidence and presentation of complete and partial hydatidiform mole over the years (Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol
- Edo Y Birati: Sex Differences in Left Ventricular Assist Device-related Emergency Department Encounters in the United States (J Card Fail . )
- George Habib: Effect of intramuscular depot betamethasone injection in patients with fibromyalgia and elevated C-reactive protein levels J Investig Med . )
- Rola Khamisy-Farah: Attaching a stigma to the LGBTQI+ community should be avoided during the monkeypox epidemic (J Med Virol .)
- Boris Fichtman, Haneen Jabaly-Habib, Lee S Izhaki-Tavor, Moshe Dessau: A Novel Homozygous Missense Variant in the LRRC32 Gene Is Associated With a New Syndrome of Cleft Palate, Progressive Vitreoretinopathy, Growth Retardation, and Developmental Delay (Front Pediatr . )
- Ran Tur-Kaspa: Longitudinal kinetics of RBD+ antibodies in COVID-19 recovered patients over 14 months (PLoS Pathog .)
- Hanan Rohana, Avi Peretz: High throughput optical modulation biosensing for highly sensitive and rapid detection of biomarkers (Talanta .)
- Andrei Braester: Enoxaparin versus dalteparin or tinzaparin in patients with cancer and venous thromboembolism: The RIETECAT study (Res Pract Thromb Haemost . )
- Anton Ouryvaev, Anca Leibovici, Luiza Akria, Dimitry Goncharov, Neomi Mativ, Avia Kauffman, Ayelet Shai: The Effectiveness and Safety of Medical Cannabis for Treating Cancer Related Symptoms in Oncology Patients (Front Pain Res (Lausanne) .)
- Evgeni Kukuev, Evgeny Belugin, Dafna Willner, Ohad Ronen: Parameters of high-frequency jet ventilation using a mechanical lung model (J Med Eng Technol .)
- Limor Meoded Danon: Temporal sociomedical approaches to intersex* bodies (Hist Philos Life Sci .)
- Nasser Sakran: Chyloperitoneum and Chylothorax Following Bariatric Surgery: a Systematic Review (Obes Surg .)
- David Karasik: General and abdominal obesity operate differently as influencing factors of fracture risk in old adults (iScience . )
- Shulamit Fluss Ben-Uliel, Faten Habrat Zoabi, Hadas Sibony-Benyamini, Nir Qvit: De Novo Development of Mitochondria-Targeted Molecular Probes Targeting Pink1 (Int J Mol Sci .)
- Ortal Calfon-Peretz, Rachel Weitzman, Abraham O Samson: Reply to van der Pluijm et al. Comment on "Weitzman et al. Resistance to Antimalarial Monotherapy Is Cyclic. J. Clin. Med. 2022, 11, 781" (J Clin Med . )
- Edo Y Birati: Predicting, Recognizing, and Treating Right Heart Failure in Patients Undergoing Durable LVAD Therapy (J Clin Med .)
- Amir Mari, Aiman Gahshan, Helal Saied Ahmad, Tawfik Khoury: Comparison in Adherence to Treatment between Patients with Mild-Moderate and Severe Reflux Esophagitis: A Prospective Study (J Clin Med . )
- Rola Khamisy-Farah: Epidemiological trends and clinical features of the ongoing monkeypox epidemic: a preliminary pooled data analysis and literature review (J Med Virol .)
- Elon Glassberg: Does cognitive loading interfere with walking control? (Gait Posture .)
- Moayad Khatib, Orna Nitzan, Soboh Soboh, Avi Peretz, Evgeni Hazanov, Wadia Kinany, Yusra Halahla, Liza Grosman-Rimon, Offer Amir, Shemy Carasso: Unmasking Myocardial Dysfunction in Patients Hospitalized for Community-Acquired Pneumonia Using a 4-Chamber 3-Dimensional Volume/Strain Analysis (J Digit Imaging . )
- Daniel Oren, Fares Kablan, Samer Srouji: Foot-Controlled Irrigation System in Temporomandibular Arthroscopy: Technical Note (J Maxillofac Oral Surg . )
- Keren Agay-Shay: Obesity II: Establishing Causal Links Between Chemical Exposures and Obesity (Biochem Pharmacol . )
- Keren Agay-Shay: Corrigendum to "Obesity II: Establishing causal links between chemical exposures and obesity" [Biochem. Pharmacol. 199 (2022) 115015] (Biochem Pharmacol . )
- Jacob Bornstein: consensus statements on pre-invasive vulvar lesions (Int J Gynecol Cancer .))
- Bayan Hino: The variable response to Teduglutide in pediatric short bowel syndrome: a single country real-life experience (J Pediatr Gastroenterol Nutr .)
- Zaina Adnan: Subclinical acromegaly: to treat or not to treat? (Endocr J .)
- Abraham O Samson: Norethisterone Reduces Vaginal Bleeding Caused by Progesterone-Only Birth Control Pills (J Clin Med .)
חדשות הפקולטה
- טקס להענקת פרס מרצים/ות מצטיינים/ות של אוניברסיטת בר-אילן
- החוקרים והחוקרות של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי מתארחים במרכז גונדה למדעי המוח באוניברסיטת בר-אילן
- טקס חלוק לבן - תכנית ארבע-שנתית, מחזור עשירי, יוני 2022
- מענק לשנה ב' עבור מילוי סקרי הוראה (תמונה משמאל)
- סטודנטיות מהפקולטה ע"ש עזריאלי מצטיינות רקטור לשנת תשפ"ב
- תעודות הצטיינות למרצים ומרצות מצטיינים ומצטיינות במרכז הרפואי לגליל בנהריה ובמרכז הרפואי זיו
- מנהלי המעבדות של אוניברסיטת בר-אילן מבקרים בקמפוס הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי
הפקולטה בתקשורת
גלריה
טקס חלוק לבן תכנית ארבע-שנתית (יוני, 2022)