טקס חלוק לבן - תכנית ארבע-שנתית, מחזור עשירי, יוני 2022

white coat ceremony, Dror Miller photographer

75 סטודנטים לרפואה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי מהמסלול הארבע שנתי קיבלו את החלוקים הלבנים הנחשקים בטקס פרונטלי ומרגש במיוחד במרכז התרבות יגאל אלון בצפת, ב-1 ביוני 2022. בשל מגבלות נגיף הקורונה, הטקסים הקודמים היו הרבה יותר קטנים והתקיימו בקמפוס. זהו המחזור העשירי במסלול הארבע-שנתי - כלומר, סטודנטים שלומדים לתואר דוקטור לרפואה MD לאחר שכבר השלימו תואר ראשון קודם. הם החלו את לימודיהם בשיאו של משבר נגיף הקורונה, באוקטובר 2020.

שרון מינס, סגנית מנהלי למשנה לדיקן לחינוך רפואי, פתחה בהסבר שטקס החלוק הלבן מסמל את המעבר מהלימודים הפרה-קליניים השנתיים (בעיקר בכיתה) ללימודים הקליניים (בבית חולים) ליד מיטת החולה.

שירה ועטרת שוורץ, אשתו ובתו הצעירה של התלמיד חגי שוורץ, נתנו דבר תורה מרגש מעל הדוכן, ולאחר מכן בירך הדיקן, פרופ' קרל סקורצקי, את הקהל בהודעה מוקלטת, כיוון שלא יכול היה להגיע עקב מגבלות בידוד.

לצידם כדי לחלוק מילים חמות מאוד לקהל המלא, היו פרופ' אריק שינוול, משנה לדיקן לחינוך רפואי, ופרופ' דניאל גליקמן, סגן דיקן ללימודים פרה-קליניים. המצגות שלהם היו חמות, מרגשות, מלמדות ומהנות כמו תמיד.

בשלב זה, הוקרן סרטון וידאו שהוכן על ידי הסטודנטים, המכיל את חוויותיהם בתמונות ובסרטונים קצרים.

כשחזרו אל הבמה, הפרופסורים שינוול וגליקמן, בליווי הרכזת בת-אל מנחם, קראו לשלושת מקבלי המלגות ע"ש קרן הזיכרון לפול ואדווינה הלר: איה ביננבאום, האני מח'ול וגל רז (בתמונה למטה).

72 התלמידים הנותרים נקראו אז לבמה בזה אחר זה, בשמם, לפי קבוצות, על ידי מדריכי קורס היל"ה (הקניית יסודות קליניים לרופא העתיד).

לאחר שכל התלמידים קיבלו ולבשו את החלוקים הלבנים, אביה של התלמידה נטע שורק, ד"ר מוטי שורק, שיתף כמה מילים, ושתי נציגות הסטודנטים - הנא אבו רביעה וענבר יוריש-צור - הוזמנו גם הן כנציגות כיתות.

לאחר מכן נלקחה תמונת כיתתית, שירה של התקווה, ואז הרבה חיבוקים ונשיקות!

תמונות (קרדיט לדרור מילר) ניתן לראות כאן.

Heller scholarship recipients

תאריך עדכון אחרון : 07/06/2022