הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי - ניוזלטר #75 (יוני, 2023)

לקובץ PDF, לחצו כאן.

פרופ' אורלי אבני: הדיקנית החדשה של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאליAvni

ברוכה הבאה לפרופ' אורלי אבני, הדיקנית החדשה של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי.

פרופ' אבני הינה בעלת תואר דוקטור PhD מהאוניברסיטה העברית בירושלים ופוסט דוקטורט מאוניברסיטת הרווארד. תחום התמחותה הוא אימונולוגיה.

פרופ' אבני: "אני גאה ונרגשת להתמנות לדיקנית הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. אני מצפה להוביל את המוסד האקדמי החשוב הזה בגליל שכן הוא משפיע באופן חיובי ונמרץ על תחומי ההכשרה והמחקר הרפואי. הנוכחות החזקה שלנו הורגשה במהלך העשור הראשון שלנו, ואנחנו נמשיך לצמוח, להתרחב ולהשפיע על הפריפריה בפרט ועל ישראל כולה בעשור השני שלנו".

פרופ' אבני ממשיכה את הנהגתם של פרופ' קרל סקורצקי שכיהן כדיקן מסתיו 2018 ופרופ' חיים פוטרמן, ממלא מקום דיקן מאז חורף 2022.

טקס חלוק לבן White Coat

מחזור י"א בתכנית הארבע שנתית ללימודי רפואה, 104 גברים ונשים, הרופאים העתידיים שלנו, קיבלו את החלוקים הלבנים שלהם בטקס מעורר השראה ב-11 ביוני, 2023. פרטים נוספים כאן.

ברכות לבוגרי תואר PhD!

הסטודנטים הבאים (המנחים בסוגריים) קיבלו השנה תואר שלישי PhD. התעודות חולקו בטקס סיום באוניברסיטת בר-אילן קמפוס רמת-גן ב-29 ביוני, 2023.

מזל טוב!

  • ד"ר ליגת שליו (פרופ' מרי רודולף, ד"ר סיוון שפיצר, פרופ' אנתוני לודר ז"ל)
  • ד"ר גיא ז'ורנו ז"ל (פרופ' מאיר שמאי)
  • ד"ר דליה ניב (פרופ' דויד קרסיק)
  • ד"ר אירינה קריסטופורובה (פרופ' דויד קרסיק)
  • ד"ר איפסיתא צטראגי (פרופ' אוון אליוט)
  • ד"ר טרישנה סהא דטרוחה (ד"ר אברהם סמסון ד"ר חוה גיל-חן)
  • ד"ר קטרין ימין (פרופ' איתי און)
  • ד"ר אלכסנדרה בוגיניה (פרופ' איתי און)
  • ד"ר ראג'ש דטרוחה (ד"ר מילנה פרנקל-מורגנשטרן)
  • ד"ר לירון דיויס (פרופ' אוון אליוט)
  • ד"ר אינאס כיאל-טרביה (פרופ' מיכאל בלנק, ד"ר קרן אגאי-שי)

עונת המועמדות, ראיונות ומבחני קבלה First day

  • הרישום למסלול התלת שנתי ללימודי רפואה לשנה"ל תשפ"ה (2024/25) יתקיים עד לתאריך ה-25 יולי, 2023. בחינות קבלה וראיונות יתקיימו בצפת במהלך חודש אוגוסט 2023.
  • בהצלחה למועמדים בתכנית הארבע-שנתית ללימודי רפואה שהתראיינו החודש.
  • בהצלחה למועמדים החדשים בתכנית השש-שנתית ללימודי רפואה, שקיבלו הזדמנות לראות את קמפוס צפת בזמן שהגיעו למבחני הקבלה שלהם החודש (בתמונה).

.מינויים וקידומים

ברכות לפרופ' משה דסאו על קידומי לפרופ' חבר.

פרסים וברכות Hanaa and Avi

  • ברכות לדוקטורנטית מירי קקון (בהנחיית ד"ר מירי בנטואיץ') על זכייתה במלגת נשיא המדינה היוקרתית למצוינות וחדשנות מדעית. המחקר שלה עוסק במרחב חברתי כמנגנון מאפשר משמעות ומטפח כבוד האדם של האדם המבוגר הבריא.
  • ברכות לדוקטורנטית Sunada Biswas Mukhe (בהנחיית ד"ר מילנה פרנקל-מורגנשטרן) על קבלת מלגת פרס DSI למאמר מצטיין.
  • ברכות לדוקטורנט Olawumi Giwa (בהנחיית ד"ר מילנה פרנקל-מורגנשטרן) על קבלת מענק נסיעות לשיוון מגדרי מאוניברסיטת בר-אילן.
  • ברכות למקבלות תעודות הצטיינות מרקטור אוניברסיטת בר-אילן - ענבר בן-צבי-אייזלר (בהנחיית פרופ' דויד קרסיק) והנאא שעלאן (בהנחיית פרופ' אבי פרץ). הטקס התקיים בקמפוס רמת-גן באוניברסיטת בר-אילן בתאריך 5 יוני, 2023. בתמונה, הנאא ופרופ' אבי פרץ.

סמינרים – חודש יוני

  • Faculty Seminar: The enhancer code - crosstalk in 3D (Dr. Ofir Hakim, BIU)
  • Faculty Seminar: Neurodegenerative diseases: Mechanisms and Prevention (Prof. Yifat Miller, BGU)
  • Faculty Seminar: A toolbox for single-molecule epigenetic analysis of DNA (Prof. Yuval Ebenstein, TAU)
  • Faculty Seminar: The Battle of Sexes: Studying the Regulation of Mammalian Sex Determination (Dr. Nitzan Gonen, BIU)
  • PhD Seminar: Deciphering the effects of molecular and epidemiological factors on COVID-19 infection and its severity using computational analysis (Sunada Biswas Mukhem, Dr. Milana Frenkel-Morgenstern advisor)
  • PhD Seminar: The role of srebf1 and sox6 on musculoskeletal health in zebrafish genetic model (Donaka Rajashekar, Prof. David Karasik advisor)

רקטור אוניברסיטת בר-אילן מבקר במעבדתה של ד"ר קרןKeren and Rector

רקטור אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אמנון אלבק, ודיקנית הפקולטה לרפואה, פרופ' אורלי אבני, ביקרו במעבדתה החדשה של ד"ר חנה קרן (בתמונה, במרכז) בצפת, לחוויה כיפית של העולם הוירטואלי ב-19 יוני, 2023. ד"ר קרן: "העולמות האלו ישמשו ללימוד ולמודל של מצב רוח ורגשות. אם אתם/ן מתעניינים/ות בתחום זה ומחפשים אפשרויות לתואר שני ושלישי, צרו קשר!"

ביקור ארגון ידידי בר-אילן AFBIU בפקולטהJennifer and Alona

הפקולטה התכבדה לארח את הגב' ג'ניפר זוויבל Jennifer Zwiebel (משמאל) מארגון ידידי בר-אילן (American Friends of Bar-Ilan) שביקרה עם הגב' אלונה גרינגאוז Alona Gringauz (מימין) מפיתוח משאבים עולמי של אוניברסיטת בר-אילן ב-29 ביוני, 2023. ד"ר אלון ברש ליווה את הביקור וכמובן ,שיתף את המחקר שלו והמומחיות שלו, כולל הצגת שולחן האנטומאג'. הביקור כלל מפגשים עם פרופ' מיטל גל-תנעמי וביקור בבניין קיטה החדש במרחק מספר רחובות, המאכלס את ספֵרת הסכרת בגליל ע"ש ראסל ברי ומספר חוקרי הפקולטה. שם פגשה גב' זוויבל את ד"ר חנה קרן, מר מרטין דאופהאוזן מהספֵרה והגב' מורן בן יהודה, וניתנה לה הזדמנות להתפעל מהנוף המדהים ואף ליהנות מחומוס מקומי.

כנס אוטיזם Autism Conf

ד"ר ג'ולי כרמל, המנהלת המדעית של "ביובנק אוטיזם" הישראלי והמרשם המנוהל על ידי מעבדתו של פרופ' אוון אליוט, משתפת כי התקיים כנס אוטיזם בשפה הרוסית ב-2 ביוני, 2023 בנתניה. המרשם ארגן את הכנס שדן בנושאים חשובים כמו התפתחות הילד, צרכים מיוחדים, אוטיזם וטיפול במוזיקה. ד"ר כרמל דנה בהיבטים הביולוגיים של אוטיזם, וכן בטיפול באמצעות בעלי חיים.

קורס חדש: רפואה מין ומגדרSex gender course

ד"ר רולא חמייסי פרח מתרגשת לשתף אותנו בפרטים על קורס חדש שבו היא מכהנת בתפקיד הרכזת.

רפואת מין ומגדר הינה תחום חדש יחסית ,היא נועדה לפתח כלים לאבחון וטיפול מיטבי מתוך הבנה שתפקוד כלל מערכות הגוף מושפע ממינו ומגדרו של האדם.

חשוב להטמיע חשיבה רגישה למין ומגדר במערכת הבריאות ולהתאים את האבחון והטיפול בהתאם. ההרצאות כוללות מבוא לרפואה מגדרית המועברת על ידי חלוץ התחום, פרופ' מארק גלזרמן; התפתחות התיאוריה הפמיניסטית, הבדלים בין מין ומגדר, היבטים חברתיים ופסיכולוגיים, מאת ד"ר לימור מעודד-דנון; סקירת לימודי רפואה מודעת מין ומגדר בארץ ובעולם מאת ד"ר פרח. בנוסף הקורס כולל סדנה בנושא הטיות מגדריות, מאת ד"ר מיכל סלע וד"ר רונאל גליקמן, מייסדות נוגה פם Noga Fem.

 

חיי הסטודנטיםkayaking

  • אירוע "האוס": בפעם השנייה השנה, עשרות סטודנטים וסטודנטיות השתתפו בהקרנה משותפת של פרק מסדרת הטלוויזיה "האוס" באודיטוריום ע"ש חיים ואסתר קרסו, שבמהלכה דנו במקרים הרפואיים שהוצגו בפרק יחד עם פרופ' דניאל גליקמן.
  • בחירות להנהלת אגודת הסטודנטים בתאריך ה-19 יוני, 2023: ברכות לסטודנטיות טל צדוק שנבחרה לכהן בתפקיד היו"ר והנד הנו שנבחרה לכהן בתפקיד הסיו"ר.
  • "יום הסטודנט": אירועי יום הסטודנט התקיימו ב-26 יוני, 2023 וכללו קייקים בכפר בלום, ברביקיו משותף וזמן גיבוש וכיף. עשרות סטודנטים וסטודנטיות השתתפו באירועים מהפקולטה ומבתי החולים המסונפים לה.

.

טקס סיום "פרחי רפואה" cadets

גם השנה הפקולטה גאה להיות חלק מתכנית "פרחי רפואה" של "גליליום" באשכול גליל מזרחי, ואירחה את טקס סוף השנה בפקולטה ב-23 ביוני, 2023. התכנית מיועדת לתלמידים ותלמידות מצטיינים מהגליל והגולן אשר באים ללמוד את מקצועות הרפואה בפקולטה אחת לשבוע במשך 3 שנים. במסגרת התכנית כותבים התלמידים והתלמידות עבודת גמר במקצועות הרפואה בליווי של חוקר מאחד ממכוני המחקר המשתתפים. (תמונה מעמוד הפייסבוק של אשכול גליל מזרחי.)

ביקור תכנית עתידים atidim

הפקולטה שמחה לארח את תלמידי כיתות ט' מבית הספר "רבין" בנשר ב-4 ביוני, 2023. הילדים הם חלק מתכנית המצוינות "קדם עתידים" של משרד החינוך וחולקו לשלוש קבוצות - מיקרוסקופיה, מרכז גנומי, ואנטומיה. בין שאר החוויות המרגשות באותו היום, יכלו התלמידים לצפות באמצעות משקפי VR (מציאות מדומה) בלב פועם, בשכבות עור, בשלד עם ובלי שרירים ועוד.

הכירו את החוקרים שלנו: ד"ר אלון ברשBarash

החודש ברצוננו להציג בפניכם את ד"ר אלון ברש, מרצה אנתרופולוגיה פיזית, אנטומיה אנושית ואבולוציה של האדם וכפי שתראו, איש אשכולות.

  • במה בדיוק אתה מתעסק בפקולטה ובבתי החולים המסונפים לה?

אני חוקר אנטומיה ואבולוציה של האדם, בעיקר את נושא הקשר שבין צורה ותפקוד. אני משתתף בחפירות ארכאולוגיות, וחוקר בעזרת סיטי עצמות אדם. כמו כן אני מלמד אנטומיה וניורו-אנטומיה לסטודנטים לרפואה.

  • ספר לנו קצת על הרקע שלך?

את כל התארים שלי עשיתי באוניברסיטת תל אביב. תואר ראשון בביולוגיה, ותואר שני ושלישי במחלקה לאנטומיה בפקולטה לרפואה. אני נושי לאיילת ואב לנועם ועמית. יש לנו שלושה כלבים וארבעה חתולים. אני מאוד אוהב את מה שאני עושה, ובנוסף אוהב לרוץ, לטייל, ולצלם. 

  • האם תהיה מוכן לשתף אותנו לגבי מקום מתגורר?

אני חבר בקיבוץ קדרים מאז שעברנו לצפון ב-2011. במקור אני מכפר סבא. מאוד אוהבים לגור בקיבוץ, בקהילה קטנה ומגובשת.

  • מה אתה הכי אוהב במקצוע שלך? מה משך אותך למקצוע?

הגעתי למקצוע במקרה כמובן. רציתי לחקור דינוזאורים, אבל לצערי אין ולא היו דינוזאורים בישראל. הדבר הקרוב הבא היו מאובנים של בני אדם. אני גם מאוד נהנה מהאינטראקציה עם הסטודנטים, מהשאלות, והסקרנות.

  • מה אתה רואה בעתיד שלך?

להמשיך ולסקרן את הסטודנטים, להמשיך ולחקור מאובנים ולמצוא תשובות לשאלות הגדולות של כיצד הגענו, מבחינה האנטומיה שלנו, עד הלום.

  • איזה מילות קסם יש לך, לסטודנטים וסטודנטיות שלנו לרפואה ולמחקר?

בעיקר להפעיל את ראש. לא לקבל דברים כמובנים מעליהם, לשאול, לחקור וללמוד.

  • איפה אתה רואה את תחום הרפואה ומחקר בעתיד?

היופי בתחום שלי שהוא שיכול להיות שמחר נמצא מאובן שיגרום לנו לשנות את כל מה שאנחנו חושבים או מבינים על האבולוציה של האדם. ואולי לא. תמיד צריך להסתכל קדימה, ולחשוב מה המשמעות של כל ממצא, לנסות לחלוב ממנו כל בדל של מידע, ולשמור על ראש פתוח מבחינה מחקרית, ואישית.

הערת העורכת: איילת, אשתו של ד"ר ברש, פרסמה לאחרונה מאמר בכתב העת המדעי Scientific Reports המבוסס על מחקר הדוקטורט הזואולוגי שלה על תנים. במחקר זה השתתף גם ד"ר אלון ברש. אפשר לקרוא עוד באתר YNET.

.

 

Russell Berrie Galilee Diabetes SPHERESPHERE

  • ב-30 מאי, 2023 פרופ' נעים שחאדה וד"ר טלי לאנג הציגו נתונים עדכניים בכל הקשור להשמנת יתר תוך הצגת פועלה של ספֵרת הסוכרת בגליל ופרויקט "המרשם החברתי" בוועידת "בריאות ישראל - חיים בריאים לנוער" במרכז פרס לשלום וחדשנות בתל אביב-יפו.
  • ביום חמישי 22 יוני, 2023, הוועדה המדעית המייעצת של הספֵרה נפגשה עם צוות ההנהגה של הספֵרה כדי לדון בפרויקטי המחקר האחרונים שלה ובמחקרים הקשורים אליו המתרחשים ברחבי העולם.
  • בתאריך 13 יוני, 2023 עמיתים מקרן "ראסל ברי" נפגשו יחד עם פרופ' נעים שחאדה, ד"ר סיון שפיצר ומרטין דאופהאוזן בבית קיטה לדון בהתקדמותם של מספר פרויקטים של הספֵֵירה (תמונה מטה).

    SPHERE

לעדכונים על פעילות הספֵרה, אנא בקרו בדף הפייסבוק שלהם כאן ובעמוד ה- LinkedIn כאן.

אתר: מה חדש?

פרסומים

שימו לב: כל הפרסומים של חוקרים בפקולטה ע"ש עזריאלי או במרכזי המחקר המסונפים לה מתבקשים לצטט כראוי את השיוך: Azrieli Faculty of Medicine, Bar-Ilan University, Safed, Israel.

אם אינכם בטוחים או זקוקים להדרכה, אנא צרו אתנו קשר.

 

  • Chaim Putterman: Pathogenic cellular and molecular mediators in lupus nephritis (Nat Rev Nephrol .)
  • Olga Volodko, Natalia Volinsky, Nufar Margalit, Fabio Kusniec, Doron Sudarsky, Shemy Carasso, Offer Amir: Characterization of Systemic and Culprit-Coronary Artery miR-483-5p Expression in Chronic CAD and Acute Myocardial Infarction Male Patients (Int J Mo
  • Fadi Hassan, Helana Jeries, Mohammad E Naffaa: Challenges in the Timely Diagnosis of Behcet's Disease (Life (Basel) .)
  • Elias Saad, Basheer Maamoun, Assy Nimer: Increased Red Blood Cell Distribution Predicts Severity of Chronic Obstructive Pulmonary Disease Exacerbation (J Pers Med . )
  • Edo Birati: The 2023 International Society for Heart and Lung Transplantation Guidelines for Mechanical Circulatory Support: A 10- Year Update (J Heart Lung Transplant . )
  • Ella Katony Eizenstat, Fadi Hassan, Ziv Paz, Mohammad E Naffaa: Biologic therapy is associated with malignancies among Israeli patients with rheumatoid arthritis: A population-based study (Int J Rheum Dis .)
  • Raneen Abu Shqara, Daniel Glikman, Saher Jad, Hagai Rechnitzer, Lior Lowenstein, Maya Frank Wolf: Time to reconsider antibiotic prophylaxis in women with prolonged rupture of membranes: The trend of Enterobacteriaceae in peripartum infections (Int J Gynae
  • Mahmud Darawshe, Luiza Akria, Ohad Ronen: A higher BMI is positively associated with advanced neck lymphoma at diagnosis (Eur J Intern Med .
  • Johnny S Younis: At what age endometriosis-associated ovarian cancer is diagnosed? The implications for women in the reproductive age (Front Oncol . )
  • Khalaf Kridin: Cutaneous lupus erythematosus is associated with an increased risk of cardiac and vascular diseases: a large-scale, propensity-matched global retrospective cohort study (EBioMedicine . )
  • Ofir Avizemel, Yishay Pinto, Sondra Turjeman, Omry Koren, Keren Agay-Shay: "Residential greenness, gestational diabetes mellitus (GDM) and microbiome diversity during pregnancy" (Int J Hyg Environ Health . )
  • Ohad Ronen: Artificial Intelligence in Head and Neck Cancer: A Systematic Review of Systematic Reviews (Adv Ther .)
  • Mohammad Adawi: Ankylosing spondylitis is associated with increased prevalence of valvular heart diseases: a cross-sectional population-based study (Postgrad Med J . )
  • Surya Sukumaran, Shulamit Fluss Ben-Uliel, Nir Qvit: Rational design, synthesis and structural characterization of peptides and peptidomimetics to target Hsp90/Cdc37 interaction for treating hepatocellular carcinoma (Comput Struct Biotechnol J .)
  • Roni Cohen Shavit: The influence of the type of face mask used by healthcare providers during the SARS-CoV-2 pandemic on the report of pain: a cross-sectional study in a pediatric emergency department (Transl Pediatr . )
  • Khalaf Kridin, Masad Barhoum: Vitiligo and systemic lupus erythematosus: A population-based study investigating the epidemiological association (J Eur Acad Dermatol Venereol . )
  • Sondra Turjeman, Omry Koren: The intersection of undernutrition, microbiome, and child development in the first years of life (Nat Commun.)
  • Keren Agay-Shay: Invited Perspective: Air Pollution and Congenital Heart Defects (CHDs)-a Summary of Two Decades and Future Direction in Research (Environ Health Perspect .)
  • Sondra Turjeman, Omry Koren: Ordering taxa in image convolution networks improves microbiome-based machine learning accuracy (Gut Microbes .)
  • Amani Daoud, Ohad Ronen: Decline in emergency department visits during the COVID-19 quarantine (Am J Emerg Med . )
  • Yair Blumberg: Respiratory gas kinetics in patients with congestive heart failure during recovery from peak exercise (Clinics (Sao Paulo) .)
  • Julie Carmel: Multi-level analysis of the gut-brain axis shows autism spectrum disorder-associated molecular and microbial profiles (Nat Neurosci . )
  • Ory Wiesel: A Novel Urine Test Biosensor Platform for Early Lung Cancer Detection (Biosensors (Basel) .)
  • Ali Tarabeih, Doua Bakry, Elena Bukovetzky, Orna D. Gottfried: Testing the Double Cause Hypothesis for Autoimmune Diseases, Dipalmitoylphosphatidylcholine Should be Measured in Plasma or Blood Vessels of Diabetes Type 1? (Medical Research Archives)

חדשות הפקולטה 

biomix

הפקולטה בתקשורת

גלריה 

 

suture

 

תוספות, עדכונים, תגובות? כתבו לנו כאן.