השתתפות בתחרות טבע BioMix2023

אורלי ויסברג בטבע

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי גאה ששני סטודנטים - אורלי וייסברג מהמעבדה של פרופ' אוון אליוט ואביב מסיקה מהמעבדה של פרופ' ציפורה פליק-זכאי - זכו במלגת Teva's National BioInnovators .

כחלק מהתוכנית, בכל שנה נבחרים 30 סטודנטים מצטיינים מכל האוניברסיטאות בארץ לתוכנית. הסטודנטים עוברים תוכנית מנטורינג במשך שנה עם בכירים במדע ובתעשייה בהובלת חברת טבע. הרעיון הכללי הוא להכשיר סטודנטים לתעשייה ולתת להם כלים להפוך רעיון מדעי מהאקדמיה לפיתוח עסקי חדשני שיוכל לתת מענה לצורך רפואי.

בחודש מאי, אורלי ואביב אף השתתפו בתחרות BioMix2023 כחלק מכנס BioMed בתל אביב.

הם התבקשו להציג רעיונות חדשניים ואפליקטיביים שאינם חלק מעבודת המחקר שלהם - רעיון שיכול לפתור בעיה רפואית שלא קיים לו מענה כרגע.

מתוך 30 מתמודדים מכלל האוניברסיטאות בארץ נבחרו Top10 להמשך התחרות ומתוכם 2 מהפקולטה לרפואה, אורלי ואביב. כל אחד מהסטודנטים שנבחר קיבל צוות שאותו יוביל במהלך החודשים הקרובים במטרה להפוך את הרעיונות האלה לרעיון עסקי.

הרעיון של אורלי נקרא HostDefender- ריפוי גנטי להורדת טוקסיות של השתלות מח עצם והגדלת מאגר התורמים.

הרעיון של אביב נקרא LacriScan- לאבחון מחלות נוירודגנרטיביות.

אביב מסיקה

תאריך עדכון אחרון : 07/06/2023