הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי - ניוזלטר 70 (ינואר, 2023)

לקובץ PDF, לחצו כאן.

אנחנו מברכים את פרופ' חיים פוטרמן, משנה לדיקן למחקר (משמאל), שיכהן כממלא מקום דיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי בעקבות עזיבתו של פרופ' קרל סקורצקי (מימין) מסיבות אישיות. פרופ' סקורצקי כיהן כדיקן מאז שנת 2018, ופרופ' פוטרמן ימלא בינתיים את תפקידו. Putterman and Skorecki

 

 

 

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי מארחת את הקרן ע"ש עזריאליAzrieli

 הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי שמחה לארח נציגים של הקרן ע"ש עזריאלי, ביום 18 ינואר, 2023. ד"ר שרון גולדמן, סגנית הנשיא לפיתוח משאבים של אוניברסיטת בר-אילן, הצטרפה לגלית גל, מנכ"לית פילנתרופיה; דינה ליבמן, מנהלת אסטרטגיה ראשית; ורונית בורג-יערי, מנהלת מענקים בעת שהצוות נפגש עם מ"מ דיקן, פרופ' חיים פוטרמן; ד"ר אלון ברש, חוקר אנטומיה ואבולוציה; ד"ר סיוון שפיצר, חוקרת בתחום שירותי הבריאות וסגנית מנהל הספרה לסוכרת; וד"ר שי בל, חוקר בתחום המיקרוביום.


Onnתלמידים בתחרות ה- spacelab מבקרים במעבדה של פרופ' און

ביום 10 ינואר, 2023, אירח פרופ' איתי און קבוצה של 10 תלמידי חטיבת ביניים ושני מורים במעבדתו, כחלק מתחרות ה- SpaceLab של הקרן ע"ש אילן רמון, שבה הוא יועץ. בעת הביקור הם זכו להיחשף לשיטות הקשורות לפרויקט במעבדה ובמרכז למכשור מדעי של הפקולטה. לעוד מידע, לחצו כאן.

 

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי מארחת את פורום מובילי גיל רך 360 צפון

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ארחה את פורום מובילי גיל רך 360 צפון בתאריך ה- 11 ינואר, 2023. היוזמה מתרכזת בחינוך וצרכים חשובים נוספים בגילאי הילדות המוקדמים. למידע נוסף, ראו כאן.

 

הטקס לכבודם של הפרופסורים אמירטי – אוניברסיטת בר-אילן.Zidan

פרופ' גמ'אל זידאן (בתמונה משמאל יחד עם מ"מ הדיקן, פרופ' חיים פוטרמן) הוזמן על ידי רקטור אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אמנון אלבק, להשתתף בטקס שנערך בקמפוס רמת-גן, לכבוד הפרופסורים אמירטי, ביום 16 ינואר, 2023. פרופ' זידאן הוא תושב הכפר בית ג'ן בגליל עליון. ממשיך בפעילותו הרפואית והאקדמאית באונקולוגיה בבית חולים זיו ובפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי בצפת.

סטודנטים תורמים לערכי ויקיפדיה

ד"ר אברהם סמסון מדווח כי סטודנטים/ות בתכנית הארבע-שנתית ללימודי רפואה המשתתפים בימים אלה בקורס פרמקולוגיה הוסיפו לערכי ויקיפדיה בעברית תרופות חדשות. עד כה, נוספו לאתר כ-45 תרופות חדשות.
 

בית חולים לדובים זוכה בפרסTeddy Bear Hospital

בית החולים לדובים של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי זכה בציון לשבח בתחרות של אוניברסיטת בר-אילן "השפעת השנה 2022".

 בוגרי אוניברסיטת בר-אילן – הרצאות מאת ד"ר אלון ברש

בכל חודש, ארגון הבוגרים של אוניברסיטת בר-אילן מציע הרצאות אונליין. החודש, הוענק הכבוד לאחד משלנו ד"ר אלון ברש שסיפר על השימוש החדש והמרגש במציאות מדומה בהוראת האנטומיה בפקולטה.

סמינריםSeminars

שימו לב: את כל סמינרי הפקולטה הקרובים לשנת הלימודים 2022-23 ניתן לראות כאן.

  • Special seminar: Enhancing stem-cell potency in a novel 3D printing of human-size tissues(Michal Zalzman, Assistant Professor, University of Maryland School of Medicine)
  • Faculty Seminar: Are we there yet? Outsmarting protein trafficking in the kidney (Dr. Moran Dvela-Levitt, BIU)
  • Faculty Seminar: Bioelectrochemical and biomaterials applications using genetic code expansion (Prof. Lital Alfonta, BGU)
  • Faculty Seminar: Micro-strokes trigger an unprecedented microglia migration along the white matter (Prof. Pablo Blinder, TAU)

כנסיםLerner

  • מפגש האגודה הבינלאומית האורטופדית התלת-שנתית הראשונה 1st Triennial Meeting International Orthopaedic Association (14-16 דצמבר, 2022, אמסטרדם) - פרופסור אלכסנדר לרנר ארגן סימפוזיון מיוחד שהוקדש לטיפול בטראומות קרב מודרניות ובאסונות המוניים, נושאים רלוונטיים במיוחד באירופה בימים אלה). פרופסור לרנר ניהל מושב זה וגם הציג את הניסיון הישראלי בטיפול בנפגעי פעולות איבה ופיגועי טרור, ודיבר על הטיפול ההומניטרי באזרחים סורים בבתי חולים בצפון ישראל.
  • מחלת קורונה ממושכת: Leopoldina International Virtual Panel , פרופ' מיכאל אדלשטיין בפאנל וירטואלי עם האקדמיה הלאומית הגרמנית למדעים (24 ינואר, 2023) 
  • בקרוב, בחודש פברואר: כנס האגודה הישראלית לביולוגיה ניסויית אילנית באילת. פרטים בהמשך.

אתר האוניברסיטה משתף את פעילויות הפקולטה

אתר אוניברסיטת בר-אילן מציג בנדיבות את הפעילויות, המחקר והאישים של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. לדוגמה:

עקבו אחר דף הפייסבוק של אוניברסיטת בר-אילן לעוד.

מזל טוב

מזל טוב לפרופ' חיים פוטרמן על נישואי בנו.

תנחומים

תנחומינו לנורית מנור, על פטירת אביה.

gyno workshop

פרספקטיבה של סטודנטית

הנא אבו רביעה, סטודנטית שנה ג' במסלול הארבע שנתי, ביקשה לשתף אותנו במחשבותיה לקראת הניוזלטר. כמובן, לא יכולנו להגיד לא! היא כותבת:

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי שואפת למצוינות וקדמה ואשמח לשתף אתכם ואתכן למה אני חושבת ככה.

 במהלך לימודי הרפואה, וספציפית, במהלך הלימודים הקליניים, עוברים הסטודנטים והסטודנטיות סבב גניקולוגיה בבתי החולים המסונפים לפקולטה.  יום אחד מכלל הסבב מוקדש ל"סדנא ללימוד הבדיקה הגינקולוגית" הכוללת סימולציות תרחישי ניתוח אמיתיים, תרגול בדיקה גופנית בבובות ותרגול בדיקת US (על-קולית) ואגינלית בבובות. היום החשוב הזה מועבר במרכז המתקדם לסימולציות בחינוך לבריאות שבמרכז הרפואי לגליל, בנהריה. כלל הסטודנטים והסטודנטיות מכלל בתי החולים, מגיעים ליום שלם ומרוכז לתרגול סימולציות ממוחשבות ומדומות בתחום רפואת הנשים. תחום רפואת הנשים טומן בחובו נושאים רפואיים ובדיקות אינטימיות שאינן תמיד אפשריות בלימוד על יד מיטת החולה כבכל מחלקה אחרת. 

על מנת שמהסטודנטים לא תישלל הזכות ללמידה ופגיעה בהכשרתם המקצועית מחד, ומטופלות לא ירגישו אי נוחות ויזכו לאוטונומיה מוחלטת על עצמן ועל הטיפול הרפואי אותו הן מקבלות מאידך, נבנה הבסיס לקיום יום זה.

היום המתקדם והמועשר תוכנן ונבנה בהנחייתה של ד"ר מאיה וולף, מנהלת היחידה לרפואת האם והעובר במרכז הרפואי לגליל. היא מוסיפה: "אני רואה בו חשיבות רבה להכשרת הסטודנטים לרפואה לצורך הקניית כלים שימושים באנמנזה ובדיקה פיזיקלית והתנסות מעשית שתשמש אותם בהמשך הסבב הקליני במחלקות. חשוב לי גם לציין את הרופאים המדריכים בקורס אשר משקיעים רבות בהדרכה אישית ליד הסימולטורים, בלימוד דרך סיפורי מקרה ותרחישים קליניים על מנת ללמד את הגישה למטופלת ואבחנה מבדלת."

הכירו את הדוקטורנטים שלנוNilabja Roy Chowdhury

 

החודש נרצה להכיר לכם את ד"ר נילאבג'ה רוי צ'ודורי Dr. Nilabja Roy Chowdhury ממעבדתו של פרופ' מאיר שמאי. המשיכו לקרוא.

नमस्ते שלום

אני ד"ר נילאבג'ה רוי צ'ודורי. אני ממערב בנגל, במחוז המזרחי של הודו. מבחינה מקצועית, אני וטרינר. סיימתי את התואר דוקטור לרפואה וטרינרית (DVM) בשנת 2019 ותואר שני במדעי הווטרינריה (MVSc.) בביוכימיה בשנת 2021. הצטרפתי למעבדה לאונקולוגיה ויראלית של דניאלה לי קספר בהנחיית פרופ' מאיר שמאי במרץ 2022.

יחד עם העבודה כרופא וטרינרי אזרחי, הייתי מעורב גם בעבודות ביוכימיות לאבחון ומחקר במכון הקודם שלי. כתוצאה מכך, עזרתי לפתח ערכה לזיהוי הריון מוקדם עבור בקר תחת המחלקה לביוכימיה, הפקולטה למדעי הוטרינריה ומדעי החי, קולקטה, הודו. אבל זה היה המחקר שלי לאחר סיום הלימודים על וירוסים אונקוגניים של עופות שמשך את העניין שלי הן בנגיפים והן באונקולוגיה. עכשיו, כשאני עובד תחת פרופ' מאיר שמאי, שני תחומי העניין שלי מתממשים. אנו עובדים על תופעות אפיגנטיות של וירוסים שונים הגורמים לסרטן, כלומר, אונקווירוסים כמו נגיף ההרפס הקשור ב- Kaposi’s Sarcoma, וירוס אפשטיין-בר וכו', ותפקידיהם בהיווצרות סרטן בגוף האדם.

הבחירה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי לא הייתה קשה עבורי. מכיוון שיש לי רקע ברפואה ורציתי לעשות משהו למען בריאות האדם באופן פעיל לאחר 7.5 שנים של שירות למען היצורים חסרי הקול של אמא טבע, נראה היה שהפקולטה מתאימה להנחת אבן היסוד למאמציי העתידיים.

במהלך לימודי הדוקטורט אני מתגורר בדירה בצפת. המיקום של העיר מדהים גם כן. זה כמו ילד קטן בחיקה של אמא טבע משחק בעננים מעורפלים. יחד עם זה, הנוף המלכותי של הכנרת דרך שמשת החלון לצד עמדת העבודה שלי במעבדה וחבריי הנפלאים למעבדה, מוסיפים עוד שמחה לעבודה עם הניסויים שלי. ובנוסף כאשר הארוסה שלי, ד"ר אקנקשה חריט, מהמעבדה לביולוגיה מבנית של מחלות זיהומיות, איתי, זה מרגיש (בערך) בכל פעם בית.

בעתיד, ארצה לנדוד לעבר תחום קסקדת האותות הביו-חשמלי התאי ותפקידו בתזמון התופעות האפיגנטיות בתאים נורמליים וכן בסרטן ובתאי גזע.

לגבי התחביבים שלי, אני אוהב לצלם ולשחק שח בכל פעם שיש לי זמן. כמו כן, שיחקתי קריקט וכדורגל בהודו. כיום אני מלמד את עצמי שפות מחשב כמו Python, שלדעתי גם יעזרו לי בלימודיי.

למרות שאני לא מנוסה מספיק, אני רוצה לייעץ לסטודנטים הבאים לתואר שני ודוקטורט להטיל ספק בכל מה שקורה סביבכם בכל פעם. בעיניי, כך מזנק המדע למען שיפור האנשים והחברה, ללא קשר לעושרם, גזעם או צבעם.

 

 ספירת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל בריSPHERE

לעדכונים האחרונים על פעילות הספירה, עם הפרטים המלאים, אנא בקרו בדף הפייסבוק שלהם כאן. בנוסף, ראו את עלון "Save the Date" המצורף בסוף הניוזלטר.

 בוגרי עזריאלי שימו לב!

אנא עזרו לנו להפיץ את הבשורה לבוגרי עזריאלי שאנו רוצים לשמור על קשר! אנחנו רוצים לשמוע מהם. ראו בבקשה דף "מכתב פנייה לבוגרים" שלנו, כאן.

שימו לב שכרגע אנחנו משקיעים מאמצים חשובים לבניית ארגון הבוגרים לרפואה.

כל הבוגרים לתארים מתקדמים מוזמנים לנצל את קהילת הבוגרים של אוניברסיטת בר-אילן, כאן.

אתר: מה חדש?

פרסומים

שימו לב: כל הפרסומים של חוקרים בפקולטה ע"ש עזריאלי או במרכזי המחקר המסונפים לה מתבקשים לצטט כראוי את השיוך: Azrieli Faculty of Medicine, Bar-Ilan University, Safed, Israel.

אם אינכם בטוחים או זקוקים להדרכה, אנא צרו אתנו קשר.

  • Yanay Gorelik, Amiel Dror, Hiba Zayyad, Ofir Wertheim, Kamal Abu Jabal, Saleh Nazzal, Paul Otiku, Jelte Elsinga, Daniel Glikman, Michael Edelstein: Associations between reported post-COVID-19 symptoms and subjective well-being, Israel, July 2021 - April 2022 (Epidemiol Infect . )
  • Omry Koren: Questioning the fetal microbiome illustrates pitfalls of low-biomass microbial studies (Nature .)
  • Peter Gilbey, Adi Sharabi-Nov, Omri Cohen: Burnout in Israeli medical students: a national survey (BMC Med Educ .)
  • Abraham O Samson: Partogram of Grandmultiparous Parturients: A Multicenter Cohort Study (J Clin Med . )
  • Salim T Khoury, Amir Mari: The possible association between neurodegenerative/demyelinating neurological disorders in achalasia patients (Transl Neurosci .)
  • Meir Shamay: The LHX2-OTX2 transcriptional regulatory module controls retinal pigmented epithelium differentiation and underlies genetic risk for age-related macular degeneration (PLoS Biol)
  • Gassan Moady, Shaul Atar: Ventricular Assist Devices: Challenges of the One-device Era (Card Fail Rev .)
  • Sumit Mukherjee, Sunanda Biswas Mukherjee, Milana Frenkel-Morgenstern: Functional and regulatory impact of chimeric RNAs in human normal and cancer cells (Wiley Interdiscip Rev RNA .)
  • David Karasik: Convergent genomics of longevity in rockfishes highlights the genetics of human life span variation (Sci Adv .)
  • Khalaf Kridin: Characteristics Associated With Refractory Course, Blindness, and Treatment Strategy-Related Outcomes in Patients With Mucous Membrane Pemphigoid (JAMA Dermatol . )
  • Nasser Sakran: Short-Term (30-Day) Morbidity of Biliopancreatic Diversion Compared to Roux-en-Y Gastric Bypass as Revisional Procedures for Failed Vertical Banded Gastroplasty (Obes Surg . )
  • Sunanda Biswas Mukherjee, Sumit Mukherjee, Rajesh Detroja, Milana Frenkel-Morgenstern: The landscape of differential splicing and transcript alternations in severe COVID-19 infection (FEBS J .)
  • Yishay Pinto, Sondra Turjeman, Adi Eshel, Meital Nuriel-Ohayon, Oren Ziv, Omry Koren: Gestational diabetes is driven by microbiota-induced inflammation months before diagnosis (Gut . )
  • Michael V Robinshaw, Mary Abdo, Kutaiba Alkeesh, Said Abozaid, Imad Abu El-Naaj: Factors associated with prolonged hospitalizations from odontogenic infections in children (J Clin Pediatr Dent)
  • Alexander Lerner, David Rothem: Temporary bridging trans-hip external fixation in damage control orthopaedics treatment after severe combat trauma: A clinical case series (Injury . )
  • Edo Y Birati: Early Cardiopulmonary Fitness after Heart Transplantation as a Determinant of Post-Transplant Survival (J Clin Med .)
  • Adi Kasem, Idan Redenski, Daniel Oren, Adeeb Zoabi, Samer Srouji, Fares Kablan: Decline in Maxillofacial Injuries during the Pandemic: The Hidden Face of COVID-19 (J Clin Med . )
  • Offer Amir: Advanced Hemodynamic Monitoring Allows Recognition of Early Response Patterns to Diuresis in Congestive Heart Failure Patients (J Clin Med . )
  • Michael Edelstein: Health System Barriers to Child Mandatory and Optional Vaccination among Ukrainian Migrants in Poland in the Context of MMR and HPV Vaccines-A Qualitative Study (Int J Environ Res Public Health)
  • Nasser Sakran, Sharon Soued, Kim Soifer: Long-Term Matched Comparison of Primary and Revisional Laparoscopic Sleeve Gastrectomy (Obes Surg . )
  • Basem Hijazi, Ali Omari, Helal Said Ahmad, Narjes Azzam, Amir Mari: Ethnic Differences in Clinical Presentations and Esophageal High-Resolution Manometry Findings in Patients with Achalasia (Dysphagia .)
  • Edo Y Birati: Effects of Body Mass Index on Presentation and Outcomes of COVID-19 among Heart Transplant and Left Ventricular Assist Device Patients: A Multi-Institutional Study (ASAIO J .)
  • Jumanah Essa-Hadad: The impact of Muslim and Christian religious leaders responding to COVID-19 in Israel (Front Public Health . )
  • Amir Bashkin, Mona Shehadeh, Lina Shbita, Kamil Namoura, Ronza Haiek, Elena Kuyantseva, Yousef Boulos, Orly Yakir, Etty Kruzel-Davila: Baseline moderate-range albuminuria is associated with protection against severe COVID-19 pneumonia (World J Diabetes .)
  • Michael Edelstein: Monitoring the COVID-19 immunisation programme through a national immunisation Management system - England's experience (Int J Med Inform . )
  • Tali Butler: Pediatric psychiatric emergency rooms during COVID-19: a multi-center study (BMC Psychiatry .)

חדשות הפקולטהIntl School

הפקולטה בתקשורתHava

המחקר של ד"ר חווה גיל-חן (בתמונה משמאל) פורסם בכל התקשורת הבינלאומית; להלן שני ציטוטים באנגלית מטה.

גלריה

המשיכו לעקוב לתמונות חדשות.

הודעות קידום:

 

SPHERE

 

conference

 

open house