תלמידי תחרות ספייסלאב מבקרים במעבדתו של פרופ' איתי און

onn lab visit

בתאריך ה-10 ינואר, 2023 פרופ' איתי און אירח קבוצה של 10 תלמיד בית ספר בליווי מוריהם במעברתו, אותם הוא מנחה בתחרות ספייסלאב SpaceLab של קרן אילן רמון. בעת הביקור הם זכו להיחשף לשיטות הקשורות לפרויקט במעבדה ובמרכז למכשור מדעי של הפקולטה.

בתי ספר מרחבי הארץ המשתתפים בתוכנית מציעים ניסויים מדעיים הרלוונטיים לחיים בחלל. הניסויים שנבחרים בתחרות הארצית משוגרים לתחנת החלל הבינלאומית שם הם מתבצעים.

פרופ' און מסביר: "התלמידים פנו אליי עם רעיון לניסוי ואני עזרתי להם לפתח אותו לניסוי בר ביצוע ולתמוך בהם בצדדים המדעים של הפרויקט. שם הפרויקט הוא 'זיהוי מנגנונים לאי יציבות כרומוזומלית בתנאי מיקרוגרביטציה'." התלמידים יציגו את הפרויקט בתחרות הארצית שתתקיים בסוף ינואר בירושלים. מטרת הביקור הייתה להדגים לילדים את השיטות המדעיות בהם יעשה הניסוי מפקדת המשימה מטעם התלמידים היא הגב' שני גליק ופרופ' איתי און הינו היועץ המדעי.

שותפים לביקור היו גם סטודנטים לתארים מתקדמים מהמעבדה של פרופ' און ומנהל המעבדה דר' אבי מתתיהו שעזרו בניהול הביקור, בניהם ד"ר אלה מעוז, ד"ר יהודה גבאי ודר' מיכאל אסא שהתנדבו להעביר לילדים הדגמות בתחומי התמחותם.

תאריך עדכון אחרון : 11/01/2023