הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי - ניוזלטר #76 (יולי, 2023)

לקובץ PDF קל יותר לקריאה, לחצו כאן.

שיהיה במזל טוב! 109 רופאים חדשים סיימו את לימודיהם בהצלחה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי

graduation

כל שנה מרגשת כקודמתה, שכן הפקולטה חוגגת את סיום לימודיהם של מחזור חדש של רופאים ורופאות שישרתו את המדינה לאחר שנים רבות של עבודה קשה ומסורה, בהכשרה לקראת היום הגדול הזה.

אנו מודים ל-63 נשים ו-46 גברים – 70 בוגרי המסלול הארבע-שנתי ו-39 מהמסלול התלת-שנתי, וכמובן, למרצים ומרצות בשלבי הלימודים הקדם-קליניים והקליניים המצוינים שאפשרו את הכל, ומאחלים לכולם, את מיטב ההצלחה.

קראו עוד על הטקס כאן.

ביקורים

 

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ארחה בחודש יולי מספר ידידים מקומיים וכן נציגים בינלאומיים:

  • משלחת מהארגונים קרן היסוד וההסתדרות הציונית ביקרה בפקולטה יחד עם ראש מערך פיתוח משאבים של אוניברסיטת בר-אילן ב-12 יולי, 2023 וזאת במטרה להכיר את פעילויות הפקולטה ולקדם שת"פ בין הארגונים. לפרטים כאן.
  • קרן וד"ר מרק ריבו ביקרו את הפקולטה ב-2 יולי, 2023, ונפגשו עם הדיקנית החדשה שזה עתה נכנס לתפקיד, פרופ' אורלי אבני. הם דנו בתמיכתה המשמעותית של משפחת ריבו לפיתוח הצפון בישראל וכן תוכניות לעתיד (בתמונה).
  • השגריר מר סתיבלדי בורשקוב (Mr. Satybaldy Burshakov) מרפובליקת קזחסטן ביקר ב-25 ביולי, 2023 ונפגש עם פרופ' מיטל גל-תנעמי, משנה לדיקן למחקר אקדמי; ד"ר דורית רביב-שי, רכזת מדעית; ד"ר רון אורבך, ביוכימיה של הסילייה ומחלות סיליופטיות; ופרופ' נעים שחאדה, מנהל הספֵרה לסכרת בגליל ע"ש ראסל ברי (בתמונה למטה עם השגריר.)
  • ד"ר סיון שפיצר, יחד עם פרופ' דוד שוורץ מאוניברסיטת בר-אילן וד"ר מיכאל חלמסקי מהמכללה האקדמית הדסה, אירחו ב-11 ביולי 2023 את פרופ' תומס צ'יו ופרופ' סומיה ריי Prof. Thomas Chiou and Prof. Soumya Ray במהלך ביקורם בישראל. ביקור זה היה חלק משיתוף פעולה מחקרי מתמשך של מענק משותף של משרד המדע ישראל-טייוואן המתמקד בדבקות בטכנולוגיות בריאות דיגיטליות. הוא כלל ביקור במרכז הרפואי זיו ובפקולטה. כמו כן, סיירו הקבוצה בצפת העתיקה בהדרכת יוסף סטפנסקי. (תמונה קבוצתית למטה.)
  • Rivo

Taiwan visitShehadeh and Kazakhstan Ambassador

 

 

 

 

 

סיום קורס תעודה ברפואת משפחה

הטקס השלישי להענקת תעודות בקורס רפואת משפחה הנמשך שנתיים בריכוזו של ד"ר אליאס סרור, נערך ב-19 יולי, 2023. קראו עוד על הטקס כאן. Family Medicine diploma

 

 

 

קידומים ומינויים

ברכות על המינויים החדשים:

  • פרופ' שמואל עיני, פרופסור חבר קליני
  • פרופ' אוהד רונן, פרופסור חבר קליני
  • ד"ר רולה פרח חמיסה, מרצה בכיר קליני
  • ד"ר רון דר, מרצה קליני
  • ד"ר אירינה נורדקין, מרצה קליני
  • ד"ר בהא פרנסיס, מרצה קליני
  • ד"ר בת שבע צדוק, מרצה קליני

פרסים ומינויים

  • ברכות לפרופ' אריק שינוול על מינויו לחבר הנשיאות של המועצה המדעית בישראל, הגוף האחראי על חינוך רפואי לאחר קבלת הרישיון.  מתוקף התפקיד, הוא כעת יו"ר הועדה למדעי היסוד הארצית.
  • מזל טוב לד"ר מורן ידיד שתצטרף לתוכנית המנהיגות STEM ע"ש צוקרמן לשנים 2023/24. החוקרים - מנהיגים בתחומי ה-STEM שלהם - נבחרו על סמך הכישרון האקדמי, הישגים מדעיים וכישורי מנהיגות. התוכנית משתפת פעולה עם המועצה הישראלית להשכלה גבוהה כדי לחזק את האקדמיה הישראלית, ולתרום ל"רווח המוחי" של ישראל.
  • מזל טוב לד"ר רון אורבך שמונה כנציג ישראל וחבר ועדה במסגרת התוכנית European Cooperation in Science and Technology (COST) - European Curvature and Biology Network (EuroCurvoBioNet). COST היא מסגרת בין-ממשלתית שהוקמה על ידי האיחוד האירופי (EU) המקדמת ומתאמת מחקר וחדשנות שיתופי ברחבי אירופה.

Yom Gibush

 

יום גיבוש לצוות הפקולטה!

ב-10 ביולי, 2023, הסגל המנהלי של הפקולטה לרפואה יצאו ליום גיבוש, במהלך טיול מאורגן מחוץ לקמפוס. היום התחיל בפיקניק ארוחת בוקר עשיר בגן הלאומי בית שערים ולאחר מכן סיור באתר הארכיאולוגי המרשים. לאחר מכן השתתפה הקבוצה בסדנת צמחי מרפא וארוחת צהריים בעיירה הדרוזית הסמוכה דליית אל כרמל. קראו עוד כאן.

מזל טוב

מזל טוב לבאסם חג'אזי לרגל הולדת הבן.

סמינרים בפקולטה

יימשכו בתחילת שנת הלימודים האקדמית הבאה.

הכר את החוקר: פרופ' איתי אוןItay Onn

החודש נרצה להכיר לכם את פרופ' איתי און אשר, בנוסף להיותו חוקר ומרצה פרה-קליני בפקולטה, הוא ראש אגף תשתיות ומחקר.

  • מהו תפקידך הראשי בפקולטה לרפואה?

אני ראש המעבדה לאי יציבות ודינמיקה כרומוזומלית. בנוסף אני משמש כיו"ר ועדת הקבלה למסלולים הארבע והשש שנתי לרפואה, חבר הנהלת הפקולטה וראש אגף התשתיות.

במהלך שנותיי בפקולטה עסקתי במגוון תחומים בהם יו"ר הראשון של ועדת מרכז הציוד המדעי. פעלתי רבות לבניית היחידה וציודה במכשור שהיה מהמתקדמים ביותר בארץ. בתפקידי החדש כיו"ר ועדת התשתיות אפעל לחדש את הציוד בנוסף לחיזוק המרכז הגנומי, בית החיות והבינוי הצפוי להרחבת הפקולטה בשנים הקרובות.

במסגרת תפקידי כיו"ר ועדת הקבלה לתוכנית הארבע והשש שנתיות לרפואה, פיתחנו שני מערכי מיון ייחודיים. פיתוח מערך המיון לתוכנית השש שנתית שתיפתח לראשונה בתשפ"ד היווה אתגר אקדמי ולוגיסטי גדול. הובלתי את פיתוחו של מערך מיון חדשני בפרק זמן קצר מאוד שבו הצלחנו למיין מאות מועמדים, במקביל למיון לתוכנית הארבע שנתית. אני מאוד גאה בעשייה הזו. המשוב שאנחנו מקבלים על תהליך המיון מהמועמדים הוא מצויין והם מרגישים שניתנת להם הזדמנות אמיתית להראות את עצמם ולשכנע אותנו בהתאמתם ללימודי הרפואה.

  • ספר לנו על הרקע שלך?

אני חבר סגל מייסד בפקולטה לרפואה. את לימודיי האקדמיים עשיתי באוניברסיטה העברית בירושלים. בעל תואר ראשון במדעי החיים, תואר שני בגנטיקה ותואר שלישי בביוכימיה וביואינפורמטיקה. בסיום הדוקטורט בחרתי לעבוד בנושא ארגון מרחבי של כרומטין. חקרתי כיצד קומפלקסי חלבונים ענקיים הנקראים SMC לוקחים מולקולות כרומטין בעלות מבנה של שרוך ומארגנים אותם במבנה תלת מימדי. תחום המחקר הזה היה בחיתוליו כאשר התחלתי לעבוד עליו במעבדת קולד ספרינג הרבור בניו יורק. המשכתי לעבוד על הנושא במכון קרנגי למדע בבולטימור. בשנת 2011 הקמתי את מעבדת המחקר בפקולטה. בשנים האחרונות התגלה כי קומפלקסי ה-SMC קשורים לנושאים רבים אחרים ובהם בקרת ביטוי גנים ושמירה על יציבות הגנום, ואני ממשיך לעבוד על נושאים אלו במעבדת המחקר שלי.

אני נשוי לקרין ואבא לשלושה ילדים.

  • היכן אתה גר ומה הוא הדבר שאתה הכי אוהב בצפון?

אני מתגורר בישוב הקהילתי מכמנים במשגב. אני מאוד אוהב את החיים בגליל. גדלתי וחייתי שנים רבות במרכז הארץ כך שיש לי בסיס להשוואה. אני ממש לא מתגעגע לצפיפות וההמולה (והלחות!) של מרכז הארץ. הנוף שנשקף מביתי לעבר הרי הגליל המערבי, ומפרץ חיפה באופק, ונשימה עמוקה מאוויר הקריר ממלאים לי את המצברים כל יום מחדש.

  • מה אתה הכי אוהב במקצוע שלך?

כילד הייתי מאוד סקרן ואהבתי להבין כיצד דברים עובדים. בלימודים בתיכון גליתי עניין בנושא הביולוגיה. בתום שירותי הצבאי לאחר התלבטות בכיוון האקדמי אותו אלמד, הבחירה לבסוף במדעי החיים הייתה טבעית. במחקר שלי כיום אני חוזר לשאלות הילדות שלי, כיוון שהמחקר שלי חוקר את "הדברים" הם תאים ו"כלי העבודה" הם מולקולריים.

  • מה אתה חוזה בעתיד שלך?

אני מאוד גאה בסטודנטים שלי למחקר. אני רואה את ההשקעה האדירה שלהם ואת התוצרים הנפלאים שלהם שמתפרסמים בעיתונים מדעיים מובילים. אני מלווה אותם ברגעים השמחים של עבודת המחקר ועם הרגעים המתסכלים. מאוד מרגש אותי לראות אותם צולחים את הדרך עד קבלת התואר. הבסיס המדעי האיתן שהם מקבלים במעבדה מאפשר להם להשתלב במשרות באקדמיה ובתעשייה הביוטכנולוגית.

  • איזה עצה יש לך עבור הסטודנטים היום?

אין קסמים או קיצורי דרך במדע או ברפואה. אני מרשה לעצמי לצטט את דבריו של תומאס אלווה אדיסון (בתרגום חופשי) "תגלית היא אחוז אחד של השראה ותשעים ותשעה אחוזים של עבודה קשה". לסטודנטים למחקר ולרפואה אני מאחל תעיזו לחשוב, ואל תירתעו מעבודה קשה. תיהיו ישרי דרך, ותמיד תיזכרו להיות בני אדם.

  • איפה אתה רואה את תחום הרפואה בשנים הקרובות?

בשנה שעברה ליוויתי קבוצת תלמידי חטיבת ביניים בתחרות ספייסלאב מטעם קרן רמון. מאוד נהניתי לעבוד עם הילדים ולעזור להם להפוך את הסקרנות לפרויקט מדעי מרשים. עם זאת, כחוקר בפקולטה לרפואה אני מודאג מהירידה במספר בני הנוער השואפים להיות חוקרים ורופאים. נבחרתי להוביל קבוצת עבודה המשותפת לכל הפקולטות לרפואה בישראל שמטרתה לזהות את הגורמים לירידה במוטיבציה ולחשוב על דרכים להעלות את המוטיבציה לעסוק במקצועות אלו.

 

ספֵרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי

לעדכונים האחרונים על פעילות הספֵרה, אנא בקרו בדף הפייסבוק שלהם כאן ובעמוד ה- LinkedIn כאן.

SPHERE

 

אתר: מה חדש?

פרסומים

  • Naaem Simaan, Karine Wiegler Beiruti: Characteristics of Multiple Acute Concomitant Cerebral Infarcts Involving Different Arterial Territories (J Clin Med . )
  • Gassan Moady, Shaul Atar: Sodium-Glucose Co-Transporter 2 Inhibitors in Heart Failure-Current Evidence in Special Populations (Life (Basel) . )
  • Jelte Elsinga, Paul Kuodi, Haneen Shibli, Yanay Gorelik, Hiba Zayyad, Ofir Wertheim, Kamal Abu Jabal, Amiel Dror, Saleh Nazzal, Daniel Glikman, Michael Edelstein: Changes in Quality of Life Following SARS-CoV-2 Infection Among Jewish and Arab Populations in Israel: A Cross-Sectional Study (Int J Public Health . )
  • Jacob Bornstein: HPV E6 inhibits E6AP to regulate epithelial homeostasis by modulating keratinocyte differentiation commitment and YAP1 activation (PLoS Pathog . )
  • Edo Y. Birati: Clinical outcomes of intravenous iron therapy in patients with heart failure and iron deficiency: Meta-analysis and trial sequential analysis of randomized clinical trials (J Cardiol . )
  • Ibrahim Marai, Josef Steier, Lia Novic, Ali Sakhnini, Liza Grosman-Rimon, Batsheva Tzadok: Does the Initial Screening of Syncope in the Emergency Department and During Hospitalization Adhere to ESC Guidelines? (Isr Med Assoc J .)
  • Majdi Halabi: Clinical Use of CathPCI Registry Risk Score and Its Validation to Predict Long-Term Mortality (Am J Cardiol .)
  • Nadra Nasser Samra, Ilham Morani, Hino Bayan, Doua Bakry, Munia Shaalan, Hadi Saadi,  Alaa Sawaed, Hanna Mandel: Next Generation Sequencing Performed in Patients Raising the Suspicion of an Inborn Error of Metabolism Uncovered a Homozygous Variant in YARS1 Allowing a Novel Therapeutic Trial (Harefuah .)
  • Wisam Sbeit, Fares Abu Elheja, Botros Msheiil, Amir Shahin, Sharbel Khoury, Moeen Sbeit, Tawfik Khoury: Fatty pancreas was associated with a higher acute pancreatitis Systemic Inflammatory Response Syndrome score at hospital admission (Eur J Gastroenterol Hepatol .)
  • Wisam Sbeit, Zakhar Bramnik, Reem Khoury, Tawfik Khoury: The diagnostic accuracy of endoscopic ultrasound vs. contrast-enhanced computed tomography in local staging of pancreatic adenocarcinoma: a bi-national multicenter study (Eur J Gastroenterol Hepatol
  • Shemy Carasso: Urgent transcatheter edge-to-edge repair for severe mitral regurgitation with flail leaflet in critically Ill patients (Front Cardiovasc Med .)
  • Chen Shochat-Carvalho, David Karasik: Bone mineral density loci specific to the skull portray potential pleiotropic effects on craniosynostosis (Commun Biol . )
  • Enav Yefet, Thana Khamaisi: Intermittent- versus Continuous Catheterization for Postpartum Urinary Retention: A Multi-Center Randomized Controlled Trial (Am J Obstet Gynecol MFM . )
  • Adam Sagir, Shaul Atar: Admission Serum Magnesium Levels Is Associated with Short and Long-Term Clinical Outcomes in COVID-19 Patients (Nutrients .)
  • Neta Yoeli, Tali Bretler: The association between deficiencies in paternal and maternal reflective functioning and anorexia nervosa symptomatology (J Eat Disord . )
  • Julie Carmel, Linoy Mia Frankiensztajn, Omry Koren, Evan Elliott: Multi-level analysis of the gut-brain axis shows autism spectrum disorder-associated molecular and microbial profiles (Nat Neurosci . )
  • Maria Naama, Shai Bel: Autophagy-ER stress crosstalk controls mucus secretion and susceptibility to gut inflammation (Autophagy . )
  • Naaem Simaan, Fadi Shbat, Tarek Mansor, Waleed Abu-Shaheen: Factors influencing real-life use of direct oral anticoagulants in patients with cerebral sinus and venous thrombosis (J Stroke Cerebrovasc Dis . )
  • Matti Mizrachi, Eli Layous, Amiel A Dror, Orly Yakir, Ahmad Bader, Eyal Sela: Periorbital Ecchymosis Post Closed Rhinoplasty: Natural History, Risk Factors, and Validation of a New Scoring System (Plast Reconstr Surg Glob Open .)
  • Noam Yehudai, Dalya Tedgi, Ziv Gil: Shackling incarcerated people in Israeli hospitals-a multicentre study followed by a national intervention programme (Lancet . )
  • Nadra Samra, Ilham Morani, Yuri Viner, Hilel Frankenthal, Eric S Shinwell, Igor Portnov, Doua Bakry , Hanna Mandel: Exome sequencing links the SUMO protease SENP7 with fatal arthrogryposis multiplex congenita, early respiratory failure and neutropenia (J Med Genet)
  • Khalaf Kridin, Mohammed Aboraya, Ronit Ilouz: A conserved arginine within the αC-helix of Erk1/2 is a latch of autoactivation and of oncogenic capabilities (J Biol Chem)
  • Noor Mruwat: Evaluating the risk of infections under interleukin 23 and interleukin 17 inhibitors relative to tumour necrosis factor inhibitors - A population-based study (J Eur Acad Dermatol Venereol . )
  • Assaf Malka, Michael Assa, Ron Piran: Hyperglucagonaemia in diabetes: altered amino acid metabolism triggers mTORC1 activation, which drives glucagon production (Diabetologia .)

חדשות הפקולטה

Keren Hayesod and WZO

 

 

הפקולטה בתקשורת

award

גלריה 

תוספות, עדכונים, תגובות? כתבו לנו כאן.

conference ad

 

Infectious Diseases

course