זכייה במקום השני בתחרות Teva BioInnovations Forum

Orly Weissberg

אורלי וייסברג, סטודנטית במעבדה לנוירוביולוגיה של פרופ' אוון אליוט, זכתה ב-17 מרץ 2024 במקום השני בתחרות BioMix2023, מתוך כ 30 רעיונות של סטודנטים מכל האוניברסיטאות בארץ.

אורלי משתתפת מטעם האוניברסיטה בתוכנית של חברת טבע שנקראת ForumTeva BioInnovations . מטרת התוכנית היא להכשיר סטודנטים וסטודנטיות מהאקדמיה לעולם התעשייה. במהלך התוכנית נחשפים המשתתפים לבכירים ובכירות באקדמיה ובתעשייה, עוברים סדנאות והכשרות שונות ולומדים איך לקחת רעיון מהאקדמיה ולתרגם אותו לתעשייה. כחלק מהתוכנית התבקשו הסטודנטים להביא רעיון מהאקדמיה ולפתח אותו לסטארטאפ רפואי. כל הרעיונות התמודדו בתחרות של חברת טבע BioMix2023.

אורלי קוראת לחברה שלה HostDiffender. מדובר ברעיון פורץ דרך שנשען על עבודת התיזה שלה במאסטר ועבר עיבוד כך שיוכל להגיע לקליניקה. זהו פיתוח ייחודי שנועד למנוע רעילות בהשתלות מח עצם.

השתלת מח עצם היא הטיפול העיקרי לחולי לוקמיה, אך במקרים רבים (40-60%) החולים מפתחים בעקבות ההשתלה מחלה חדשה שנקראת GvHDכולם מכירים בהשתלות את הסיכון של דחיית השתל, אך בהשתלת מח עצם משתילים תאים של מערכת החיסון וכאשר הם מזהים את תאי הגוף כזרים הם יכולים לתקוף אותם ולייצר מחלה שנקראת GvHD Graft versus Host Diseaseכ- 30% מהתמותה אחרי השתלות מח עצם הם כתוצאה מסיבוכים של GvHD.

HostDiffender הוא רעיון שמבוסס על טכנולוגיית CAR-T ומאפשר הרחקה סלקטיבית של תאי T אלוריאקטיביים (שגורמים ל GvHD) מהשתל לפני ההשתלה ולייצר שתל בטוח.

אורלי במחקר שלה משלבת את הידע באימונולוגיה עם הידע בנוירולוגיה ומתמקדת בהיבטים נוירולוגים ואימונולוגיים של אוטיזם.

תאריך עדכון אחרון : 19/03/2024