יום האישה בפקולטה לרפואה

אבני וקדרי

בפקולטה לרפואה לא שכחנו ש-19 נשים עדיין מוחזקות בשבי בעזה. אנחנו מחכים שיחזרו כל השבויים הביתה.

עם זאת, ציינו את יום האישה הבינלאומי בפקולטה - אגודת הסטודנטים ציינה את היום ב-7 למרץ דרך מתן פרחים לסגל וסטודנטים בפקולטה, להוקיר את הישגיהן המרשימם של נשות הפקולטה, חברות סגל אקדמי ומנהלי, מרצות, סטודנטיות למחקר ורפואה. "אתן אלופות, וסמל לכוח ועוצמה נשית" אמרו באסר"ג.

בתאריך 10 מרץ 2024 היום נפתח בארוחת בוקר, ולאחריה הרצאה מאת פרופ' רות הלפרין קדרי (בתמונה, מימין, ליד פרופ' אורלי אבני), חוקרת משפט, פעילה בינ״ל למען זכויות נשים, פרופ' מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר- אילן, הראשה המייסדת של מרכז רקמן לקידום מעמד האשה ולשעבר סגנית נשיאת וועדת האו"ם לביעור אפליה נגד נשים (CEDAW).

מאז ה-7 באוקטובר, פרופ' הלפרין-קדרי היא אחת הפעילות המרכזיות בעשייה הישראלית בזירה הבינ״ל בנושא האלימות המגדרית ופשעי המין שביצע חמאס. היא התראיינה מעבר ל- 75 ראיונות בכלי תקשורת זרים רבים וביניהם CNN, France24, Sky News, BBC, Der Spiegel, Sunday Times

היא גם מרכזית במגעים עם גורמי האו"ם השונים ובכלל זה נפגשה בז׳נווה עם הנציב העליון של האו״ם לזכויות אדם מר וולקר טורק ומובילה את ביקורה בישראל של עו"ד פרמילה פאטן, הנציגה המיוחדת של מזכ״ל האו"ם לנושא אלימות מינית בסכסוכים.

פרופ׳ הלפרין- קדרי אף הוזמנה ע״י משלחת ארה״ב לאו״ם לתדרך את מועצת הביטחון בנושא האלימות המינית של חמאס ואוזכרה ע״י שגרירת ארה״ב לאו״ם, לינדה תומס גריפין, כגורם ׳קריטי להעברת התדרוך׳.

על פעילותה החשובה ורבת השנים למען קידום זכויות נשים בישראל ובעולם ועל פועלה מאז ה-7 באוקטובר נבחרה פרופ' הלפרין-קדרי לקבל השנה תואר כבוד מאוניברסיטת ברנדייס, וכן את אות זכויות האדם מטעם קרן אינגריד סולמס בגרמניה.

לאחר ההרצאה הקהל הוזמן למופע "שרים נשים", מחווה אקוסטית למיטב הזמר הנשי - להקת שבלול (יניב וצילי) ולאחר מכן, ליריד דוכנים והחלפת אופנה, בו הוזמנו המשתתפות ומשפתתפים להביא פרטי לבוש במצב מצוין שיוצעו להחלפה. פרטי הלבוש שנשארו נמסרו לתרומה למפונים.

גם בנושא יום האישה, ד"ר רולה חמיסה פרח הוזמנה להתראיין ברדיו הישראלית, לדבר על מין ומגדר ברפואה. ניתן לשמוע את כל הראיון כאן.

יום האישה

תאריך עדכון אחרון : 11/03/2024