פרופ' דוד קרסיק

Professor פרופ' מן המניין
טלפון
דוא"ל בר-אילן
david.karasik@biu.ac.il
תחומי עניין

אפידמיולוגיה גנטית של מחלות שכיחות באוכלוסייה

תחומי מחקר
גנטיקה של מחלות שריר-שלד
    קורות חיים

    פרופ' קרסיק הוא פרופסור מן המניין החוקר גנטיקה של מחלות שריר-שלד.

    מחקר

    המחקר במעבדתנו עוסק בבסיס התורשתי של תהליכים ומחלות הקשורות בזקנה, ביניהן מחלות כגון דילול עצם (osteoporosis) ודילול שריר (sarcopenia) ומגוון הפרעות הקשורות במערכת השלד (כגון הסינדרום המטבולי). לצורך הבנה וחקר מעמיק של תהליכים אלה, הקמנו במהלך השנה האחרונה  מתקן חדשני לגידול דגי זברה. דג זה משמש כאורגניזם מודל, בעזרתו אנו בוחנים את המנגנונים הגנטיים והמולקולריים המשפיעים על האינטראקציות הקיימות במערכת שריר-שלד. במסגרת המחקר אנו משתיקים גנים מועמדים שונים, החשודים כמשפיעים על בניית מערכת השלד החל מהשלב העוברי של דג הזברה, באמצעות הזרקה של מולקולות עם מודיפיקציות כימיות (מורפולינו) לביצית כאשר היא בשלבי חלוקה ראשוניים. במקביל אנו מנסים ליצור קווי דגים מוטנטים אשר חסרים הגנים הקשורים גם הם למערכת שריר-עצם באופן קבוע. בשני המקרים, הן של השתקה והן של מוטגנזה אנו בוחנים את ההשפעה על התפתחות מערכת שריר-עצם בשלב הלרווה ובדג הבוגר. לצורך אומדן השינויים הנגרמים לפנוטיפ של העצמות אנו עומדים בפני רכישת מכשיר דימות משוכלל מסוג מיקרו-סיטי המיועד לבדיקות עצם בבעלי חיים קטנים. 

    במחקר נוסף, אנו משתמשים בעכברים  כאורגניזם מודל להתפתחות של עצם תחת השפעות אפיגנטיות.

    במעבדה אנו משתמשים בשיטות ניתוח של גנטיקה כמותית קלאסית, סטטיסטיקה גנטית וכן כלים ביואינפורמטיים שונים: Expression QTL analysis, Genome-wide association studies, Pathway analysis;

    לצורך ביצוע מיפויים גנטיים. בנוסף אנו משתמשים בשיטות ריצוף גנום מתקדמות ואף נעזרים בטכניקות דימות המאפשרות מעקב אחר שינויים המתקיימים בין היתר במערכת שריר-שלד. הדגש במחקר שלנו ניתן גם על היחסים הפליוטרופיים בין המחלות במערכת השלד ותיסמונות שכיחות אחרות, כגון: סכרת מסוג 2, מנפאוזה (בלות) וזיקנה.

    אנו עובדים בשיתוף פעולה עם מעבדות מובילות בעולם.

    תאריך עדכון אחרון : 31/03/2024