ניוזלטר #27
כד' תשרי – ז' חשוון תשפ"א 12 - 25 באוקטובר 2020
שנת הלימודים מתחדשת בבר-אילן
שנת הלימודים האקדמית באוניברסיטת בר אילן, נפתחה היום ראשון 18 באוקטובר. אנו מאחלים לסטודנטים שלנו שנת לימודים מוצלחת. למרצים שלנו אנו מאחלים נחת רוח ותובנה מעמיקה בתהליך הובלתם את הדור הבא של רופאים ומדענים. את המדענים שלנו ואת צוותי המחקר שלהם, אנו מברכים ביצירתיות פורה, שתביא איתה תובנות חדשות והישגים בתחומי מחקריהם.
להלן מספר נתונים לתחילת שנת הלימודים תשפ"א:
סטודנטים חדשים לרפואה במסלול הארבע שנתי – 74
סטודנטים חדשים לרפואה במסלול התלת שנתי – 54
מספר כולל של הסטודנטים לרפואה בפקולטה – 463
סטודנטים בשלב הסטאז' בבתי חולים ברחבי הארץ – 112
בוגרי הפקולטה – 464
חוקרים חדשים בפקולטה – 4
מספר כולל של חוקרים בפקולטה – 26
סטודנטים חדשים לתואר שני MSc – 35
סטודנטים חדשים לתואר שלישי PhD – 18
מספר בוגרי תארים במחקר – 137 מתוכם 24 סטודנטים בינלאומיים.
כנס בינלאומי בנאונטולוגיה - פרופ' אריק שינוול
פרופ' אריק שינוול, המשנה לדיקן לחינוך רפואי ומנהל מחלקת היילודים בבית חולים זיו, הוזמן להרצות בכנס נאונטולוגיה משותף לאירופה ולאסיה, שהתקיים ברוסיה.
פרופ' שינוול הציג את מחקרו בתחום מחלת ריאות כרונית של הפג (Bronchopulmonary Dysplasia) ונענה לבקשות ייעוץ לגבי מקרים ספציפיים. בכנס, שנערך באמצעות זום, ושודר גם ב you tube השתתפו כ150 רופאים אונטולוגיים.
הכר את החוקר: דר' עילם פלצור
דר' עילם פלצור הוא חוקר במכון למחקר רפואי במרכז הרפואי לגליל בנהריה.
את התואר השלישי, PhD בנוירופיזיולוגיה, השלים בפקולטה לרפואה בטכניון. את התואר הראשון בביולוגיה עשה בפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן גוריון. את מחקר התזה שלו עשה בשיתוף פעולה עם המכון הרפואי של חיל הים הישראלי. התזה עוסקת ב beneficial effects of hyperbaric oxygen therapy on cerebral cell death following head trauma
(בהשפעות החיוביות שיש לרפואה ההיפרברית - טיפול רפואי בו החולה מצוי בתוך תא לחץ המכיל חמצן בלחץ אטמוספרי גבוה פי כמה מהלחץ הרגיל - על תאי מוח מתים לאחר פגיעת ראש קשה)
לדר' פלצור יש ניסיון בטיפול בתרפיה באמצעות תא לחץ ובנושאים הקשורים בפיזיולוגיה ובמטבוליזם של המוח. הוא פרסם 11 מאמרים בז'ורנלים העוסקים בתחום, ולקח חלק פעיל בכנסים לאומיים ובין לאומיים. כיום, מנהל דר' פלצור את מעבדה של פרופ' סוסטיאל לחקר המוח ואת המעבדה של פרופ' בורנשטיין למחקר גניקולוגי. המחקר המתנהל בשתי המעבדות הוא מחקר תרגומי אמיתי, הנובע מצורך רפואי, ומטרתו לשפר את הטיפול בחולה.
במעבדה לחקר המוח משתמשים בשיטות הוליסטיות ללמוד על ההתערבות המיטוכונדריאלית במח תאי מוח בעקבות פציעות ראש או אירוע מוחי - מהתנהגות בעלי חיים לתגובות ברמת התא ולחילוף החומרים המיטוכונדריאלי.
דר' עילם פלצור נשוי, אב לשני ילדים, ימאי נלהב, טייל וחובב מסעות בארץ ובעולם.
מצורף נספח המזמין לסדרת סמינרי רשת: A webinar series
When the End is Just the Beginning, The COVID-19 Vaccine Challenge