טקס פתיחת השנה השלישית לתכנית "פרחי רפואה"
במסגרת פעילות הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי למען הקהילה, פועלת בקמפוס תכנית מצטיינים יוקרתית לתלמידי הפריפריה, הפותחת חלון הצצה לאקדמיה ולמחקר המדעי הרפואי. התכנית מתקיימת בשיתוף עם מיזם "גליליום" של אשכול הרשויות גליל מזרחי ועם חברת "אקסיומא"
עם פתיחת שנת הלימודים, התקיים בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר אילן, טקס פתיחת השנה השלישית של תכנית "פרחי רפואה". הטקס נערך במעמד דיקן הפקולטה לרפואה, פרופ' קרל סקורצקי, אשר בירך את הנוכחים ונתן הרצאה מרתקת בשם: "כוח הדנ"א- מדעי הביולוגיה, גנטיקה רפואית, גנטיקה של אוכלוסיות - האם הדנ"א חורץ את גורלנו".
ראש עירית צפת, מר אילן שוחט, שיבח את החיבור בין הפקולטה לבין תלמידי בתי הספר התיכוניים בגליל, אשר נחשפים לאקדמיה, למדע ולרפואה מגיל צעיר, ואת תרומת הפקולטה לקהילה: "תכנית פרחי רפואה בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר אילן היא תכנית הדגל אשר תוציא את דור הרופאים והמדענים הבאים של מדינת ישראל"
מנהל המרכז הרפואי זיו, ד"ר סלמאן זרקא, שיבח את התלמידים המשתתפים בתוכנית, בירך על שיתוף הפעולה עם בית החולים ואמר: "אתם קבוצה שבחרה ללמוד ולחקור. זה לא מובן מאליו. למרכז הרפואי זיו יש את הזכות להיות חלק מהתוכנית, לחשוף את התלמידים לרפואה ולהגשים להם את החלום".
המדריכה הראשית של אזור הצפון מטעם האגף למחוננים ומצטיינים של משרד החינוך, הגב' מיה כהן, אפיינה את המושג מצוינות ובירכה את התלמידים.
דר' מאירה שנק מ"גליליום" ציינה את מטרת מיזם גליליום: "מטרת המיזם היא לקדם את תלמידי האזור, לפתוח עבורם צוהר לאקדמיה, וליצור שוויון הזדמנויות עבורם להתפתחות אקדמית"
כמו כן נוכחו באולם קצין רפואה ראשי, אשר בתו משתתפת בתוכנית, מנהלי מחלקות החינוך, מנהלים ורכזי התכנית בבתי הספר באזור, הורים וכמובן התלמידים עצמם. התלמידות מאור כהן מבית הספר דנציגר בקריית שמונה ולירן דבור מהמקיף השש שנתי בבית ג'אן הציגו את עבודת הגמר שלהם.
תכנית "פרחי רפואה" מתקיימת במסגרת תכנית "קדם עתידים", מטעם האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, בשיתוף פעולה של הפקולטה לרפואה, מיזם גליליום של אשכול הרשויות גליל מזרחי ועמותת ידידי עתידים. התכנית התלת שנתית מיועדת לבני נוער מצטיינים בכיתות י' –י"ב. עומרי ספיבק- רכז התכנית מטעם אקסיומא מדגיש: תנאי הסף הגבוהים - 5 יח"ל במתמטיקה, אנגלית ובמקצוע מדעי בציון 85 ומעלה - ממתגים את התכנית כמיועדת לתלמידים בהצטיינות יתרה. בחירת התלמידים לתכנית נעשית לאחר תהליך מיון מעמיק.
בתכנית משתתפים 90 תלמידים ותלמידות מהישובים במרחב הגליל: צפת, פקיעין, בית ג'ן, חורפיש, סאסא, טובא זנגריה, קריית שמונה וחצור. במחזור השלישי, המתחיל את לימודי שנה א' 36 תלמידים, המחזור השני המתחיל את לימודי שנה ב', מונה 35 תלמידים, ובמחזור הראשון המתחיל את שנת הלימודים השלישית בתכנית ומשלים את עבודת הגמר, לומדים 19 תלמידים.
המרצים והמנחים בתכנים הם מדענים, החוקרים בפקולטה בתחום הביו-רפואי.
התכנית הינה תלת שנתית ומטרותיה המרכזיות הן:
- העשרה והעמקה של הידע המדעי, תוך שימת דגש על טיפוח הסקרנות ופיתוח מיומנויות חקר.
- חיבור התלמידים לתחום הרפואה ולטכנולוגיה מתקדמת, ועידודם לבחור במגמה מדעית מורחבת לקראת הבגרות.
- כתיבת עבודת חקר אקדמית, תוך קבלת הנחייה מקצועית ממדעני הפקולטה. עבודת החקר נבדקת ונבחנת, כמקצוע מורחב בתעודת הבגרות.
- הגדלת מספר הלומדים במסלולי המחקר והגדלת מספר החוקרים יוצאי יישובי הפריפריה בישראל.
- חשיפת התלמידים לאקדמיה והכנתם, כך שיוכלו להתקבל בעתיד ללימודי הנדסה, פיזיקה, ביולוגיה, כימיה, רפואה וכו' באוניברסיטאות.
- מפגש בין תרבותי של המשתתפים בתכנית , חיבור והכרות מקרבת.
לדברי הרכז האקדמי של התכנית מטעם הפקולטה, דר' יפתח בר-ששת, במסגרת התכנית התלמידים נחשפים להתנסויות בתחום הרפואה והמחקר הרפואי, במגוון נושאים המזמנים חשיבה מדעית וחוויות הצלחה. במהלך הפעילויות עוסקים התלמידים באופן מעשי בהפעלת ציוד רפואי מתקדם, בביצוע "פרוצדורות רפואיות", בשימוש בחומרים שאינם קיימים בבתי הספר, אלא רק במעבדות מתקדמות, שבמתחם הפקולטה לרפואה בצפת. בשנה הראשונה נלמדים נושאי מבוא מרכזיים, כשכל נושא מורכב מהרצאה ומהתנסות במעבדה: תחומי הלימוד הם: מיקרוביולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה וסכרת. כל מפגש נפתח בפעילות חברתית מגבשת ומעצימה, שמטרתה לפתח את תחושת המסוגלות האישית, עבודת צוות, התמודדות עם קונפליקטים, עמידה ביעדים ויצירת תמונת עתיד אקדמית.
מעת לעת מתקיימות הרצאות אורח, כדוגמת ההרצאות של ד"ר בוריס פיחטמן בנושא מיקרוסקופיה אלקטרונית, ושל ד"ר אוון אליוט בנושא "בחירה חופשית- מבט אל המח" .
תאריך עדכון אחרון : 22/10/2018