טקס הענקת תואר שני בפקולטה לרפואה של בר-אילן בגליל

תאריך
טקס הענקת תואר שני בפקולטה לרפואה של בר-אילן בגליל

בס"ד                                                                                                                                                                                ו' תמוז תשע"ו       12.07.2016

 

19  בוגרי המחזור הראשון  לתואר שני M.Sc.)) במדעי החיים, קיבלו אמש את התואר

 בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל

 

אמש, שני, התקיים לראשונה טקס הענקת תארי M.Sc.  במדעי החיים, ל- 19  בוגרי המחזור הראשון למחקר ביו-רפואי בפקולטה לרפואה של בר-אילן בצפת. במסגרת לימודי התואר השני בפקולטה, יש ארבע מגמות לימוד: גנטיקה וביולוגיה מולקולארית,  אימונולוגיה ומחלות מדבקות, פיתוח ויישום תרופות, ביולוגיה תאית והתפתחותית.

הטקס החגיגי נערך בהשתתפותם של דיקנית הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' שולמית מיכאלי, נשיא מכללת צפת ובעבר משנה לדיקן למחקר בפקולטה, פרופ' חיים ברייטברט, דיקן הפקולטה לרפואה, פרופ' רן טור-כספא, , סגל הפקולטה, הבוגרים ובני משפחותיהם.

את הערב פתח  דיקן הפקולטה, פרופ' רן טור-כספא, בירך את הסטודנטים ופרס לפניהם ולפני בני משפחותיהם את הישגי הפקולטה.  "חלק מחזון הפקולטה הוא להכשיר סטודנטים למחקר, להוביל מחקר ביו-רפואי תרגומי שיביא  למציאת מזור למחלות.  אני גאה ב 18 המדענים שלנו, ראשי מעבדות המחקר בפקולטה, שהגיעו מארה"ב, בריטניה ואוסטרליה, ובכל החוקרים בפקולטה ובמרכזים הרפואיים המסונפים לפקולטה. אנו מתברכים בציוד המחקר החדיש ביותר, ומתכננים להמשיך לצמוח  ולעמוד בחזית המחקר הביו-רפואי . זהו יום מרגש עבורי, כולי תקווה שתמשיכו במחקר ובעתיד אף תהיו חלק מסגל בפקולטה".

פרופ' שולמית מיכאלי, דיקנית הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, עמדה על התהליך הארוך עד הקמת הפקולטה. "ישנה חשיבות  רבה בשילוב רפואה עם מחקר.  בלי מחקר לא ניתן למצוא פתרונות למחלות ולפיתוח תרופות. הפקולטה מתפתחת מאוד וכולי תקווה שממשלת ישראל תמשיך להשקיע בפקולטה ויוסיפו להגיע מענקי מחקר שיחזקו את המחקר בפקולטה".

פרופ' חיים ברייטברט, נשיא מכללת צפת ומי שהיה משנה לדיקן למחקר, פנה לבוגרים: "זכיתי לעבוד עם החוקרים בפקולטה, קלטנו את החוקרים הטובים ביותר. קבלת תואר שני זו תחילת הדרך המחקרית שלכם. חלקכם ממשיכים  לתואר שלישי, וחלקכם פונים לעבודה במעבדות הקליניות ולעבודה בתעשייה. כל עבודת מחקר זו יצירה חדשה, וכחוקר אני עדיין חווה את ההתרגשות, שפרסומה בז'ורנלים מדעיים   מעורר. כל יום במעבדה מגלים ממצאים  חדשים המעוררים התרגשות" ופותחים דלת לאפיקי מחקר חדשים.

נציג המדענים ומנחי הסטודנטים, ד"ר איתי און, בירך את הסטודנטים, ואמר: "מדע הוא אחד התחומים הנפלאים שניתן לעסוק בו. כשבחרתם להפוך לתלמידי מחקר בפקולטה, בחרתם להפוך מקוראים לכותבים של ספרי המדע. בפקולטה לימדנו אתכם כיצד לשאול שאלה, איך לתכנן ניסוי, כיצד לבצע אותו, ולנתח את התוצאות. אתם  אבני היסוד שעליהם נבנית המצוינות המחקרית של הפקולטה בארץ ובעולם ".

נציגת הבוגרים,גברת אלכסנדרה גבאי , הודתה לצוות הפקולטה: " אנחנו חוגגים סיום של תקופה נהדרת בה התחלנו עם הקמת הפקולטה. משימת לימודים בפקולטה חדשה הייתה מעניינת, שאפתנית ומאתגרת. המחקרים שלנו התאפשרו בזכות הטכנולוגיות המתקדמות הקיימות בפקולטה. מדע הוא עולם ללא סוף המעורר ומעודד מחשבה. רובנו ממשיכים ללמוד לתואר שלישי בפקולטה. מרגש אותנו להיות המחזור הראשון בפקולטה ואנו מודים על הזכות שניתנה לנו ללמוד בגליל".

ד"ר עמרי קורן,חוקר בפקולטה לרפואה,  נשא הרצאה מרתקת בנושא: "We are not alone: a meeting with your gut microbiome".

דוד סרוחנוב , יליד צפת, פסנתרן מחונן, הנעים במהלך הטקס בנגינת הסונטה בסי מינור של ג'וסף היידן.

 

תכנית הלימודים לתואר שני במחקר ביו-רפואי, נמשכת שנתיים ומורכבת מהשתתפות פעילה בקורסים, עבודת מחקר וכתיבת תזה. בוגרי המחזור הראשון הם סטודנטים אשר ביצעו את עבודות המחקר במעבדות המחקר בפקולטה, או במעבדות המחקר בבתי החולים המסונפים לפקולטה לרפואה בגליל.

בנוסף ללימודי התואר השני, יש בפקולטה לרפואה בגליל מסלולי לימודים  לתואר שלישי   (PhD) ולפוסט-דוקטורט. לסטודנטים המצטיינים  מציעה הפקולטה תכנית MD-PhD - מסלול לימודים, שבסיומו מוסמכים בוגריו בתואר דוקטור לרפואה (MD) ובתואר שלישי PhD)).

 

תאריך עדכון אחרון : 12/07/2016