הכר את הבוגר\ת - ד"ר הדס סיבוני בנימיני
מתי ואיפה עשית את התואר?
התחלתי את לימודי בפקולטה לרפואה לאחר שסיימתי שני תארים בתחום מדעי הצמח בפקולטה לחקלאות ובמכון וייצמן שברחובות. עם המעבר חזרה צפונה החלטתי לשנות את תחום המחקר והתחלתי ללמוד לימודי דוקטורט בביולוגיה התפתחותית במעבדה של פרופ' דוד אנשל. את התואר סיימתי בשנת 2019.
איפה את עובדת היום, מה החברה עושה, ומה תפקידך?
כיום אני אנליסטית טכנולוגיה ומנהלת המעבדה בחממת הפודטק FRESH START.
חממת FRESH START היא חממה טכנולוגית בתחום ה FOODTECH שהוקמה בקרית שמונה לפני כ 4 שנים ע"י רשות החדשנות וארבע שותפות נוספות: תנובה, טמפו, OurCrowd, Finistere Ventures.
מטרת החממה היא להשקיע בשלבים הראשונים בהקמתן של חברות סטרט-אפ בתחום הפודטק לעיתים אפילו עוד בשלב הרעיון הראשוני על מנת להביא אותם תוך שנתיים בתוכנית החממה לPOC ויכולת לגייס כסף לשלבים הבאים מחוץ לחממה.
FROM SEED TO PLATE - החממה תומכת בחברות במגוון תחומים כמו סיוע בתכנון אבני הדרך, פיתוח טכנולוגי, ליווי עסקי וגיוס משקיעים. במטרה להביא את החברה משלב הרעיון וה POC ועד שלב הפיילוט ובעתיד מוצר סופי. היזמים או הרעיונות יכולים להגיע מהאקדמיה, מחברות קיימות או יזמים פרטים ומתחומים רבים בשרשרת הערך של עולם המזון: חלבון אלטרנטיבי, בשר מתורבת, אריזות מתכלות וחכמות, מחזור פסולת חקלאית ומתעשיית המזון, רכיבי מזון חדשים, תזונה מותאמת אישית ועוד...
כאנליסטית טכנולוגיה אני פוגשת את החוקרים באקדמיה או את היזמים הפרטיים, לומדת את נושא המחקר שלהם ויחד עם הצוות הנפלא של FRESH START שכולל את נגה סלע שלו המנכ"לית של החממה, ד"ר תמי מירון ה CTO ודניאל גמזו מנהל הפיתוח העסקי אנחנו מבצעים בדיקת נאותות (due diligence) לחברות/רעיונות שמגיעים ובונים יחד איתם את תוכנית החממה והקמת החברה. לאחר הקמת החברה אנחנו מלווים את החברות ותומכים מבחינה טכנולוגית ועסקית.
האם וכיצד תואר מתקדם עזר לך להגיע לאן שאת?
תואר שלישי מאפשר העמקה ולמידה בתחום מסוים במגוון דרכים. תחילה מפתחים את היכולת לבצע סקירת ספרות וביקורתיות כלפי המידע והתוצאות. בהמשך מתוך הסקירה והביקורת ללמוד איך לתכנן ניסויים בצורה נכונה, חשיבה על ביקורות ושיטות שיאפשרו לקבל את תוצאות מהימנות, הדירות ומשמעותיות עבור הפרויקט שלך. בעיני קריאת מאמרים הינה חיונית לאורך כל התואר ובהמשך היות והיא מאפשרת לך להיות מעודכן ובקיא בתחום בו אתה עוסק ודוחפת את היכולות המחקריות קדימה.
העבודה העצמאית והחקר היום יומי מפתחים את יכולות החשיבה, וורסטיליות וגמישות בכל תחום שתפנה אליו בעתיד. כמו כן למידה של מגוון שיטות ופרוטוקולים מאפשרת שליטה בתחומים רבים ומגוונים.
עבודה מול המנחה ועבודת הצוות במעבדה לאורך מספר שנים חשובה עבור הלמידה על האישיות שלך, המקומות שקשים לך והיכולת להסתדר עם אנשים נוספים במהלך המחקר, דבר שבעתיד יהיה משמעותי גם בתעשייה או במקומות אחרים באקדמיה.
בנוסף מאוד ממליצה לנסוע לכנסים, להשתתף בסמינרים וקורסים מגוונים לא רק בתחום המחקר שלך. כל זאת מאפשר להגדיל את ה networking, הידע הכללי ויכולות ההצגה והתקשורת עם החוקרים האחרים. כמובן שעוזר לשפר את היכולות בשפה האנגלית שחשובות באקדמיה ולא פחות בתעשייה.
מה המלצה הכי טובה שלך לסטודנטים?
ראשית אני ממליצה לבחור את המעבדה לפי אישיות המנחה והצוות איתו עובדים במעבדה. במהלך התואר נמצאים במעבדה יותר שעות ביום מאשר בבית, חשוב שתהיה סביבה נעימה, מקדמת ותומכת. למנחה יש תפקיד מהותי בדחיפה ובלמידה במהלך התואר ובעיקר בהתחלה.
מבחינתי הנושא הנחקר הוא משני, ברגע שמתעמקים בתחום לארוך זמן מתחלים להתחבר אליו או למצוא נישה שהכי מתאימה לך וזה יותר קל לשינוי מאשר לשנות את המנחה או חברי המעבדה.
המלצה נוספת היא שבמהלך התואר תשקיעו בהתפתחות האישית שלכם, תשתפרו באנגלית, תייצרו קשרים בפקולטה ומחוצה לה בתחום המחקר, תלמדו קורסים שיכולים לקדם אתכם בתחומים נוספים ותרחיבו את האופקים.
האם יש איזו חוויה משמעותית מהתואר שלך?
התואר שלי היה מאוד ארוך ואינטנסיבי, היו בו הרבה חוויות מוצלחות יותר ופחות. זכור לי שבסיום התואר נסעתי לכנס של GRC בארה"ב עם חברתי למעבדה והצגתי שם את המחקר בהרצאה במהלך סמינר בכנס. אני זוכרת את ההתרגשות הגדולה, חוויית העמידה מול קהל ולספר על המחקר שלי. בנוסף נהניתי משבוע שלם בו מכירים חוקרים ותחומים שונים וגם על הדרך נהנים בטיולים ונופים משגעים.