הרצאה: סוכרת - איך עוצרים את המגפה העולמית השקטה?

Zoominar Diabetes

כדי שיהיה בזמן חודש הסוכרת הלאומי והשקת הספרה סוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי (SPHERE), ב-25 בנובמבר 2021 פנו פרופ' קרל סקורצקי ופרופ' נעים שחאדה לקהל של למעלה מ-150 בוגרי אוניברסיטת בר-אילן ומשתתפים מתעניינים בנושא סוכרת, באמצעות זום.

הגב' נעמה גת, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי של אוניברסיטת בר-אילן, הציגה את חברי הפאנל והסבירה לקהל כי הרצאה זו היא העשירית בסדרת הרצאות אקדמיות המוצעות לבוגרי א. בר-אילן - ומתוזמנת בצורה מושלמת עם השקת ה-SPHERE. פרופ' סקורצקי, דיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, פתח באזכור שהאינסולין התגלה בטורונטו לפני 100 שנה על ידי המדענים צ'ארלס בסט ופרדריק בנטינג, וכי הוא עצמו החל את לימודיו האקדמיים והרפואיים לפני 50 שנה בדיוק, בטורונטו, וגם למד תחת צ'ארלס בסט. הוא הציג את השאלה, שאם האינסולין התגלה לפני 100 שנה, מדוע הוא נחשב כיום למגיפה.

מתוך מחשבה על רקע זה, המשיך פרופ' סקורצקי לאחר מכן להציג את פרופ' שחאדה, נשיא האגודה הישראלית לסוכרת, המכהן כיום כמנהל מכון אנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם במרכז הרפואי רמב"ם ויעמוד בראש SPHERE, עם שאלות הנוגעות לסוכרת. השניים דנו בפיזיולוגיה, מניעה, טיפולים, חינוך וההבטחה שהספרה SPHERE מציעה עם תקציב של 75 מיליון דולר בעשר השנים הבאות.

הערב הגיע לשיאו בשלב אינטגרטי לשאלות ותשובות עם הקהל, ולקינוח - קטע וידאו מההשקה של הספרה SPHERE שהתרחשה ב-16 בנובמבר 2021.

אם פספסתם, ניתן לצפות בהרצאה בעמוד הפייסבוק של אוניברסיטת בר אילן, כאן.

zoom

תאריך עדכון אחרון : 01/12/2021