ניוזלטר #33

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי – עדכון תקופתי #33

כ' טבת – ד' שבט, תשפ"א        4 – 17 בינואר 2021

לוגו לציון עשור לפקולטה

להלן הלוגו החגיגי לציון 10 שנים להקמת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. הלוגו ילווה אותנו לאורך השנה בפרסומים ובמסמכים של הפקולטה.

תמונה 1תמונה 2

מינויים קידומים ומענקי מחקר

• ברכות לפרופסור שינוול על קידומו לדרגת פרופסור מן המניין.
  • ברכות לדר' נעמי דיקמן על קידומה למרצה בכירה.
  • ברכות לפרופ' ציפי פליק זכאי על מינויה לשנתיים נוספות, כחברה בוועדה הלאומית לניסויים קליניים רב-מרכזיים, ע"י דירקטוריון חטיבת טכנולוגיות רפואיות, מידע ומחקר במשרד הבריאות.
  • ברכות לפרופ' איתי און על קבלת מענק מחקר מהאגודה למלחמה בסרטן.
תמונה 3

עונת ההרשמה לפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי

פרופ' איתי און – ראש וועדת הקבלה למסלול הארבע שנתי לרפואה מעדכן שתהליך המיון לשנת הלימודים תשפ"ב יתחיל  בראשון במרץ 2021, היום של מבחן הידע.

מבחן החשיבה האנליטית הבוחן את מיומנויות החשיבה ומהווה חלק ממבחני הקבלה למסלול הארבע שנתי, יועבר השנה גם בשפה הערבית. מועמדים ששפת אימם ערבית התלוננו בעבר שביצועיהם במבחן שניתן בעברית אינם משקפים נכונה את יכולותיהם. הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, יחד עם אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת אריאל פנו בנושא למכון הלאומי לבחינה והערכה. ההחלטה הייתה שהמבחן יתורגם לערבית, וסטודנטים ערביים יוכלו להבחן בשפתם.

מתמודדים עם אתגר ההוראה בימי קורונה

פרופ' ג'וני יונס, סגן הדיקן ללימודים קליניים מעדכן שההנהלה החינוכית בפקולטה החליטה להמשיך את הלימודים הקליניים בבתי החולים המסונפים לפקולטה ובמרפאות הקהילה המסונפות, למרות מגבלות הקורונה. "במהלך השנה  רכשנו  ניסיון לגבי דרך ההתמודדות עם המגפה. לאחרונה עומדים בפנינו שני קשיים נוספים, המהווים אתגר להמשך ההוראה:

תמונה 4הקושי הראשון נובע מההחלטה להגביל את ההתקהלות ללא יותר מ5 אנשים בחדר, מה שמציב קושי בפני המרצים לנהל את ההוראה באופן מיטבי. הקושי השני נובע מסגירת בתי הספר. מגבלה המחייבת סטודנטים רבים להישאר בבית, כך שאינם יכולים להמשיך את הלימודים הקליניים ברצף וביעילות.  ההנהלה החינוכית, יחד עם דיקן הסטודנטים עובדים בתיאום עם מנהלי המחלקות בבתי החולים, עם מנהלי מרפאות הקהילה ועם החונכים והסטודנטים עצמם, למצוא פתרונות מיטביים.

פרופ' יונס מסכם: " כולי תקוה שנצליח לצלוח את הימים הקשים האלה בהצלחה. לצורך כך אנו צריכים להיות יצירתיים ולחשוב מחוץ לקופסה"

מסר מאגודת הסטודנטים

תמונה 5האתגר שמציבה בפנינו מגפת הקורונה, כסטודנטים לרפואה, הביא אותנו להחלטה, שחשוב להציע עזרה לסטודנטים בתחומי הלימוד. לי אזולאי, יו"ר האגודה, יחד עם מתאם המצוינות האקדמית של האגודה, דוד כרמון, פתחו "מועדון בוקר", שבאמצעותו יוכלו סטודנטים ותיקים לעזור לסטודנטים חדשים בתהליך ההסתגלות. התוכנית תתחיל בלימודי אנטומיה ולאחר מכן תורחב ותכלול נושאים כפסיכולוגיה, רפואה פנימית ואפילו מיומנויות מעשיות כדיבור בפני קהל.

בנוסף, הסטודנטים של הפקולטה לרפואה החלו את הסיבוב השני של החיסונים. האגודה והסטודנטים מבקשים להודות להנהלת הפקולטה על עזרתם בקידום ובייעול תהליך קבלת החיסונים.

סמינרים

•  PhD Seminar: Modulation of Cellular Epigenetics by Kaposi’s Sarcoma Associated Herpesvirus (Guy Journo supervised by Dr. Meir Shamay)
  • Upcoming: Special Seminar: Dissecting the Axoneme Structure: New Insights into an Old Organelle (Dr. Ron Orbach, Yale U., hosted by Dr. Nir Qvit)

פרסומים

תזכורת: הפרסומים של הפקולטה מופיעים בסדר כרונולוגי בהתאם למועד PubMedפרסומם ב

• Amir Bashkin, Manar Ghanim, Reem Miari, Samer Srouji, Mizied Falah: Forty-One Plant Extracts Screened for Dual Antidiabetic and Antioxidant Functions: Evaluating the Types of Correlation between -Amylase Inhibition and Free Radical Scavenging (Molecules.)
  • Dhanoop Manikoth Ayyathan, Gal Levy-Cohen, Sandy Boutros-Suleiman, Michael Blank: Development and characterisation of SMURF2-targeting modifiers (J Enzyme Inhib Med Chem . )
  • Aatef Khattib, Elena Bukovetzky, Orna Dally Gottfried: Is the probable spillage of the lung surfactant dipalmitoylphosphatidylcholine the ultimate source of diabetes type 1? (Respir Physiol Neurobiol .)
  • Avi Matityahu, Itay Onn: Hit the brakes - a new perspective on the loop extrusion mechanism of cohesin and other SMC complexes (J Cell Sci .)
  • G Fonar, B Polis, D S Sams, A Levi, A Malka, E Elliot, A O Samson: Modified Snake α-Neurotoxin Averts β-Amyloid Binding to α7 Nicotinic Acetylcholine Receptor and Reverses Cognitive Deficits in Alzheimer's Disease Mice (Mol Neurobiol .)
  • T Zoabi, O Ronen: A novel technique for protecting staff during microlaryngoscopy procedures (J Laryngol Otol .)
  • Nakhoul Farid, Nakhoul Nakhoul: Active vitamin D supplementation and COVID-19 infections: review (Ir J Med Sci . )
  • Anjali Pathania, Avi Matityahu, Itay Onn: Chromosome loading of cohesin depends on conserved residues in Scc3 (Curr Genet .)
  • Mohammad Adawi:Burden of Ocular Comorbidities in Patients With Hidradenitis Suppurativa (JAMA Dermatol .)
  • Karl Skorecki: Kinins and Chymase: The Forgotten Components of the Renin angiotensin system and their implications in COVID-19 Disease (Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol(
  • Nehama Cohen Kfir, Mary Rudolf, Miriam Ethel Bentwich, Nomy Dickman, Tzipora C Falik-Zaccai: 'LEADERS': A culturally tailored approach to genetic counseling for minority populations (J Genet Couns . )
  • Offer Amir: Novel technologies in the management of heart failure with preserved ejection fraction: a promise during the time of disappointment from pharmacological approaches? (Curr Opin Cardiol.)

הפקולטה בתקשורת

בקשה מיוחדת

הפקולטה חוגגת השנה עשור להקמתה. אנו מזמינים אתכם, סגל, סטודנטים ובוגרים, לשלוח לנו ווידאו קצר (15 – 20 שניות) על המשמעות של הפקולטה עבורכם/ על חוויות מיוחדות/ על הדרך בה תרמה לצמיחתכם/ על מחשבותיכם לגבי המשך התפתחותה של הפקולטה.