ניוזלטר #31

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי – עדכון תקופתי #31

כא' כסלו – ה' טבת, תשפ"א         07 – 20 בדצמבר – 2020

ברכה מאת הדיקן:

רואים את העבודה הקשה והמסירות של קבוצות המחקר שלנו, ברשימת המאמרים המרשימה, המתארת תצפיות ותגליות חדשות, שמובאות בניוזלטר. אנחנו גאים שאתם חלק מהפקולטה.

ניוזלטר 31

עדכון הסגל והסטודנטים עם הגעת החיסון - פרופ' דני גליקמן

ביום חמישי  ה17 בדצמבר, נר שביעי של חנוכה, התקיימה בזום הרצאתו של פרופ' דני גליקמן, סגן הדיקן ללימודים קדם קליניים. נושא ההרצאה התייחס למשמעויות של הגעת החיסון (של פייזר) לווירוס הקורונה לישראל. ההרצאה הייתה פתוחה לכל חברי הסגל והסטודנטים של הפקולטה. הפניות להשתתפות היו כה רבות, שהיה צורך  להעביר את השידור למקור אינטרנטי אחר שיכול להכיל מספר גדול יותר של משתתפים.

פרופ' גליקמן הציג סיכום מעולה וקצר אודות הידע העומד לרשותנו בנקודת זמן זאת. הוא הסביר שנכון לעכשיו התקווה היחידה למיגור המגפה היא באמצעות החיסון, והדגיש, ללא צל של ספק, את היתרונות שבקבלת החיסון. פרופ' גליקמן הזמין את קהל השומעים להביע הסתייגויות, חששות ופחדים, ועמה על כל השאלות במקצועיות, בסבלנות ובכבוד כלפי השואלים.

תחילת החיסונים לסגל ולסטודנטים, בבתי החולים בגליל, נקבעה  לסוף דצמבר.

ביקור היסטורי ב  (Gulf Medical University (GMU

ביזמתו של פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה, יצאה משלחת לאוניברסיטה לרפואה באמירות עג'מאן שבאיחוד האמירויות. בראש המשלחת עמד פרופ' סאמר סרוג'י מנהל המכון לכירורגיית פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי לגליל וראש המעבדה למחקר בתחום הנדסת רקמות ושימוש בתאי גזע בניתוחי פה ולסת. פרופ' סרוג'י הינו חבר סגל הפקולטה ומנחה סטודנטים לתואר שני ושלישי. חברי המשלחת, בהשתתפות רופאים וחוקרים, דנו עם עמיתיהם על שיתוף פעולה במחקר, ברפואה ובחילופי מרצים וסטודנטים.

פרופ' חיים פוטרמן לקח חלק פעיל בארגון הכנס  lupus animal model מטעם  ארגון הבריאות הלאומי של ארה"ב (NIH)

פרופ' חיים פוטרמן, המשנה לדיקן הפקולטה למחקר, היה חבר בצוות המארגן של הכנס הווירטואלי, שיזם ארגון הבריאות הלאומי של ארה"ב. נושא הכנס, היה:

Mouse models of lupus 10 years later – key advances in understanding pathogenesis & remaining uncertainties in translation.

הכנס התקיים בזום ביום חמישי, 10 בדצמבר, ומטרתו הייתה, לעקוב, לעדכן  ולדון באותו הנושא, בהמשך לפגישה שהתקיימה בשנת 2010 בספריה הלאומית לרפואה בארה"ב. הפגישה ב2010 התמקדה במודלים של זאבת במשפחת העכבריים, וברלוונטיות שלהם למחלה בבני אדם. בכנס בדצמבר חזרו המשתתפים לדון במודלים אלה ולבדוק את ערכם להבנה ולטיפול בבני אדם.

חנוכה בפקולטה

שמחת חג החנוכה שרתה על כולנו, למרות ימי הקורונה. טקס הדלקת הנרות המסורתי נחגג, גם השנה, והפעם בזום. דיקן הפקולטה הוביל את הטקס בנוכחות נציגי הסטודנטים ונציגי סגל הפקולטה. הסטודנטים התנדבו לחלק סביבונים וסופגניות במחלקות הילדים והגריאטריה בבתי החולים בצפון, זאת בהתאם להוראות משרד הבריאות, כמובן.

סרט לכבוד יום הולדת ה 90 של גב' גבי וויספלד

הדיקן וסגל הפקולטה השתתפו בצילומי ווידאו לכבוד גב' גבי וויספלד לרגל יום הולדתה ה90. גב' וויספלד היא נשיאת ארגון ידידי בר-אילן בקנדה ותורמת וותיקה, נדיבה ותומכת. לרגל המאורע, ראיינה דר' שרון גולדמן, סגנית הנשיא  לפיתוח משאבים באוניברסיטת בר-אילן, את פרופ' קרל סקורצקי ואת דר' סיוון שפיצר שוחט כנציגי הפקולטה לרפואה. לאחר מכן, ביקר צוות ההפקה  במתקן השולחן הווירטואלי להוראת אנטומיה, ושוחחו עם דר' יאיר בלומברג, מצוות המרצים לאנטומיה. לקראת סיום הצילומים, נפגש הצוות עם יושב ראש אגודת הסטודנטים לי אזולאי. סגל הפקולטה והסטודנטים מברכים את גבי  בבריאות ואריכות ימים.

סמינרים

• Special Seminar: The Matrix Reloaded: The role(s) of the microbial extracellular matrix in differentiation, stress tolerance and host colonization (Dr. Ilana Kolodkin-Gal hosted by Dr. Shai Bel)
  • Upcoming - Special Seminar: Picking a brain cell by cell, Cell-type-specific protein dynamics in the nervous system (Dr. Or Shahar hosted by Dr. Moshe Dessau)

פרסומי מחקר

תזכורת: הפרסומים של חברי סגל הפקולטה, מתפרסמים בדרך כלל בסדר כרונולוגי, בהתבסס על תאריך הפרסום, כפי שמופיעים ברישומי PubMed

• Tal Shachar: Is Time a Factor in Quality-of-Life Improvement Following Breast Reduction (Aesthet Surg J.)
  • Avi Benov: Inclusion of extranodal extension in the lymph node     classification of cutaneous squamous cell carcinoma of the head and neck (Cancer.)
  • Najib Dally: Management and Outcome of Venous Thrombosis in Patients with Myeloproliferative Neoplasms: Data from the Israeli MPN Working Group (Acta Haematol.)
  • Naamah Bloch, Shira Ben-Simon, Oren Ziv, Omry Koren: Fecal microbiota transplant promotes response in immunotherapy-refractory melanoma patients (Science.) ∙
  • Enav Yefet, Abeer Suleiman: Hemoglobin drop following postpartum hemorrhage (Sci Rep.)
  • Nir Qvit: Peptide Therapeutics: Scientific Approaches, Current Development Trends, and Future Directions (Curr Top Med Chem . )
  • Chaim Putterman: BTK inhibition modulates multiple immune cell populations involved in the pathogenesis of immune mediated nephritis (Clin Immunol.)
  • Amir Mari: Cutaneous involvement of hepatitis C virus. Which future after new antiviral drugs? (G Ital Dermatol Venereol .)
  • (Nakhoul Nakhoul, Tina Thawko, Evgeny Farber, Inbal Dahan, Hagar Tadmor, Anaam  Hanut, Ghasan Salameh, Ibrahim Shagrawy, Farid Nakhoul) :The Therapeutic Effect of Active Vitamin D Supplementation in Preventing the Progression of Diabetic Nephropathy in a Diabetic Mouse Model (J Diabetes Res . )
  • Maayan Gruber, Danny Damry, Nur Ibrahim, Daniel Glikman, Ohad Ronen: Pediatric acute otitis externa: Characteristics and predictors for hospital admission (Int J Pediatr Otorhinolaryngol.)
  • David Karasik: The influence of adult hip shape genetic variants on adolescent hip shape:  findings from a population-based DXA study (Bone.)