ניוזלטר #30

ז' – כ' כסלו, תשפ"א          23 בנובמבר – 6 בדצמבר, 2020

חג חנוכה שמח

ניוזלטר 30- 1

ברכות למקבלי התואר PhD - דוקטור לביו-רפואה ומדעי הבריאות.

ביום ד', 25 בנובמבר התקיים טקס הענקת תארי דוקטור באוניברסיטת בר אילן. במסגרת הטקס הוענקו ל 17 דוקטורנטים שלנו תארי דוקטור לביו רפואה ולמדעי הבריאות. אנו גאים בסטודנטים שלנו ושולחים להם ברכות להמשך הדרך. בעקבות ההגבלות הנובעות ממגפת הקורונה, הטקס התקיים בזום.

לצפייה בתמונות מהטקס ניתן ללחוץ כאן.

לרשימת מקבלי התואר, המנחים ונושאי המחקר, לחץ כאן.

מענקי מחקר

ניוזלטר 30- 2

ברכות לדר' מיטל גל-תנעמי על זכייתה במענק מחקר מטעם ISF – הקרן הלאומית למדע בישראל. הקרן היא הגוף המרכזי התומך במחקר בסיסי פורץ דרך בישראל. מענקי המחקר של הקרן ניתנים על בסיס תחרותי, על פי מדדי מצוינות מדעית.

ביקורים בפקולטה

ניוזלטר 30- 3ביקור חניכי המב"ל - המכללה לביטחון לאומי, בפקולטה

ביום ג', 1 בדצמבר, ביקרו חניכי המב"ל בפקולטה לרפואה שלנו. המכללה לביטחון לאומי מכשירה את הסגל הבכיר בצה"ל, במערכות הבטחון ובממשל, לתפקידי ניהול בכירים. הלימודים במכללה נמשכים כעשרה חודשים וכוללים גם לימודים לתואר שני (M.A)

דיקן הפקולטה, פרופ' קרל סקורצקי וראש המנהל, מר נועם דוד רשלבך הציגו לאורחים את הפקולטה, ועמדו בדבריהם על האתגרים העומדים בפני המערך הרפואי בצפון ועל תרומתה הייחודית של הפקולטה לשדרוג בתי החולים ולשיפור רמת הרפואה בגליל. לסיכום הביקור התקיים ממושב של שאלות ותשובות עם חברי סגל הפקולטה. בין המשיבים היו פרופ' קרל סקורצקי, דיקן הפקולטה, דר' בשארה בשאראת, מנהל בית החולים האנגלי בנצרת ) EMMS), דר' ענאן עבאסי, סגן מנהל המרכז הרפואי זין בצפת, דר' שלומי ברטלר רופא אף אוזן גרון ומנהל את מרפאות מכבי ברמת הגולן.

הביקור הובל  ע"י אחת מחניכות הקורס, אל"מ דר' אולגה פוליאקוב, מפקדת רפואה פיקוד העורף. אלוף איתי וירוב, מפקד מפקדת העומק ומפקד המכללות הצבאיות הודה להנהלת הפקולטה על האירוח החם ועל השיעור המאלף.

ניוזלטר 30 -4עובדים מצטיינים – אוניברסיטת בר אילן

ברכות חמות לאילנה בר סבג על היבחרה לעובדת מצטיינת של האוניברסיטה. אילנה, מרכזת רכש ובקרה בפקולטה, נבחרה בקולות עובדים רבים בפקולטה ובקמפוס ברמת גן מולם היא עובדת.

ניוזלטר 30 - 5

מזל טוב

ניוזלטר 30 - 6

איחולים וברכות לפרופ' אריק שינוול לרגל הולדת הנכדה.

ברכות ואיחולים למשה כהן לרגל הולדת הבן.

הפקולטה בתקשורת

ב12 בדצמבר פורסם ב ג'רוזלם פוסט מאמר המספר על זכייתו של פרופ' עמרי קורן, במענק מחקר משמעותי מטעם האיחוד האירופי. לקריאת המאמר, לחצו על הלינק

סמינרים

סמינר לתואר דוקטור בביו-רפואה – גון כרמי בהנחיית דר' מילנה פרנקל מורגנשטרן

"Design principles of protein evolution and metagenomics"

סמינר מיוחד

מרצה אורח, דר' יוחאי וולף ממכון דוידסון (הזרוע החינוכית של מכון ויצמן)

החוקרת המארחת, דר' מיטל גל-תנעמי.

"Bridging Cancer Immunology and Autoimmunity via Checkpoint Molecules"

פרסומים (בהתאם לסדר הופעתם בדפוס)

• Wisam Sbeit, Amir Mari, Tawfik Khoury: Bleeding peptic ulcer disease: over or through the scope clipping? (Minerva Gastroenterol Dietol .)
  • Bodhisattwa Banerjee, David Karasik: Genome-wide identification of novel long non-coding RNAs and their possible roles in hypoxic zebrafish brain (Genomics . )
  • Lee S Izhaki-Tavor, Moshe Dessau: ATP-dependent RNA helicase domain of the ZC3H41 protein from Trypanosoma brucei: expression, purification and crystallization (Acta Crystallogr F Struct Biol Commun .)
  • Enav Yefet, Abeer Suleiman: Relationship between patient ethnicity and prevalence of anemia during pregnancy and the puerperium period and compliance with healthcare recommendations - implications for targeted health policy (Isr J Health Policy Res)
  • Amir Mari, Tawfik Khoury, Mahmud Mahamid: The Yield of Ileoscopy: Does Indication Matter? (Isr Med Assoc J .)
  • David Karasik: A meta-analysis of the transferability of bone mineral density genetic loci associations from European to African ancestry populations (J Bone Miner Res.)
  • Keren Aviel-Shekler, Yara Hamshawi, Worood Sirhan, Dmitriy Getselter, Kolluru D Srikanth, Assaf Malka, Ron Piran, Evan Elliott: Gestational diabetes induces behavioral and brain gene transcription dysregulation in adult offspring (Transl Psychiatry . )