ד"ר סיון שפיצר-שוחט

דוא"ל בר-אילן
sivan.spitzer-shohat@biu.ac.il
תחומי עניין

מעבדתה של ד״ר סיון שפיצר-שוחט, סוציולוגית ארגונית, מתמקדת בעיצוב, הטמעה והערכה של התערבויות מורכבות שמטרתן לצמצם אי-שוויון בבריאות דרך הפריזמה של שינוי ארגוני. תוך שימוש בכלים של חקר הטמעה (Implementation Science), מחקריה עוסקים ביצירת מכניזמים לתרגום והטמעה של שינוי ארגוני ממוקד הוגנות.

תחום המחקר שלי הינו חקר שירותי בריאות. מטרתו העיקרית של תחום חקר זה הינו זיהוי הדרכים האפקטיביות ביותר לניהול, מימון ומתן שירותי בריאות איכותיים. תחומי העניין שלי הינם בחקר אי-שוויון בבריאות ובייחוד בזיהוי והערכה של אסטרטגיות ארגוניות המכוונות לצמצום פערי בריאות, דרך האספקלריה של שינוי ארגוני וחקר הטמעה. חוסר שוויון בנגישות ובאספקת שירותים עבור קבוצות אוכלוסייה שונות קיימים בישראל ובמדינות רבות בעולם, לרבות קבוצות אתניות, אנשים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך, מבוגרים ונכים. המחקר כיום לוקה בחסר בהבנת הזרזים והחסמים המשפיעים על הטמעת התערבויות ארגוניות מקיפות וכיצד מכניזמים ארגוניים עשויים לסייע בצמצום אי-השוויון. המחקרים שאני עורכת מנסים לגשר על פערי הידע הקיימים ובוחנים את נושא אי-השוויון  בבית חולים ובשירותי רפואה בקהילה.

בנוסף, באמצעות רתימת הרקע הסוציולוגי שלי, אני שואפת להשפיע על חשיבה ביו-רפואית מסורתית וחינוך רפואי באמצעות פיתוחו של קוריקולום חדש לסטודנטים.

תחום הוראה
בריאות האוכלוסיה
תחומי מחקר
אי-שוויון בבריאות וחקר הטמעה
פרסומים

Select Publications

Spitzer-Shohat, S., Shadmi, E., Goldfracht, M., Kay, C., Hoshen, M. and Balicer, R.D., (2018), A Realist Evaluation of an Organization-Wide Disparity Reduction Initiative. PLOS ONE 13(3): e0193179.

Spitzer-Shohat S. and Chin MH. (2019). The ‘Waze’ of Inequity Reduction Frameworks for Organizations: A Scoping Review. Journal of General Internal Medicine 34(4): 604-617.

Spitzer-Shohat S, Sagi D, Schuster M, Ben-Ami M, Tur-Kaspa R, Rudolf MCJ (2019). The ETGAR Student-Delivered Care Transition Service: Teaching Medical Students on the Interplay between Social Determinants of Health and Health Outcomes. Journal of General Internal Medicine 34(7): 1103-1104.

תאריך עדכון אחרון : 12/03/2020