'כוכבי הצפון של מפעל הפיס': חיזוק הרפואה בצפון

Northern Stars-Mifal Hapais Ceremony

תוכנית רב שנתית חדשה, ביוזמת הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן ובמימון מפעל הפיס, אשר השקיע במיזם למעלה מ-4 מיליון.

התוכנית החדשה, שתיקרא "כוכבי הצפון של הפיס" מבוססת על הבאת רופאים מתמחים מצטיינים, אשר נבחרו בצורה פרטנית וקפדנית לגליל לצורך התמחות ברפואה פנימית וכירורגיה כללית, כך שיעמדו באתגרי התוכנית.

במסגרת התכנית "כוכבי הצפון של הפיס", יוכשרו עד 6 רופאים מצטיינים לתפקידי ניהול בבתי חולים בצפון, במטרה להשביח את המערך הרפואי והשירות לתושבים

תכנית חדשה להכשרת רופאים מצטיינים לתפקידי ניהול בבתי חולים בצפון יוצאת לדרך ביוזמת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, של אוניברסיטת בר-אילן, ובשיתוף מפעל הפיס שהשקיע במיזם למעלה מ-4 מיליון ₪.

מטרת התוכנית היא להתמודד עם אתגר כפול הנובע מעצם המשבר של הרפואה בישראל בכלל, לצד קושי נוסף ייחודי לגליל והוא גיוס מתמחים מצטיינים שיישארו וישתלבו במערכת הרפואה בצפון. התוכנית מבוססת על הבאת רופאים מתמחים מצטיינים לגליל להתמחות ברפואה פנימית וכירורגיה כללית, רופאים שנבחרו בצורה פרטנית וקפדנית, כך שיעמדו באתגרי התוכנית.

לתוכנית יגויסו כ- 6 מועמדים מדי שנה, עם צפי שבתוך מספר שנים תעלה באופן משמעותי מכסת רופאים צעירים ומצוינים, שהוכשרו בגליל ויעשו את המהפך הנדרש ברפואה בפריפריה הצפונית בישראל.

השאיפה להרחיב את התוכנית בהמשך גם להתמחויות נדרשות אחרות במתכונת דומה. המועמדים שנבחרו ועברו את תהליך הקבלה, הם בוגרי הארץ מצטיינים עם הצעות התמחות קונקרטיות ממרכזים מובילים במרכז.

רו"ח אביגדור יצחקי, יו"ר מפעל הפיס:  "מפעל הפיס גאה להמשיך ולהירתם למאמץ הלאומי ולשים את קידום הפריפריה במרכז. מטרת הפרויקט היא להשביח את מערך הרפואה בצפון על מנת שבסופו של דבר כל אזרחי ישראל, ללא קשר למקום מגוריהם, ייהנו משירות רפואי ברמה המקצועית הגבוהה ביותר. בימים אלה הצורך בשירותי רפואה מקצועיים מקבל משנה חשיבות ואנו שמחים להירתם לפרויקט חשוב מסוג זה. במשבר הקורונה מפעל הפיס תגבר את המערך הרפואי בכל רחבי הארץ באמצעות הסבת מחלקות קיימות למחלקות קורונה בעלות של 31 מיליון ₪  וממשיך להשקיע בימים אלה משאבים רבים למען המוכנות של בתי החולים להתמודדות עם גל תחלואה נוסף".

פרופ' עופר אמיר, משנה לדיקן הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת בר-אילן: " אנו נרגשים מהמהלך, ומודים למפעל הפיס על תרומתו המשמעותית. אנו מאמינים בתכנית ומאחלים למתמחים החדשים בהצלחה, מתוך תקוה ואמונה שזוהי אבן דרך משמעותית בשינוי שאנו מייחלים לו ושלשמו הוקמה הפקולטה לרפואה בגליל".

לדברי שלומי אטיאס, מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל: הרשות לפיתוח הגליל פועלת כבר מספר שנים לקידום הרפואה בגליל, הרשות משקיעה יחד עם השותפים בטיפוח וליווי רופאים מתמחים, סטאז'רים וסטודנטים מצטיינים לעידוד קליטתם במערכת הבריאות בגליל".

ראיון עם פרופ' עופר אמיר, משנה לדיקן הפקולטה לרפואה ויוזם תכנית "כוכבי הצפון" בשיתוף עם מפעל הפיס,  לתכנית "הבוקר הזה" בכאן ב' https://www.ifatmediasite.com/ms/radio/2020/06/30/9997952.mp3

התכנית הינה יוזמה של פרופ' עופר אמיר, משנה לדיקן הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן, והיא מתאפשרת בזכות שיתוף פעולה של מפעל הפיס שיממן את התכנית ופועל במגוון רחב של מיזמים למען קידום הפריפריה ובסיוע הרשות לפיתוח הגליל.

תאריך עדכון אחרון : 02/07/2020