ספרה: ביקור נאמני קרן ראסל ברי בשפרעם

RBF SPHERE

שנה לאחר השקתו החגיגית של מיזם "ספֵרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי", הגיעו לישראל נאמני קרן ראסל ברי, בראשותה של נשיאת הקרן הגב' אנג'ליקה ברי. ביום ה- 15 נובמבר, 2022 חברי הקרן חברו לצוות הספֵרה ליום לימוד משותף בעיר שפרעם שהינה אחת מחמש ערי הפיילוט בהן פועלת ספֵרת הסוכרת. יום הלימוד התמקד ביישום מיזם הספֵרה ובעבודה המשותפת עם הרשויות המקומיות.

מר ערסאן יאסין, ראש עיריית שפרעם, ומר עומר אלמלק, מנכ"ל העירייה, ברכו את הנוכחים וציינו את חשיבות שיפור בריאות התושבים והפחתת שיעורי התחלואה בסוכרת בעיר.

ד"ר שרון גולדמן, סגנית נשיא לפיתוח משאבים באוניברסיטת בר-אילן, הדגישה את השותפויות המשמעותיות הנרקמות בשטח. לדבריה, פעילות ספֵרת הסוכרת מייצגת נאמנה את החזון של אוניברסיטת בר-אילן להביא את המחקר לשטח ולהוביל שינוי משמעותי לרווחת הקהילה.

פרופ' חיים פוטרמן, ממלא מקום דיקן הפקולטה לרפואה, הדגיש כי צמצום הפערים בבריאות בקרב תושבי הצפון היה אחד המניעים העיקריים שהובילו להקמתה של הפקולטה לרפואה בצפת ע"י אוניברסיטת בר-אילן. עוד הוסיף פרופ׳ פוטרמן, כי העשייה בשטח של ספֵרת הסוכרת הינה ביטוי מובהק לתפיסה זו. בסיום דבריו איחל ש"משפרעם – ששמה קשור למילה שופר – ישמע קול ההצלחה ברחבי הגליל".

פרופ' נעים שחאדה, מנהל מיזם ספֵרה, סקר את הנתונים המדאיגים של הסוכרת בגליל ואמר כי "מודל הספרה הוא מודל ייחודי המשלב אקדמיה, קהילה, קופות החולים, בתי החולים, רשויות המקומיות ומגזר הפרטי. כולם פועלים יחד בשותפות אמיתית למען שתי מטרות עיקריות: הפחתת הפערים בסוכרת בין אוכלוסיית הגליל לבין האוכלוסייה הכללית ופיתוח מודלים חדשים לטיפול בסוכרת המותאמים ליישום בפריפריה".

ד"ר סיון שפיצר, סגנית מנהל מיזם ספֵרה, הדגישה את חשיבות הקשר בין תוצאי הבריאות של האדם למקום מגוריו. על בסיס המודל הייחודי שפיתחה, סקרה ד״ר שפיצר, בפני נאמני קרן ראסל ברי, את שינוי הפרדיגמה שהספרה מובילה להטמעת בריאות כחלק מפעילותיה היום יומיות של הרשות המקומית.

לאחר מפגש הבוקר יצאו המשתתפים לסיור בשפרעם, כדי להבין הלכה למעשה את הקשר שבין המאפיינים המבניים של העיר לבריאות התושבים. במהלך הסיור פגשו חברי המשלחת את השותפים המקומיים. הם שוחחו עם ד"ר רמי אבו רמחין, מנהל מרפאת הכללית בשפרעם; ד"ר חאלד מחאג'נה, מנהל מכבי בשפרעם והאחות נג'מה עבאס על האתגרים העכשוויים בהתמודדות עם ובטיפול במחלת הסוכרת בעיר. חברי המשלחת פגשו גם את מר האני ג'ארג'ורה מנהל, היחידה לפיתוח כלכלי בעיריית שפרעם, והגב' שרה חוסרי, רכזת בר"ק (בריאות, רשות, קהילה) בעירייה לשיחה על אתגרי הפיתוח עתידי של העיר והשילוב של בריאות בתכניות עתידיות.

גב' אנג'ליקה ברי, נשיאת קרן ראסל ברי חתמה את הביקור באופטימיות "מרגש לראות עד כמה התהליכים מתחילים לעבור שינוי בשטח ואנו מחכים בקוצר רוח לביקור בשנה הבאה".

תאריך עדכון אחרון : 19/11/2022