שיתוף הפעולה של הפקולטה ע"ש עזריאלי עם לטביה

Riga

במשך מספר שנים מבוצע שיתוף פעולה פורה בין הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן והפקולטה לרפואה של אוניברסיטת סטרדין, RSU, בריגה, לטביה. שיתוף הפעולה כולל הרצאות פרונטליות ע"י הפקולטה ע"ש עזריאלי, כמו גם הרצאות של פרופסורים מריגה בבתי חולים המסונפים לפקולטה ע"ש עזריאלי, ביקורי סטודנטים, הרצאות וסמינרים משותפים ב-ZOOM בתקופת התפשטות נגיף הקורונה.

בסוף חודש אוקטובר 2022, פרופסור אלכסנדר לרנר מהפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, הוזמן לריגה במטרה להכשיר רופאים וסטודנטים מהפקולטה לרפואה RSU בשיטות חדשות לטיפול בפציעות קשות, כולל פציעות מלחמה מודרניות.

סטודנטים מעשרות מדינות אירופיות, אסייתיות, אפריקאיות ומאמריקה הלטינית, לומדים בפקולטה לרפואה RSU. רבים מהם למדו לראשונה וראו באופן אישי את תוצאות הטיפול ההומניטרי באזרחים סורים ("מדינת אויב") בבתי החולים בצפון ישראל המסונפים לפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. סטודנטים שמילאו עד לאפס מקום את אולם ההרצאות הגדול בירכו את פרופ' לרנר בתום שלוש הרצאות בנושא הזה. עם זאת, פרופ' לרנר התרשם ביותר מפגישה עם קבוצה של סטודנטים ישראלים הלומדים ב-RSU, שציינו כי לאחר הרצאות אלה הם גאים עוד יותר בארצנו ומרגישים את הכבוד מחברי הכיתה ממדינות אחרות.

שגרירת מדינת ישראל בלטביה, הגברת שרון רפפורט-פלגי, עמה נפגש פרופ' לרנר בריגה עם סיום ההרצאות, ציינה את חשיבותו הרבה של שיתוף פעולה זה לחיזוק הקשרים בין שתי המדינות ולשיפור הדימוי הבינלאומי של מדינת ישראל.

תמונה: פרופ' אלכסנדר לרנר עם סטודנטים ישראלים בריגה.

תאריך עדכון אחרון : 13/11/2022