מרצה בכיר

דוא"ל בר-אילן
amiel.dror@biu.ac.il
תחומי עניין

ליקוי שמיעה מולד ונרכש, נזקי שמיעה בעקבות חשיפה לרעש/תרופות אוטו-טוקסיות, הפרעות שיווי משקל, סחרחורת פריפרית, ורטיגו, נגישות חברתית לכבדי-שמיעה

תחום הוראה
גרג"ה – קורס הכולל את נושאי הגנטיקה, רבייה, גדילה והתפתחות
הדרכת סטודנטים בסבבים קליניים
היל"ה – הקניית יסודות קליניים לרופא העתיד
מרכזי מחקר
המרכז הרפואי לגליל, נהריה
מרכז רפואי
המרכז הרפואי לגליל, נהריה
מחלקה
אף אוזן גרון
    קורות חיים

ד״ר עמיאל דרור, הוא בעל תארי M.D. ו-Ph.D. מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב. את עבודת הדוקטורט ביצע בהנחייתה של פרופ׳ קרן אברהם בתחום הגנטיקה של מערכת השמיעה. מחקרו התמקד במנגנון המוביל לחירשות באדם עקב מוטציה בגן SLC26A4. מוטציות בגן זה גורמת לחירשות עצבית תחושתית מולדת (DFNB4) ובחלק מהמקרים גם להגדלה של בלוטת התריס כחלק מסינדרום על שם פנדרד.

כיום, ד״ר דרור מוביל מעבדת מחקר המסונפת לפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן, ורופא מנתח של מחלות האוזן וליקוי שמיעה במחלקת אא״ג וניתוחי ראש וצוואר במרכז הרפואי לגליל. המחקר במעבדה מתמקד בפיתוח דרכי טיפול ומניעה של ליקוי שמיעה והפרעות שיווי משקל המופיע עקב נזקי סביבה הפוגעים בתפקוד האוזן. בפרט בודקים במעבדה באיזה מצבים ליקוי שמיעה בעקבות חשיפה לרעש או תרופה אוטוטוקסית הוא בר-תיקון. המחקר במעבדה מוּנָע מאתגרים טיפוליים ובסופו של דבר תגליות מהמעבדה יונגשו לסובלים מירידה בשמיעה. הכרות קלינית עם הקשיים היומיומיים של מטופלים עם לקויות שמיעה הובילה את המעבדה לקדם את נושא הנגישות הדיגיטלית לאוכלוסיית כבדי השמיעה בעולם.

ד״ר דרור מקדם שיתופי פעולה רבים עם חוקרים בארץ ובעולם, מנחה סטודנטים ורופאים מתמחים לעבודות גמר ומדעי היסוד, ומתנדב כחבר וועדה מייעצת ב-Research Square, פלטפורמת ה-Preprint בשיתוף בתי ההוצאה לאור Springer Nature ו-Cambridge University Press. ד״ר דרור נבחר לגרעין המייסד של האקדמיה הצעירה לרפואה מדעית בישראל וחבר פעיל בחברה הישראלית לחקר השמיעה.

מחקר

חקר מערכת השמע ושיווי המשקל במצבי בריאות וחולי

פרסומים

פרסומים נבחרים

לרשימת הפרסומים המלאה

Dror AA, Kassis Karayanni N, Adi O, Daoud A, Eisenbach N, Mizrachi M, Doaa R, Francis S, Layous E, Evgeni Gutkovich Y, Taiber S, Chordekar S, Srouji S, Goldstein S, Ziv Y, Ronen O, Gruber M, Avraham KB, Sela E. Auditory Performance in Recovered SARS-COV-2 Patients. Otol Neurotol. 2021; 1;42(5).

Orvis J, Gottfried B, Kancherla J, Adkins RS, Song Y, Dror AA, Olley D, Rose K, Chrysostomou E, Kelly MC, Milon B, Matern MS, Azaiez H, Herb B, Colantuoni C, Carter RL, Ament SA, Kelley MW, White O, Bravo HC, Mahurkar A, Hertzano R. gEAR: Gene Expression Analysis Resource portal for community-driven, multi-omic data exploration. Nat Methods. 2021; 18(8):843-844

Dror AA, Morozov NG, Layous E, Mizrachi M, Daoud A, Eisenbach N, Rayan D, Kaykov E, Marei H, Barhum M, Srouji S, Avraham KB, Sela E. United by Hope, Divided by Access: Country Mapping of COVID-19 Information Accessibility and Its Consequences on Pandemic Eradication. Frontiers in Medicine. 2021; 27;7:618337.

Dror AA, Taiber S, Sela E, Handzel O, Avraham KB. A mouse model for benign paroxysmal positional vertigo with genetic predisposition for displaced otoconia. Genes, Brain and Behavior. 2020; e12635.

תאריך עדכון אחרון : 24/10/2023