ניוזלטר #32

ו' – יט' טבת, תשפ"א

20 בדצמבר  2020 – 3 בינואר 2021

מגפת הקורונה – עדכון

בראשית דברינו, בשם הדיקן וסגל הפקולטה, אנו מאחלים החלמה מהירה לחולים ובידוד קל למבודדים.

פרופ' דניאל גליקמן, סגן הדיקן ללימודים קדם קליניים מדווח שחברי הנהלת הפקולטה יחד עם מנהלי בתי החולים, בשיתוף עם אגודת הסטודנטים, יזמו מבצע הסברה ו חיסון הסטודנטים לרפואה, נגד נגיף הקורונה. נכון להיום, רוב הסטודנטים שלנו כבר התחסנו, חיסון ראשון.

ביקור הרקטור החדש בקמפוס הפקולטה בצפת

פרופ' אמנון אלבק

פרופ' אמנון אלבק, הרקטור החדש של אוניברסיטת בר-אילן, ביקר בקמפוס הפקולטה בצפת. דיקן הפקולטה, פרופ' סקורצקי ליווה את הרקטור לאורך הביקור כולו. פרופ' אלבק נפגש עם חברי הנהלת הפקולטה. פגישות אישיות התקיימו עם פרופ' פוטרמן, המשנה לדיקן למחקר, שהסביר על המחקר המתקיים בפקולטה. בפגישה עם פרופ' אריק שינוול, המשנה לדיקן לחינוך רפואי, שמע הרקטור סקירה קצרה על האתגרים העומדים בפני סגל המרצים, בהתחשב במגבלות הנובעות ממגפת הקורונה, והסבר על הדרכים שבאמצעותם הסגל התגבר על מגבלות אלה. לאחר מכן נפגש פרופ' אלבק עם פרופ' סוסטיאל, המשנה לדיקן למינויים וקידומים, שסיפר על התוכניות לגיוס סגל בכיר לשנים הבאות.

פנייה לדר' סיוון שפיצר-שוחט מטעם ארגון ACADEMYHEAKTH

הארגון הבין לאומי ACADEMYHEALTH פנה לדר' סיוון שפיצר, ראש היחידה לבריאות הציבור, להכין הרצאה לקראת הכנס השנתי של הארגון, שיתקיים ביוני הקרוב.  לאור שיתוף הפעולה הפורה של הפקולטה עם קהילות הצפון וגורמי הבריאות השונים, ולאור שיתוף הפעולה המוצלח של סיוון עם ארגון  ACADEMYHEALTH בפרויקט העוסק בבריאות הציבור, התבקשה סיוון להרצות בכנס על הפעילות המחקרית והרפואית של הפקולטה ושותפיה, הנובעת ממגפת הקורונה. הכנס, העוסק בלימוד מערכות הבריאות הבינלאומיות, מתקיים כל שנה והוא הגדול מסוגו. (כולל כ 3000 משתתפים). לאור המצב, הכנס יהיה מקוון.

דר' לילך מלצקי סגנית הדיקן להוראה בקהילה איחלה  לדר' שפיצר-שוחט בהצלחה ודיקן הפקולטה, פרופ' קרל סקורצקי הוסיף ואמר: " ברכותי על ההישג המעולה גם על הפרויקט עצמו וגם על ההכרה המתלווה אליו. זאת ההוכחה הטובה ביותר לקשרים הקרובים שחושלו בכל הרמות ועם כל הגורמים הרלוונטיים לביצוע מיזם חשוב זה, שחשוב שישמש דוגמה לכולם.

דר' ברוך פוליס בדרכו לפוסט דוקטורט באוניברסיטת ייל

דר' אברהם סמסון בישר לנו בגאווה, שאחד הסטודנטים שלו, דר' ברוך פוליס, התקבל לפוסט דוק' באוניברסיטת ייל בארה"ב, בקבוצתו שלאריה קאופמן PhD MD  דר' פוליס הוא הסטודנט לדוקטורט השני של סמסון להתקבל לליגת IVY (ליגת שמונה האוניברסיטאות הפרטיות היוקרתיות בחוף המזרחי של ארה"ב).

דיקן הפקולטה כתב לדר' סמסון "זהו בהחלט הישג יוצא מן הכלל ליכולתך כמנטור, ולמסירותך לרווחתם ולהצלחתם של הסטודנטים שלך".

אנו מאחלים לדר' פולס הצלחה ומקווים לחזרתו הביתה בסיום לימודיו.

הסטודנטית לאמה מילהים זכתה במלגה יוקרתית

איחולינו לסטודנטית לאמה מילהים על זכייתה במלגה יוקרתית המוענקת, על בסיס תחרותי, לסטודנטים מצטיינים לתואר שני,  מהמגזר הערבי. לאמה היא סטודנטית למחקר בהנחיית דר' רג'ינה מיכאליס, במעבדה להמטולוגיה שבמכון המחקר במרכז הרפואי לגליל.

דיקן הפקולטה פרופ' סקורצקי ברך את  גב' מילהים וכתב: אני מאחל לך הצלחה בדרכך המדעית. בטוחתני שתמשיכי לייצג את הפקולטה לרפואה שלנו בכבוד.

ועוד מהמרכז הרפואי לגליל...

המרכז הרפואי גלילפרופ' חיים פוטרמן עדכן: אני שמח לחלוק עמכם חדשות נהדרות: בימים קשים  אלה של שנת 2020, 4 מאמרים ממכון המחקר במרכז הרפואי לגליל, התקבלו לפרסום באותו היום ! אנו גאים בעבודת המחקר המצוינת המתבצעת  על ידי הסטודנטים, המדענים והרופאים שלנו במכון המחקר. אנו מודים על התמיכה  במפעל המחקרי החשוב במרכז הרפואי לגליל, שמסייע להפוך את המרכז הרפואי שלנו לבית חולים אוניברסיטאי מוביל בצפון ומעבר לו.

הדיקן חלק עם הנוכחים דברי הערכה ושבח על העבודה ועל ההצלחה בימים לא פשוטים אלה. פרופ' מסעד ברהום מנהל המרכז הרפואי לגליל הצטרף לברכות.

עדכון - סטודנטים בינלאומיים

דר' דורית רביב, נציגת הפקולטה לרפואה בבית הספר הבינלאומי של אוניברסיטת בר-אילן, עדכנה אותנו ש5  מועמדים לתואר שלישי השלימו את תהליך הקבלה ועברו בהצלחה את וועדת הקבלה לביה"ס ללימודים מתקדמים. אנו מקווים  שבקרוב הם יקבלו את מכתבי הקבלה שלהם, ויוכלו להתחיל את תהליך קבלת הוויזה. סטודנטים אלה יצטרפו לשישה סטודנטים בינלאומיים חדשים, שכבר התחילו את שנת הלימודים הראשונה שלהם, ועוד שלושה, שנמצאים כבר בדרכם לארץ.

סמינרים

•    Special Seminar: Picking a brain cell by cell, Cell-type-specific protein dynamics in the nervous system (Dr. Or Shahar hosted by Dr. Moshe Dessau)

•    Special Seminar: Activity-dependent remodeling of chromatin architecture mediates neuronal function in both healthy and diseased states (Dr. Asaf Marco hosted by Dr. Ronit Ilouz)

•    Upcoming: PhD Seminar: Modulation of Cellular Epigenetics by Kaposi’s Sarcoma Associated Herpesvirus (Guy Journo supervised by Dr. Meir Shamay)

פרסומים

תזכורת: הפרסומים של הפקולטה מופיעים בסדר כרונולוגי בהתאם למועד פרסומם

• Jacob Bornstein: Three-Year Follow-up of 2-Dose Versus 3-Dose HPV Vaccine (Pediatrics.
  • Kamal Hamoud: Spinous Process Inclination in Degenerative Lmbar Spinal Stenosis Individuals (Biomed Res Int.)
  • Majdi Halabi: Comparison of Outcomes of Beta-Blocker Therapy after Acute Myocardial Infarction in Patients without Heart Failure or Left Ventricular Systolic Dysfunction (From the Acute Coronary Syndromes Israeli Survey [ACSIS]) (Am J Cardiol.)
  • Samira Khoury, ThAvi Peretz: Genomic Analysis of Antimicrobial Resistance Genotype-to-Phenotype Agreement in Helicobacter pylori (Microorganisms .)arwat Haj Khalil, Eilam Palzur, Samer Srouji: A Multi-Chamber Gas System to Examine the Effect of Multiple Oxygen Conditions on Cell Culture (Tissue Eng Part C Methods.)
  • Hanan Rohana, Maya Azrad, Orna Nitzan, Dana Binyamin, Omry Koren, Avi Peretz: Characterization of Clostridioides difficile Strains, the Disease Severity, and the Microbial Changes They Induce (J Clin Med)
  • Ohad Ronen, Maya Oichman: National Differences on Cost-Analysis of Afirma Genomic Sequencing Classifier (Clin Endocrinol (Oxf).)
  • David Peleg, Steven L Warsof: Elective induction at 39 weeks (Am J Obstet Gynecol MFM.)