נפרדים מפרופ' רן טור-כספא, הדיקן המייסד של הפקולטה, ובוחרים דיקן להמשך הדרך

נפרדים מפרופ' רן טור-כספא, הדיקן המייסד של הפקולטה, ובוחרים דיקן להמשך הדרך

ביום שלישי השבוע, יט אב, 31 ליולי 2018, התכנסה מועצת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי להיפרד מפרופ' רן טור-כספא, הדיקן המייסד של הפקולטה, ולבחור דיקן להמשך הדרך.

90 חברי המועצה – הרופאים, חברי הסגל הקליני הבכיר והמדענים, חברי הסגל האקדמי – התכנסו באודיטוריום ע"ש עזריאלי שבקמפוס הפקולטה בצפת, יחד עם נשיא האוניברסיטה פרופ' אריה צבן והרקטור פרופ' מרים פאוסט לאירוע המשמעותי בחירת הדיקן הממשיך.

בדברי הסיכום שלו, סקר פרופ' טור כספא את הישגי הפקולטה ב 7 השנים מאז היווסדה, את החזון שעמד בבסיס הקמתה ואת תהליך הגשמתו – חדשנות בחינוך הרפואי, יצירת תרבות אירגונית של עשיה, מסירות, שיתוף וחופש יצירה, הקמת מערך מחקר לתפארת, תכנית לתארים מתקדמים במחקר ביו-רפואי, שבה יש כבר עשרות בוגרים מצטיינים ומעבר לכל זה, תרומה משמעותית לקידום בתי החולים והרפואה בקהילה בגליל.

בתום דבריו של פרופ' טור-כספא עמדו כל חברי המועצה על רגליהם וכיבדוהו במחיאות כפיים ממושכות.

כשלב הכרחי במינויו של דיקן חדש, התקיים תהליך בחירה חשאי, בו השתתפו כל חברי המועצה. פרופ' קארל סקורצקי נבחר ברוב קולות חברי המועצה לכהן כדיקן הבא של הפקולטה לרפואה.

לפרופ' סקורצקי רקורד עשיר ומכובד ברמה הלאומית והבין-לאומית, הן כרופא והן כחוקר. הפרופסור הציג בפני המועצה את הישגיו בתחומי הרפואה והמחקר ואת חזונו להמשך פיתוח הפקולטה. ניתן להבין את החשיבות שרואה פרופ' סקורצקי בתפקיד הדיקן ובמשימתה של הפקולטה, בהחלטתו לעבור עם משפחתו לגור בצפת.

המועצה וסגל הפקולטה מברכים את פרופ' סקורצקי לרגל הצטרפותו למגשימי החזון של אוניברסיטת בר-אילן, ולקראת השליחות העומדת בפניו.

תאריך עדכון אחרון : 02/08/2018