מידע כללי

איגרת לסטודנטים במסלול התלת שנתי – שנה"ל תש"פ

1. מטרת הלימודים: הכשרת קלינאים מעולים בעלי מחויבות לחולים ולקהילה ובקיאים במדע הרפואה.

לימודי הרפואה מהווים אתגר עצום לקראת רכישת מקצוע ייחודי  הדורש מן העוסקים בו ידע, הבנה, סקרנות ומסירות, המאפיינים העיקריים את לימודי הרפואה בפקולטה שלנו:

א. למידה עצמית

במטרה לשפר את תהליך הלמידה הפקולטה, שמה דגש על למידה פעילה - עצמית, קבוצתית,וחווייתית.  לימוד עצמי הינו מיומנות חיונית לרופא. יעשה שימוש נרחב בחומר לימוד המאוכסן במחשב, עיתונות, ספרי לימוד, מצגות, לומדה אינטראקטיבית, סרטים, ועוד. חומר הקריאה השייך לשיעור יופיע מראש במערכת הממוחשבת. זוהי טכנולוגיה  עמה צריך להתמודד כל רופא. אין אפשרות שכל חומר הלימוד הדרוש וילמד בלימודים פרונטאליים בכיתות. אנו מצפים שהלמידה העצמית המקוונת תהווה בסיס ללמידה של בוגרינו בכל שנותיהם העתידיות כרופאים  בשטח.

ב. דוגמא אישית

סטודנט לרפואה לומד הן את מדעי הרפואה והן כיצד להיות רופא. בשנות הלמידה הסטודנט יפגוש רופאים רבים  ויתנסה בחוויות שונות הקשורות לעולם הרפואה. כל סטודנט ישתתף בקבוצת הדרכה דרכה בהנחיית מנטור - רופא מנוסה, אשר לאורך שנות לימודיו ישמש לו מדריך, חונך ודוגמה אישית - המנטורים נבחרו בקפידה, על בסיס מחויבותם לערכי היסוד של הרפואה, וכישוריהם בהדרכת סטודנטים. המפגש הראשון עם המנטורים יתבצע בתחילת שנת הלימודים.

2. תכנית הלימודים:

א. הלימודים תוכננו להכשיר את הסטודנטים לעבור את הבחינות הגמר הארציות.

ב. תכנית "תורת האדם" היא המסגרת ללמידת אותם אספקטים ממדעי החברה וממדעי הרוח החשובים למקצוע הרפואה כמו: חוקים ונהלים, אתיקה, ורב תרבותיות. הלימודים מתקיימים בשילוב עם יתר הלימודים.

ג. עבודת גמר – כל סטודנט חייב לסיים עבודת גמר מחקרית כחלק מהדרישות לתואר וכדי לעבור לתקופת הסטאז' בשנה החמישית. מומלץ להתחיל כבר בשנה א'. נא לקרוא את ההנחיות באתר הפקולטה.

ד. לימודי יסוד ביהדות, או בלימודים כלליים עבור לא-יהודים. אלו לימודי חובה: נא לפנות למידע נוסף באתר האוניברסיטה. אנו מציעים מספר קורסים בפקולטה וכן קורס מקוון אחד.

ה. קורס מבוא לרפואה פנימית-  במשך הסמסטר הראשון מתקיים קורס עיוני, הממוקד בעיקר על רפואה פנימית אך כולל גם מבואות לבריאות הציבור, סטטיסטיקה רפואית ופרמקולוגיה, המבואות לכירורגיה, נשים וילדים מתקיימים במסגרת הסבבים הקליניים בהמשך. קורס המבוא מסתיים בטקס "חלוק לבן", כאשר הסטודנט כשיר להמשיך בהתנסויות קליניות רצופות.

ו. לימודים קליניים - סבבים קליניים \ Clerkship: מתקיימים בכל בתי החולים המסונפים (המרכז הרפואי רבקה זיו, המרכז הרפואי פדה פוריה, המרכז הרפואי לגליל, מזור, בית החולים האנגלי בנצרת EMMS, בית החולים ע"ש המשפחה הקדושה בנצרת ובית החולים הצרפתי) ובמרפאות קהילתיות של קופות החולים.הסטודנטים יחולקו לקבוצות של 8-10 בד"כ לצורך הסבבים. המקצועות הנלמדים: פנימית,נוירולוגיה, קרדיולוגיה, נפרולוגיה, אנדוקרינולוגיה, גסטרואנטרולוגיה, אונקולוגיה, גריאטריה, רפואת ילדים, כירורגיה, הרדמה, אורטופדיה, טראומה, טיפול נמרץ, רפואה דחופה, נשים ויולדות, אורולוגיה, עיניים, פסיכיאטריה, אף אוזן וגרון, רפואת המשפחה, ותקופת בחירה.

3. תשתית טכנולוגיה ולוגיסטיקה

קמפוס הפקולטה הייחודי בצפת כולל בין היתר: אודיטוריום, כיתות לימוד, ספריה וחדר סימולציה, חדרי עיון ורענון, משרדי ההנהלה, שירותי מחשוב ומשרד אגודת הסטודנטים. מעבדות המחקר בקמפוס משמשות את החוקרים אשר מובילים את ההוראה הקדם-קלינית ומדריכים את התלמידים בעבודות הגמר ולתארים מתקדמים.

חדר הדיסקציה נמצא בבית החולים זיו בצפת.

הלימודים וההערכה מתנהלים בעזרת מגוון טכנולוגיות מתקדמות. ניהול קורסים, חומרי למידה, הודעות שוטפות, בחנים, ומערכת המשוב נמצאים במערכת למידה "moodle". הקמפוס כולו וחדרי הלימוד בבתי חולים, יוכשרו לקליטה כך שניתן להתחבר לאינטרנט בכל עת ובכל מקום (WIFI).

הלימודים העיוניים מתקיימים בכיתות הפקולטה אשר מצוידות במערכת הצגה, הגברת קול, ואמצעי הדגמה. הסטודנטים מתבקשים לטפל בכל ציוד הכיתות בזהירות ובעדינות הציוד הינו יקר ערך! בכיתות מותקנים שקעים לטעינה. הכיתות ממוזגות ושקטות. צוות אחזקה נמצא במקום לאורך כל יום הלימודים לטיפול בבעיות שוטפות.

האודיטוריום של הפקולטה מהווה מקום להרצאות אורח, סמינריונים, מפגשים גדולים, טקסים ועוד. יש להיזהר לא לגרום נזק או לכלוך – חל איסור על הכנסת אוכל ושתייה לאולם.

4. זכויות, חובות ומשמעת בכפוף לתקנון האוניברסיטה

הסטודנט חייב להישמע לכל ההוראות של צוות האקדמי ומנהלי הפקולטה.

חלה חובה נוכחות והשתתפות בכל הקורסים, הפעילויות והבחנים. היעדרות מלמידה פעילה (מעבדה, קבוצה, תרגיל, מרפאה, מחלקה וכו) מחייבת השלמת המשימה. היעדרות מעל 10% מקורס או מסבב קליני מחייבת חזרה על הקורס או הסבב, גם כשההיעדרות מוצדקת ומאושרת.

קוד התנהגות בפקולטה

הנהלת הפקולטה רואה הפרות כללים אלה בחומרה רבה. וסטודנט שימצא אשם, צפוי לנקיטת צעדים משמעתיים חמורים. כולל הפסקת לימודים.

5. משמעת

בעיות משמעת של סטודנטים יופנו לטיפול בועדות המשמעת של הפקולטה ושל האוניברסיטה.

6. להיות רופא

סיום הלימודים, קבלת ציון סופי בעבודת הגמר, עמידה בהצלחה בבחינות הגמר הארציות וסיום שנת הסטאז' לקראת קבלת תואר ה-MD הם סוף ההתחלה. הפקולטה מאחלת לכל סטודנט הצלחה בהמשך בהתמחות ובפעילות כמומחה. אנחנו בטוחים שהערכים והחוויות שרוכשים בפקולטה יישארו עם כל סטודנט לאורך כל חייו המקצועיים.

7. רווחה

עירית צפת מעמידה לרשות הסטודנטים את המרכז לצעירים www.zefatcenter.co.il  המעין הרדום קריית האמנים, אשר מוכן לסייע בפתרונות דיור ותעסוקה ועוד. ניתן לפנות במייל    (zefat@bthere.org.il )  או בטלפון  04-7705978.

סטודנט עם צרכים אישיים מיוחדים יפנה ליו"ר ועדת הסטודנטים, דר' אמיר קופרמן  AmirK@gmc.gov.il
סיוע נפשי: סטודנט החש מצוקה נפשית מוזמן לפנות לפסיכולוגית גלית זיגמן: 04-8375649

הצגת בלוק UpToDate