דבר הדיקן

"ורפא ירפא", שמות כא, יט

ברוכים הבאים לאתר הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, של אוניברסיטת בר- אילן.

הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי הנה פקולטה צעירה וייחודית, שנוסדה בשנת 2011, ממוקמת בלב לבו של הגליל ומהווה אחת מפקולטות הדגל של אוניברסיטת בר- אילן.
משפחת הפקולטה לרפואה שואפת לחולל שינוי מהפכני, שיוביל אותה לבירת הבריאות של המדינה בבירת הגליל.

הפקולטה בעיצומה של הקמת תכניות יצירתיות וחדשניות, לקראת מהפכה רפואית ומחקרית ברחבי הגליל כולו. התכניות הללו כוללות בין היתר הרחבת הפקולטה והגדלתה בהתאם, הגדלת מס' הסטודנטים וגיוס חוקרים מובילים לפקולטה ולמכוני מחקר במרכזים הרפואיים בגליל.

בפקולטה לרפואה תמצאו פסיפס אנושי שמורכב מסגל אקדמי, מחקרי, חינוכי ומנהלי, שתורם ופועל באופן נמרץ ודינמי למען קידום ופיתוח בריאות הגליל, לצד מובילות מדעית ורפואית בינלאומית.

תכניות הלימוד:
* הפקולטה מציעה מגוון תכניות של לימודי רפואה לתואר M.D:
1. תכנית שלוש- שנתית לסטודנטים ךרפואה שהשלימו שלוש שנות לימוד פרה- קליניים ברפואה בחו"ל.
2. תכנית ארבע- שנתית לסטודנטים בעלי תואר ראשון מכל תחום, עם רקע בלימודי מדעים.
3. תכנית ייחודית לבעלי רקע מקצועי אקדמי ייחודי.
* כמו כן, לימודים לתארים מתקדמים (תואר שני ושלישי) במדעי הרפואה ובריאות האדם.
* תכנית "מצפן" של הפקולטה, המיועדת למתמחים במרכזים הרפואיים של הגליל.

לפקולטה מסונף אשכול של 6 בתי- חולים אקדמיים, כדלהלן:
1. מרכז רפואי ע"ש רבקה זיו, צפת
2. מרכז רפואי ע"ש ברוך פדה, פוריה
3. המרכז הרפואי לגליל, נהריה
4. מרכז רפואי מזור, נהריה
5. בית החולים האנגלי, נצרת
6. בית החולים של המשפחה הקדושה, נצרת
בנוסף, לפקולטה ישנן שדות ללימוד קליני, בשיתוף עם הטכניון, במרכז הרפואי "העמק" ובעפולה.

הפקולטה ניחנה בסגל הוראה מסור ברמה גבוהה ביותר, שמשקיע ללא ליאות בשעות הוראה רבות ובתוכניות לימוד מגוונות, שמועברות בדרכים יצירתיות לטובת ציבור הסטודנטים והסטודנטיות ובהמשך, בתקופת ההתמחות. קורסים ייחודיים שמאפשרים קשר וחיבור לאורך זמן עם מטופלים, גם במרפאות בקבילה ובבתי המטופלים, המעניקים חוויה ייחודית והכנה לחיים המקצועיים ברפואה.

בעידן המודרני, הרפואה מתכתבת עם מחקר, חדשנות ויזמות. ככזאת, הפקולטה לרפואה מציעה תכניות מתאימות על- מנת להכשיר את הרופאים ברמה הגבוהה ביותר בתחומים הללו. לשם כך, הוקמו בפקולטה וגם במכוני מחקר איכותיים במרכזים הרפואיים מעבדות מחקר מתקדמות, בהם חוקרים מגוון רחב של נושאים מרמת הגן והחלבון, דרך מערכות ביולוגיות רלבנטיות לבריאות האדם וכלה במדעי הבריאות ברמת האוכלוסייה.

נתברכנו בסגל חוקרים דינמי, צעיר ומגובש, ששואף למהיגות לאומית ובינלאומית ונהנה מהנחיית סטודנטים בכל מסלולי הלימוד.
בין תחומי המחקר, להלן מס' תחומים בולטים מובילים:
- בריאות של אוכלוסיות, תוף שמירה על שיוויון חברתי בתחום הבריאות
- סוכרת ומחלות מטבוליות
- רפואה גנומית ("נדיר הנו שכיח")
- ממשק בין העולם המיקרוביוטי ומערכת החיסון
- רפואה מחשובית ומדעי המידע (Data Science)
- ביולוגיה ורפואה של תהליכים ממאירים
- חדשנות ברפואה

החלטת ללמוד רפואה- מדוע בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ?
- הזדמנות ייחודית להשפיע על מהפכת הבריאות עבור תושבי הגליל והסביבה, עם השלכות בינלאומיות בעידן של שינוי שורשי בגישה למחקר ביו- רפואי ובריאות האדם והאוכלוסייה
- תכניות התמחות אטרקטיביות, בשיתוף פעולה בין הפקולטה ומוסדות הבריאות בארץ
- שותפים לשליחות ציונית גרידא
- חשיפה לרפואה, מחקר, יזמה, חדשנות ותגליות ברפואה ברמה גבוהה ביותר
- מיקומה הייחודי של הפקולטה מאפשר לימודים ואיכות חיים באוירה והשראה מחקרית מול נוף גלילי מהמם ומרגיע

במידה שאתם רואים את עתידכם כרופאים מצוינים בעלי חשיבה מדעית ויכולת שיפוט קלינית מעולה, לצד יושרה וענווה, שרואים את הרפואה בגליל כדרך חיים - מקומכם אתנו.

כרופא וכחוקר שעלה לארץ לפני 23 שנים עם משפחתו מתוך ציונות, אני גאה ושמח להיות חלק ממשפחת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי ומזמין אתכם להצטרף אלי ואל משפחה זו למסע של חוויה ייחודית, הזדמנות של פעם בחיים, לחוות ציונות במיטבה, להשפיע ולהטביע את חותמכם כרופאים לעתיד בצפון הארץ, שרואים במקצוע הרפואה שליחות למען בריאות תושבי הגליל ובכלל.

בסיום לימודי הרפואה, מדקלמים הרופאים הצעירים את שבועת הרופא העברי, שמהווה בסיס לאתיקה הרפואית המודרנית, לפיה מתחייבים כל אחד ואחת בין היתר לפעול למען הצלת חיים, לא לגרום נזק לחולה, לנהוג בטוהר מידות, לשמור על חסיון רפואי ובעיקר לתת טיפול שיוויוני לכל אדם באשר הוא אדם. ברוח זו, פועלת הפקולטה לרפואה מתוך חזון למצוינות קלינית ומחקרית כאחד והכשרת פרחי הרפואה שעתידים להשפיע כבני אדם, כרופאים וחוקרים על בריאות תושבי מדינת ישראל בכלל ובגליל בפרט, ברמה לאומית ובינלאומית.

דלתנו פתוחה בפניכם בכל שאלה, הבהרה, או התלבטות בנוגע לקרייה שלכם.

שלכם,

קרל סקורצקי