דבר הדיקן

English שלחו לחבר

אני כותב שורות אלה בתחושת סיפוק ובגאווה רבה מלשכתי הממוקמת בפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי, הצופה על העיר מעוררת ההשראה ביופייה צפת ועל נוף מרהיב לכנרת.

עליתי לישראל עם משפחתי בשנת 1995, לאחר שהגענו להחלטה להגשים לבסוף את חלומנו ארוך השנים לעשות עליה. ואכן, קיבלתי הזדמנות נוספת ב-2018 לעשות שוב עליה והפעם על ידי מעבר לגליל, לעיר ההיסטורית צפת בכדי לשמש כדיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי. למעשה, בעת המעבר – כתובתנו החדשה היתה "רחוב עליה ב'".

אני גאה לומר כי אני ואשתי היקרה תושבי צפת, כל חמשת ילדינו ו-18 נכדינו גרים לא הרחק מאיתנו בצפון הארץ.

נולדתי וגדלתי בטורונטו, קנדה כבן יחיד להורים ניצולי שואה. מאז שאני זוכר את עצמי המורשת הזו והאחריות הנלווית לה הגדירו את האופן בו פעלתי בפן המשפחתי, החברתי והמקצועי. תחושת שליחות זו מלווה אותי בכל יום בעודי נפגש עם מדענים צעירים בתחילת דרכם, סטודנטים לרפואה חדורי מוטיבציה ועובדי בריאות מסורים. תחושה זו נפוצה מאוד בחלקו הצפוני של ישראל, בגליל, בו סקטורים רבים באוכלוסייה נתקלים באתגרים יומיומיים לשיפור וקידום החינוך הרפואי והרווחה האישית והבריאותית. אני רוצה להאמין שאני כאן בכדי לקחת חלק במימוש האידיאל הציוני הצודק של שוויון עבור כל תושבי ואזורי מדינתנו היקרה. זוהי משימתי האישית וכן משימתה של אוניברסיטת בר-אילן באמצעות הקמת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי בגליל.

בקצרה אספר שאני מומחה כליות בהכשרתי, סיימתי את לימודי הרפואה בהצטיינות יתרה באוניברסיטת טורונטו. לאחר מכן המשכתי את הכשרתי בתוכנית קלינית-מחקרית ברפואה פנימית, נפרולוגיה, וביולוגיה מולקולרית בבית החולים הכללי של מסצ'וסטס ובבית החולים בריגהאם אנד וימנ'ס בבוסטון, המסונפים לבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד. לאחר מכן שבתי לאוניברסיטת טורונטו שם כיהנתי בתפקיד מנהל מחלקת נפרולוגיה וכפרופסור לרפואה, רפואת ילדים וביוכימיה קלינית. לאחר העלייה לישראל וטרם הגעתי לאוניברסיטת בר-אילן, עמדתי בראש מחלקת הנפרולוגיה במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה וכיהנתי כפרופסור לרפואה וראש מכון המחקר במדעי הרפואה ע״ש רפפורט בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל ולאחר מכן כמנהל פיתוח הרפואה והמחקר ברמב"ם. יתכן שנחשפתם למקצת מהגילויים המחקריים של קבוצתי (לאו דווקא בתחום המחקר הכלייתי אלא גם מחקר בנושא גנטיקה של אוכלוסיות ובעיקר בהקשר של אבות מייסדים ואמהות מייסדות של תפוצות העם היהודי ומקורותיהם במזרח התיכון), אשר התפרסמו בתקשורת הפופולרית.

זהו כבוד עבורי לכהן כדיקן הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילו בגליל. כדיקן אני מוקף בתמיכה יומיומית של צוות מסור ומוכשר – הן אקדמי והן מנהלי – אשר כולם מונעים בשאיפה המשותפת להפוך את הגליל למרכז משמעותי של רפואה ומחקר רפואי במדינת ישראל.

במהלך שיטוטכם באתר תוכלו לקרוא אודות ההישגים הרבים מספור של הקולגות המוכשרים המרכיבים את הפקולטה המיוחדת שלנו, אשר עמם יש לי הזכות לעבוד ולהיות בקשרי ידידות. הם נותנים לי השראה בכל יום מחדש, ואני משוכנע שגם לכם הם יתנו השראה בעודכם קוראים אודותיהם ואודות מחקריהם באתר הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן.

דלתנו פתוחה בפניכם בכל שאלה, הבהרה, או התלבטות בנוגע לקריירה שלכם.

שלכם,

קרל סקורצקי