שאלות נפוצות- תוכנית תלת שנתית

מי יכול להירשם לתוכנית התלת שנתית?

כל סטודנט, אזרח ישראלי או תושב קבע, מעל גיל 20, שלמד בפועל בחו"ל רפואה כללית 3 שנים מלאות, בתוכנית 6 שנתית, באוניברסיטה המוכרת ע"י אוניברסיטת בר-אילן- זכאי להגיש מועמדות.

באיזה שלב של לימודי בחו"ל אני יכול להירשם?

ההרשמה לתוכנית תתאפשר במהלך השנה השלישית ללימודיו של המועמד (ההרשמה מתקיימת במהלך חודש דצמבר, בדרך כלל)

האם אפשר להירשם לתוכנית יותר מפעם אחת?

ניתן להירשם לתוכנית רק פעם אחת ורק בזמן שהמועמד נמצא בשנה השלישית ללימודיו וההרשמה פתוחה.

מהו סף ציוני המבחן הפסיכומטרי והבגרות הנדרשים?

אין סף לציוני הפסיכומטרי והבגרות. ככל שציונים אלה גבוהים יותר- עולים סיכויי הזימון לראיון ולקבלה. המועמדים הטובים ביותר לשנת הרישום הם אלה שיתקבלו. כל שנה יתכנו שינויים בממוצע ציוני המתקבלים, לפי ציוניהם של הפונים באותה שנה.

מה היה ממוצע ציוני המבחן הפסיכומטרי של המתקבלים בשנה הקודמת?

ממוצע ציוני המבחן הפסיכומטרי של המתקבלים לתוכנית עמד על 700 לשנת תש"פ.

מתי נפתחת ההרשמה?

ההרשמה נפתחת בחודש דצמבר בדרך כלל ונמשכת חודש ימים. פרסום לגבי פתיחת ההרשמה וטפסים מקוונים יהיו באתר.

לא הספקתי להירשם. האם יש הרשמה מאוחרת?

ניתן להירשם אך ורק בזמן שההרשמה פתוחה. אין הרשמה מאוחרת ואין חריגים לנושא זה משום סיבה.

מהו שכר הלימוד?

שכר הלימוד הוא שכר לימוד אוניברסיטאי ללימודי תואר שני.

מהם שלבי תהליך הקבלה?

תהליך הקבלה כולל 2 שלבים עיקריים: בשלב הראשון- הנתונים ששלחו המועמדים (ציוני הבגרות והמבחן הפסיכומטרי) ממויינים ע"י ועדת קבלה ובתוך כשבועיים מסוף מועד ההרשמה נשלחים זימונים לראיונות לסטודנטים שהישגיהם הם הטובים ביותר. בשלב השני, שלב הראיונות- המועמד מגיע ליום ראיונות בפקולטה לרפואה ועוברים 3 ראיונות ע"י אנשי מקצוע שונים. בהמשך, נשלחות תשובות במייל למתקבלים הסופיים.

למי ניתן לפנות לקבלת מידע נוסף?

למידע נוסף, ניתן לפנות בטלפון, בין הימים א'-ב', ד'-ה' בשעות 10:00-12:00 לטלפון: 072-2644980 או למייל בכתובת: biu.medicine@biu.ac.il

הצגת בלוק UpToDate