פרופ'
ילדים

קורות חיים

פרופ' אנתוני לודר

פרופ' לודר, משמש סגן דיקן בפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר אילן.
בוגר אוניברסיטת קולג' בלונדון, התמחה ברפואת ילדים בלונדון ובטורונטו קנדה, ולאחר עלייתו ארצה ב- 1983 סיים את התמחותו בחיפה.
בשנים 1987 -1989 התמחה בגנטיקה רפואית באוניברסיטת קולרדו בארה"ב.
ב- 1992 ייסד את השירות הגנטי במרכז הרפואי זיו בצפת ומאז הוא מכהן כמנהל מחלקת ילדים בזיו.
ב- 1998 ייסד מעבדת מחקר שעוסקת בתחום מטבוליזם.
פרופ' לודר שימש חבר בוועד הארצי של החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית (חיפ"ק), כיהן כחבר בחוג הפדיאטרי ובהנהלת התכנית האמריקאית של הפקולטה לרפואה בטכניון.
פרופ' לודר פעיל במחקר בתחומי רפואת ילדים, גנטיקה רפואית ופגמים גנטיים מטבוליים מולדים.
בעבר כיהן כיו"ר החברה הישראלית למחלות מטבוליות, וממשיך להיות נציג ישראל בפורום האירופאי למחלות אלו, וחבר בועדה לאתיקה של איגוד הגנטיקאים.
פרופ' לודר פעיל גם בתחום חינוך רפואי; חבר שלעבר בוועדה העליונה לבחינות מומחיות ובוועדה לרפואת ילדים במועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית הישראלית בתחום אתיקה רפואית וגנטיקה.

פרופ' לודר מפרסם מאמרים, חוקר ומרצה בכינוסים ברחבי העולם. הוא מכהן כיו"ר ועדת הלסניקי במרכז הרפואי זיו מאז 1996.

תחומי מחקר

רפואת ילדים