ליל המדענים 2014

כ-1200 איש השתתפו ב"ליל המדענים 2014"

בפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר-אילן

ערב מרתק לכל המשפחה נערך בפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר-אילן, בצפת, אירוע "ליל המדענים 2014" בסימן: הים והמים. האירוע נערך ביוזמת האיחוד האירופי, בשיתוף משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל.
כ-1200 איש, ילדים ומבוגרים, השתתפו בפעילויות ליל המדענים. מארגני האירוע הכתירו את האירוע כהצלחה מעבר לכל הציפיות.

בתחנות ההדרכה ברחבי הקמפוס נהנו הילדים והמבוגרים מהדרכות והרצאות של רופאי הפקולטה, חוקרים וסטודנטים  והדגמות של ניסויים מדעיים בתחומי מדעי הרפואה. בין ההרצאות באירוע: "פענוח מבנה חלבונים","חיות ים", "מיקרוביולוגיה ימית", "באש ובמים", "הפקת אנרגיה מגלי ים", "הפקת DNA מפרי", "מדע פיצוץ"(ניסויים בכימיה),  "ידעתם שמים יכולים להיות יבשים?", "מחוץ לקופסא - מדעי המוח". בנוסף התקיימו הרצאות של רופאים בכירים על גוף האדם: "שיחה חופשית מדע ורפואה-בין חיידקים, וירוסים, אנטיביוטיקה וחיסונים", סקירות על  המערכת החיסונית, לחץ דם, סקירת מערכות תלת מימד, מזון בריא וכו'.  ברחבי הקמפוס הוצבו משחקי בועות, יצירה, ג'אגלינג' ומתנפחים והתקיימו הגרלות.

כל מרחב הפקולטה התמלא בפעילות, בצבע ובהמולה מרחיבת-לב של תושבי האזור  אשר חגגו, למדו והתנסו בתחומי מדעי הרפואה השונים.

בנוסף, התקיימו שלוש הרצאות מרתקות: "סוכרת: המגפה של המאה  ה-21"  על ידי ד"ר אורנה גוטפריד, מנהלת המרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו. בצפת. הרצאתו של פרופ' חיים ברייטברט, משנה לדיקן למחקר בפקולטה לרפואה בגליל, בנושא "לא נברא העולם אלא לפריה ורביה" והרצאתה של שני כרמי, דוקטורנטית בפקולטה בנושא: "רפואת העתיד".

ליל המדענים 2015